Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik frenim 2 3 kez pompalmadan tutmuyor

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Arkadaslar ng650hd frenli bisikletimi alali henuz iki hafta oldu.bisikleti aldigimda on ile arka frenin fren kollarindaki tutma mesafeleri farkliydi.arka fren biraz daha geride tutuyordu.bu normal dediler.Anlamadigimiz icin biz de inandik tabii..ve zamanla arka fren daha geride kavramaya basladi.ve artik arka freni iki uc kez pompaladiktan sonra ancak tutuyor ama 5 saniye sonra eski haline geliyor.freni sona kadar sikiyorum ve sadece yavaslatiyor.ama pompaladiktan sonra cok iyi tutuyor 5 saniyeligine.Bisikleti bir kez ters cevirdim sadece.ondan oncede vardi ayni sorun ama ondan sonra daha belirgin oldu hic tutmuyo..ACABA hava mi yapti yoksa yag mi bosaldi.veya alindiginda icindeki yag miktari mi azdi da iyice hava yapti...s AMATORUN AMATORUYUM YARDİMLARİNİZİ BEKLİYORUM :(

Scudo
Yağ sızdırdıysa kendini hemen belli eder. Tozlar çamurlaşıp yapışır. Hava kaçma ihtimali yüksek gibi geliyor bana.

İyi bir bisikletçiye götürmenizi tavsiye ederim. Büyük ihtimak hava kaçıyordur. Yağ sızsaydı arkadaşın dediği gibi yapşak yapşak olurdu.

Bisikleti ters cevirdim ama cevirmeden once de olmustu.aldigimda da on frenden daha geride kavriyordu.git gide daha geride.kavramaya basladi.sonra bisikletciye goturdum buyuk.ihtimal hava var garantiden yaptir.simdilik.idareten koldan bi ayar yapiyorum dedi sikti falan fren kolunun vidalari duzeldi gibi oldu ama.sonra tekrar eskisi gibi.oldu ve ters cevirince hepten beter oldu.s ters cevirmek ile alakasi.olsa.on frene neden bisey olmuyo da sadece arkaya.oluyo.s

7) Bisikleti ters çevirme

Hidrolik frenlerde sisteme hava kaçmasının zararlarını anlattık. Sisteme hava kaçmasına neden olan adımlardan biri bisikletleri tamir veya taşıma amacıyla başaşağı çevirmek. Eğer bisikleti ters çevirmek gerekiyorsa mutlaka freni sıkmak ve bir lastik vs. ile fren kolunu sıkılı vaziyette gidona bağlamak şart. Hidrolik disklerde kullanılan açık sistemlerde (kapalı sistem meselâ Magura HS33 hidrolik jant freni) fren sisteminin içindeki hava yükselerek fren kolunun yanındaki sıvı kabının tepesine geliyor, yani fren sisteminden çıkıyor. Bisiklet ters çevrildiğinde ise haliyle gene fren sisteminin içine, kabloya vs. kaçıyor ve bu durum hidrolik sistemlerin temelini oluşturan sıvıların sıkışamama özelliği gazlarda bulunmadığı, yani gazlar sıkışabildikleri için sistemde güç kaybına neden oluyor. Bisiklet ters çevrilmeden önce freni sıkarak kolu gidona bağlamak üst pistonun sistem/kablo girişini kapamasını ve bu sayede sıvı kabındaki havanın sistemin içine kaçmasını önlüyor.

alıntıdır...

• Beğen
Tepkiler: bekirişgör
Bugun gittim.yag degisimi yaptirdim.masallah diyelim takir takir.d genel bakimi da yapildi.ama soyle bi durum var.ben bisikleti 3.kata asansorle cikartiyorum.yani bisikleti amuda kaldiriyorum.haliyle sigmiyo asansore.acaba yine hava yaparmi.s

@hasan budak

Bisikletin frenlerini sıkarak kaldırırsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum...

Zaten amuda kaldirmak icin ve asansorde kaymasin dye arka freni sikiyorum.surekli sikili kaliyo duzeltene kadar.ama ne hikmet ise herseyi duzgun yptihim arka fren bozuluyo onde bisey yok :)

Geri