Scudo Sports

Hırsız

@Fatih Çetin Bendeki iki hareket sensörü, 4 kapı/pencere sensörü, 3 farklı numara arama özelliği bir de panik button aparatı olan wireless bir sistem. Ama sadece kapı ve hareket sensörü işimi görecek. Camdan girilmesi zor.

Scudo
kadıköy'de oturan arkadaşımın evine girip dizüstü bilgisayarını çalmışlardı. eve çağrılan polisler parmak izi almak vb. şöyle dursun civardaki güvenlik kameralarının görüntüleri incelensin talebine siz halledersiniz onu zaten bir şey çıkmaz diyip, evi dolaştıktan sonra aa güzelmiş ne kadar kira veriyorsunuz diye sorup gitmişlerdi. polisten dayak yiyince kötü polis diyoruz ama işimiz düşünce de polisi arıyoruz (arıyoruz da cengaver polisler çok yorulmuş oldukları için geriye uyuşuk memurlar kalıyor herhalde). kimse yazmadan ben yazayım. genellememek lazım. hepsi böyle değildir elbet. sadece kendimizin ve çevremizin kişisel tecrübelerinden yola çıkarak görevini gereğince yaptığı rivayet edilen memurları karalamayalım. hatta öyle olanlar gizlenmesin gelsinler de tam altın takalım. edit: polise hırsızlık ihbarında bulunduktan sonra artık telsiz görüşmelerini mi dinliyorlar ya da çözüm ortağı statüsündeler telefon numarasını oradan mı aldılar bilmiyorum da olayın olduğu gün ve sonrasında p....t adlı güvenlik firması arkadaşımın telefonuna dadanmıştı. polise yapılan ihbarın tek neticesi o oldu.

Çok geçmiş olsun hırsız evdeyken üstüne sizde gelebilirdiniz.Ne kadar zorda olsa mala gelmiş size bir şey olmamış. 2 sene önce aynı şekilde bizim evede girmeye çalışmışlar evde köpeğim var diye tahta kapıyı devamlı açık bırakıyordum.İçeri girdigimde köpegimin yanında yakkabısını ve anlam veremediğimiz bir bez parçası bulmuştum azda olsa kan vardı yerlerde Allahtan köpeğimde hiç bir sorun yoktu ve güzelce evi savunmuştu....

• Beğen
Tepkiler: Antecurs
Çok geçmiş olsun.

Askerde ceza evinde sevk takımındayım. 2 adet bayanı adliyeye götürdük hakim karşısına çıktılar. Davacı karşımızda kızlar 2 çuval çorap çalmışlar. Vatandaş polis çağırmış sonuç alamayınca kameralarda izlediği kızları tesadüfen yolda görüp tutuyor kollarından yaka paça karakola götürüyor. Vatandaş hırsızını kendi yakalıyor davacı oluyor. Hakim soruyor kızlara neden yaptınız kızlarda cevap yok hakim dönüyor davacıya bakın zaten yaşları küçük bu seferlik söz versinler bir daha yapmasınlar diye. Kızlar söz veriyor davacı amcanın içine sinmeden tamam diyor.

Bir arkadaşımla Bostanlı sahilde arabamızda, çevremize sıkıntı vermiyoruz, gürültü yok, bağrış yok, arabanın dışındayız oturuyoruz. Sonra bir tane kafası haplı muhtemelen bir vatandaş gelip bana saldırıyor, aracım ve ben bir çok döner bıçağı darbesi alıyoruz. Sonra eleman kaçıyor polis çağırıyoruz ve usta polisimizin cevabı siz içki içmişsiniz kimbilir kime sataştınız eşşek herifler diyip gidiyor. (Evli barklı çoluk çömbelekli adamlarız bu arada.)

Yani demem o ki; Bu ülkede polis parası olanı, milletvekili tanıdığı olanı, ağa babası tanıdığı olanı,.... korur. İşte size uygulayıcı işte size yasa koruyucu.

galiba ödene kadar huzur içinde yaşamak yok...
merak ettim
çelik kapıyı açmış dediniz bu kadar kolay mı açmak ? açılmaması için hiç bir önlem yok mu ?
bir de evde köpek beslemek galiba iyi bişey

• Beğen
@Rehavet Çelik kapı sizin düşündüğünüz türde bir kapı değil aslında çelik bile değil bildiğimiz demir kapı ve tahta kapı köpek meselesine gelince 6.5 yaşında evlenmeden önce benimle beraber yaşıyordu evlendim ve yine benimle tabiki güzel bir olay düşünün evden 2 saat ayrılsam bile geri döndüğümde sanki 3 yıldır beni görmiyormuş gibi davranıyor ve heyecanlanıyor

• Beğen
@Rehavet Kapı tamam. Benimkini o kadar zorlamasına rağmen çok az esnemiş. Ama kapının çerçevesi 2-3 mm'lik bildiğin sac. Yani onu oldukça göçertmiş. Sonrada millerin arasına levyeyi sokup kanırtarak kırmış. O kırılmaz görünen milleri arkada basit bir punto tutuyormuş meğerse. Yani sorun kapı çerçeve arkasının boş olması bir de ben o gün 3 kez çevirence anahtarı işi kolay olmuş.

Nasıl yaptığı ekten daha rahat anlaşılır sanırım.
hırsız.jpg

Ciddi ciddi köpek konusunu da, geçmişte köpek ve kedi besleyen biri olarak düşündüm. Ama köpek için en az 10-15 yıl sonrasında ne olacağınızı öngörüyor olmanız lazım. Yoksa yazık oluyor.

@Antecurs gerçekten tekrar geçmiş olsun demekki hiç bir kapı gerçekten güvenli değilmiş. Evet evde hayvan beslemenin mesuliyetleri çok fazla ama rutine oturtunca çok iyi bir arkadaş oluyorlar

Çok geçmiş olsun. Nasıl bir histir çok iyi bilirim. Alın teri olmadan bir başka insanın kazancını çalıp satmak ne kadar aşağılık bir yaşam tarzıdır.

• Beğen
ikinci demir kapı caydırıcı faktör oluyor..

tek kapılı daireler varken hırsızlar iki tane kapıyı açmakla uğraşmıyor.. ben kendi yaşadığım hırsızlık olayından sonra ikinci demir kapıyı taktırdım, kilidi de içinde gömülü, dışarıdan bakınca görülmüyor..
yıllardır en ufak bir sorun yaşamadım tavsiye ederim

Benim fikrim bu işi profesyonel bir fotoğrafçı veya fotoğrafçılarla ilişiği olan kişi yapmış olabilir .. çünkü laptop ve ipod dururken lens'leri çalmış.. sahibinden.com üzerinde ki ilanları takip etmekte fayda var, lenslerin size ait olduğuna dair kanıtı da gerekir, hani bir söz varya minareyi çalan kılıfını hazırlar diye..

çok geçmiş olsun..

• Beğen
benim eski arabanın camını kırıp (kaportanın da ırzına geçerek) içerideki 180mm macro tamron marka lensi uçurmuşlardı. uzun bir süre internetteki satışları takip ettim ama bir süre sonra insan bakmaktan bıkıyor aradığını göremeyince de vazgeçiyor

Apple tag alternatif samsung tag çıkmış yeni gördüm. Belki işe yarayabilir.
(link)

Geri