Daha önce Shimano Dura-Ace 7900 serisi bir aynakol göbeğinden kırılmıştı. Sonrasında araştırdığımda Shimanolarda bu tarz sorunlar yaygın olduğunu gördüm. Pek tercihim değil ama yeni aldığım bisiklet üzerinde 6800 serisi bir aynakol geldi(Seri numarası bu bahsedilen geri çağırılan modellerden MB ve MC). Çok da mesafe gitmedim maks 1000 - 1500 kmlerdedir. Henüz bir problem yaşamadım ama her an yaşayabilirmişim gibi geliyor.
Şimdi Shimano global sitesinde açıklama kısmında Shimano servise götürün ve eğer bir deformasyon tespit edilirse aynakolunuz garanti kapsamında değiştirilecek diye anladım ben yazılanlardan. Yani eğer henüz deforme olmamışsa, ben aynakolla bir tehlike yaşayana kadar bekleyecek miyim o kısım biraz kafa karıştırıcı. Bunun ne gibi bir risk teşkil edeceğini bilemeyiz. Aynakol kırılmasına bakınca muhtemelen ayakkabının altına yapışık kalacak gibi duruyor. Bu konuda kötü kaza deneyimleri yaşayanlar da var, internette bolca fotoğrafı mevcut.
Öncelikli Amerika'da sonrasında globalde geri çağırım yapılacağı yazıyor. Amerikalıların canı daha değerli herhalde. Bir de Shimano sitesinden bana en yakın Shimano Anlaşmalı yeri göster dediğimde İtalya vs. çıkıyor. Shimano Türkiye anlaşmalı yerlerde bu işlemi yapamıycaz mı? Kafalar çok karışık.
İlgili harita:
(link)