Bak sanırım bu sorundan ötürü ya da bisikletin tekeri söküldükten sonra tüm hidroliğin boşalmış olmalı ya da hidrolik kablosuna bir bak eğer delikte yoksa ;
1.Frende hava olabilir
2.Frende hidrolik kalmamış olabilir
Senin fren modelin hidrolik materyaline bir bak DOT kaç DOT 4 veya DOT 5.1 diye biliyorum ben onları yine de bak ve git kendine bir tane satın al ve onunla doldurman gerekiyor ama önce
Balataların arasında duran o kelebeğimsi yapısı olan tel varya onun düzgün olduğundan emin ol yoksa bir çift balata da alman gerekir onunla birlikte veriliyor diye biliyorum o kelebekten.... Sonra onu yerine doğru bir şekilde oturt!!! Ya da o kelebekten satın alma onu düzeltip takmaya çalış o parça balataya değmiycek balatanın içinde kauçuk balatının kenarlarında mm boşluk var tam oralardan tutyor olması gerek !!!
Şimdi dotu nasıl koyucaksın !!! Bu da basit ama zaman alır !!! Elinde 2 tane enjektör al ucu olmasın ve ağzı frenin hidrolik koyma yerine uygun kalınlıkta olacak!!! Ve hidrolik kablonun olduğu ve kalipere tam girdiği noktada bir tane daha vida olacak !!! Bu vidayı aç önce ve enjektöre çektiği hidroliği burdan koyucaksın ama ağız boşluklu olacağı için enjektörünün ucunun yan tarafına doğru plastik poşetle sızdırmazlık sağla önce sonra iyice kaliperin o vidasından oraya oturt enjektörünü !!!
** Sonra iki kişi yapın bu işi bir arkadaşında üstte duran freni yatay hizaya getirsin ve ikinci enjektörü de buraya takın anlaştık ? Ve yine ucuna poşet gibi bişeyle enjektörün ucunun yanlarına doğru yaparak buraya oturtun ve iyice otursun !!!! Ardından kaliperin ordan içerisinde hidrolik bulunan sıvıyı burdan vermeye başlayın taki üstte arkadaşının enjektörüne hidrolik ve hava gelene kadar!!! Arada ufak ufak üstteki fren kolunu ppompalayın altta basınç oluşturmayacak kadar fren sertleşmeye başlayana kadar hidroliği verin damar içine
Sonra kapatma işlemi için önce üstteki enjektörü çekip vidasını iyice sıkın ve frene dokunmayın !!! Ardından alttaki vidayı yerine yerleştirip hemen sıkıca skın ve frenlerinizi denemeye başlayın
TÜM BU İŞLEM BU KADAR