Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hollanda mahkemesi: Pastafaryanizm bir din değil.

berberci

Daimi Üye
Tepki
725
Hollanda Devlet Konseyi, Pastafaryanizm ya da Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi'nin bir din olmadığı yönünde karar alarak, bu hareketin takipçisi olan Mienke de Wilde'ın pasaport ve ehliyet fotoğraflarında başında makarna süzgeci ile poz verme teklifini reddetti. De Wilde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmayı planlıyor.
(link)

Mahkeme neyin din olup olmadığına karar verebilir mi?
Bence veremez.
Sonuçta bir inanç.
İnsanların inançlarına saygı duyulmalı.

Scudo
Valla helal olsun Bobby Henderson'a.
Bu hareketin yayılması ve düşünebilen insanların sorgulamasına sebep olması dileğiyle.

(not: mahkeme din sayılabilmesi için yeterince ciddi olmadığını öne sürmüş, tabi başlangıcı doğuşu eleştirel sebepli olduğu için, ama 'pastafaryan'lar biz inanıyoruz dedikten sonra kimseye hüküm vermek düşmez.)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve berberci
Şimdi hocam din olarak kabul ederlerse bir oluşumu, vergiden muaf oluyorlar. O yüzden kabul etmiyorlar.
Scientology'e bakarsanız adamlar ayaklanma falan çıkarttı zamanında, baktılar bu böyle olmayacak siz de din olun bari dediler. Şimdi vergiden muaflar :D :D

hıristiyanlığa inanan milyarlar olması onu ciddi bir din yapmaz eyyyy hollanda

• Beğen
Tepkiler: berberci
canım sıkılıyordu gece gece aksiyon çıktı takipdeyim

eeeeey hollanda! işin gücün bitti de benim bacılarımın kardeşlerimin dinine mi göz diker oldun eeeeey hollanda!!! portakalları sıkalım

• Beğen
Nasıl ya! Yok muymuş? Mahkeme benim inancımı sorgulayamaz. Senin dinin yok da diyemez. Bu ne saçmalıktır. Kardeşim de vidanjör hortumuna tapıyor, mahkemeye ne bunlardan. Saçmalık!:D

• Beğen
Pastafaryan hatip liseleri kapatılsın!

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Hollanda mahkemeleri bu kararla bize medeniyetin ve insanlığın, uyuşturucuyu serbest bırakmakla olmadığını göstermiştir.
İnsanların neye inanıp neye inanmayacağına mahkemeler karar veremez. Bu portakallara medeniyeti ve laikliği öğreteceğiz eninde sonunda. Ulu önderimiz Mustafa Kemal’in bizlere laikliği hediye ederek ne büyük bir iş yaptığını şuan daha iyi anlıyorum. Laiklik demek, senin sana benim dinim bana demektir ve insanların barış içinde yaşaması için hayati bir öneme sahiptir. Devletin din hakkında, dinin de devlet hakkında konuşmaması demektir.
Bugün Pastafaryanlara zulm eden Hollanda, yarın çıkıp Müslümanlara, “siz bu ülkede azınlıksınız, sizin dininiz de artık geçersiz.” diyebilir. Bu da bütün dünyada bir kaosa sebep olabilir.
Hollanda aklını başına almalı ve Pastafaryan kardeşlerimizle dalga geçmeyi bırakmalıdır.

Van Gogh'un, Sneijder'in memleketi ne hale gelmiş olaya bakın ya. İnsanlara senin dinin gerçek din değil diyor. Yazıklar olsun.

İnandıramadığın sürece senin inancın saçmalıktır. İnandıramadığın sürece tabi inandıramadığın sürece tamam mı? :D Kısaca kanıtla bize inancına saygı gösterelim işte o kadar! Bizde diyoruz ki bizim dinimzden öteye din yoktur her şey bize dönmek için vardır.

Aslinda bu olay icinde cok derin bir felsefe, sisteme aykırı bir bakis, anarsist bir hareket barindiriyor.
Her ne kadar sacma ve mizahi bir olay gibi gorunsede, trajikomik bir baskaldiri!
Kafalari karistirarak insanlarin körü körüne itaat ettigi, geleneksellik ve aliskanliklar cercevesinde toplumsal miras gibi icinde yogruldugu sistemleri ve inançları sorgulamasi gerektigini tartismaya aciyor.
Kim, neyin dogru ve gecerli olduguna kafasina gore hukmederek yargiya varabilir ve herkesin adina bu karari gecerli kilabilir?
Aslolan; kişilik haklarinin ve toplum haklarinin ince çizgide dengesini bulmak ve kimsenin kimseye zararı dokunmadigi surece ozgurlugunu yasayabilmesini saglamaktır...

Rastafaryanizm sandımdı..
Bir harf ile yırttı Bob Marley...:koptum:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Üye Adı
Yok birbirimizden bir farkımız. Hepimiz insanız. Birlikte barış içinde yaşayabiliriz. Tek koşul, birbirimize saygı duymamız.
Budist, Müslüman, Hristiyan, Pastafaryan, Hindu, Yahudi ya da Ateist olmamız bizi diğerimizden üstün kılmıyor.
Sonuçta hepimiz insanız ve bir şeylere inanıyor ya da inanmıyoruz.
Sırf inandığımız ya da inanmadığımız için neden birbirimizden nefret edelim ki?
coexist-rylee-stearnes.jpg

pastafaryanizm'in bir pastırma çeşidi sanılmasının önüne geçebilmek adına eşki linkini de paylaşalım. Ben mesela yoğurtlu ayinlerini beğendim. Bol yoğurtlu olacak ama. Yoksa kabul olmayabilir :eek:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
900

Habere konu olan de Wilde abla buymuş. Kafasındaki melon şapka değil, kevgir.

Boynundaki poşu galiba? Neyin subliminali bu şimdi? :confused::)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri