Selamlar, düzenli bisiklet sürüşüne başlamama sebep olacak konulardan birini burada buldum
şuan 35 yaşımdayım, 1,5-2 yıl kadar önce maalesef tansiyon ilacına başladım doktor tavsiyesiyle.
Belki yaşam tarzı, belki yedip içtiklerimiz, belki stres, yaşadıklarımız, panik atak, genetik vs. sebebi nedir bilmiyorum ve bilmemek de huzursuz ediyor. Sonuçta olan oldu ve ilaca mahkum kaldım. Bu arada doktor ilaca başlatırken de ömür boyu kullanmak gerekeceğini belirtmemişti, tedavi olarak önerdi.
Bu rahatsızlığın en büyük düşmanlarından biri bildiğiniz gibi hareketsiz yaşam ve masa başı çalışan olarak bu bende maalesef çok yüksek oranda var.
Yürüyüş yapmak sıkıcı geldiğinden ve tekerlekli (+ motorlu) araçlar sürmekten keyif aldığım için bisiklete yönelmeye karar verdim,
ancak faydalı mı yoksa yüksek tempoya sebep olup olumsuz mu yansıyacağı konusunda hiç bilgim yada araştırmam yoktu.
Umarım faydasını görürüm, önerileriniz varsa sevinirim, günün hangi saatinde, hangi tempoda, ortalama kaç km sürüş faydalı olacaktır deneyimleriniz varsa önerilere açığım.
Herkese sağlıklı günler.