Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hırsızlık Önlemi İçin GPS Cihazı? Yardım.

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.501
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar malum son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından ve bisiklet piyasasının da yüksek maliyetli olmasından dolayı, GPS takip cihazı aramaktayım. Gidon içerisine veya ışık şeklinde Türkiye şartlarında kullanabileceğim, yerini tespit edebileceğim Türkiye'de satışı yapılan bir cihaz varmı? veya yurtdışından getirttirebileceğimiz bir cihaz varmı, telefon destekli google earth destekli de olabilir. Tüm öneri ve linklerini bekliyorum. şimdiden çok teekkür ederim.

Scudo
Var;
(link)

Ama sim kart ile çalıştığı için muhtemelen bir pasaporta kayıt ettirmeniz gerekiyordur.

• Beğen
Tepkiler: Blent
Bende konuyu takipteyim

Edip bey in verdiği link aylık ücretli bir şey galiba

Aylık ücreti olan bir ürün değil. Normal bir GSM şirketinden bir hat alıp içine kontör yükleyip veya kullandığın kadar öde tarifelerine geçip kullanıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
Konuyu son zamanlardaki hırsızlık olaylarında artış olduğundan dolayı güncellemek istedim. Henüz maalesef ayrıntılı bir bilgi veya cihaz kullanan kişilere rastlamadık. Bilgi sahibi olan veya kullanan kullanıcılardan yorum ve fikirlerini bekliyoruz.

E-bay, Amazon gibi sitelerde bu tip cihazlar satiliyor.

Calisma prensibi su sekilde :

Cihaza Avea/Turkcell/Vodafone simkart takiliyor. Bu simkart sayesinde cihaz internete baglanarak bulundugu konumu server'ina gonderiyor. Sizde bilgisayarinizda/cep telinizden server'a girip takip cihazinizin nerede oldugu oldugunu gorebiliyorsunuz.

Bu tip urunler yurtdisindaki sitelerde uygun fiyatlara satiliyor. Ancak Turkiye'de kullanmak isterseniz cihazi yurt disindan alinmis bir telefon gibi kayit ettirmeniz gerekli. Bunun da maddi bir kulfeti var.

Bu konuda en büyük sıkıntı cihazın nasıl şarz edileceğidir herhalde?

Bu cihazları bende araştırmıştım. Maalesef Türkiye'de bu tarz bir cihaz bulunmuyor. Yurt dışından satın alıp pasaport kaydı yaptırmanız gerekli. Şarj konusunda ise 36 saat çalışma süresi var ortalama cihazların daha sonrası için çıkartıp şarj etmek gerekiyor. Zaten evlerimizde olan bisikletler için sorun değil şarj edilir. Kablosuz şarj edilebilen ürünler çıktı artık yurt dışında (tesla patentli ürünler) bulunabilir belki araştırmak lazım.

İsterse nokta lokasyon veren bir GPS cihazı olsun, önemli olan konuyla ilgilenecek bir polis bulmak. Genellikle hırsızlık olaylarıyla pek ilgilenmiyorlar, maalesef. Polis harekete geçene kadar o aletin şarjı biter.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Mini powerbank'ler var. Cihaza baglanabilir. Bu sayede 1-2 gun daha batarya kapasitesi olur.

Zaten toplamda 3-4 gunluk batarya suresi calinsa bile bulunmasi icin yeterli sure olacaktir

Hırsızlarda kısa sürede duruma uyanacaktır, bisikleti çalınca cihazı çıkarıp atacaktır bir kenara. Pek faydalı olmayacağını düşünüyorum. Xena markalı alarmlı disk fren kilitlerini aynakol dişlilerine ya da başka bir yere takmanın bir yolu olsa daha caydırıcı olur kanaatindeyim.

Cobi akilli bisiklet sistemi var. Telefonunuz uyusuyorsa oneririm

Gecen konusu acilmisti gps li pedal diye Sarj problemi uok telefondan pc den takip edebiliyos sizin icin en iyi cozum bu gibi

Merhaba arkadaşlar. Bisikletin bir yerine gps falan koysak çalındığında bulmak için öyle bir alet varmı ?

Herkese merhaba. Şu sıralar benimde aklımda olan bir düşünce. Bende cihaz arayışındayım. Ben internette şu ürünü buldum : (link) fiyatı 200 tl civarında. Araştırmalarıma göre bu ya da bunun gibi başka bir takib cihazı alıp M2M data paketine sahip bir sim kart takıyoruz. aylık 5 lira gibi paket ücreti var. (link) paketlerine göz atabilirsiniz. Yani cihaz sahibi olduğumuzu var sayarsak yıllık 70 liraya bisikletimizi en iyi şekilde koruyabiliriz.

Şimdi baktığımızda bu cihazı nereye saklayabiliriz, ışık içerisine, yada uygun boyutlarda bulursak, gidon boğazına, sele borusunun içine konulabilir. Bu bahsettiğim ürün 1 hafta şarj kapasitesine sahip deniyor. Yurt dışından ürün getirip kayıt yaptığımızda çok daha masraflı oluyor. Bu fiyatlarda bir ürün bulduğum taktirde almayı düşünüyorum. Bu bahsettiğim cihazın boyutları içime sinmedi. Sizinde bildiğiniz böyle cihazlar varsa buraya yazarsanız alacak kişilerin aklında bir fikir oluşur.

Bisikletin pahalı ya da ucuz olmasına göre masraf olarak bakmamak lazım. Sonuç olarak hepimiz bisikletimizi seviyoruz ve çalındığında (umarım başıma gelmez) oluşacak üzüntü ve hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum. Bildiğiniz böyle cihazlar varsa sevinirim arkadaşlar :)

• Beğen
Tepkiler: Can Ayhan
Geri