Scudo Sports

hollowtech vs octalink

ihsangencer

Forum Demirbaşı
Tepki
709
Bisiklet
Carraro
merhabalar, alanya dan yazıyorum

burda erişemediğim, test yapamadığım parçalar var,
üzerinde durduğum konu, orta yatak; bu-n26 var kullanıyorum, thompson tipi noname orta yatak çok daha akışkan

hafifliği - esnemezliği ön planda olan hollowtech orta yatak yeterince akışkan mı? bununla ilgili nette birkaç video izledim. shimano dura-ace orta yatak rahat şekilde dönmüyor. hawk seramik bilye ve yatağı teknolojisi yeterince hafif ve akışkan, düşük eforla rahatça dönüyor. shimano nun hollowtech II yi tanıtan videosunu izledim. baskı iki pedala daha yakın, fakat rulmanların dışta olması pedal aralığını uzatıyor.

octalink bb 100 gr daha ağır bunun pek bi önemi yok, akışkanlığıyla ilgili video izledim küçük bi kare, orta yatak milini elinizle çevirdiğinizde çok rahat dönüyor. ilgili videonun 3 dakika, 14. saniyesi ((link))

ilgili arkadaşlara alanya'dan bol selamlar...

Scudo
bunların aynakol bağlantı yerleri farklı mi oluyor? Kare hangisi mesela?

bakımının kolay olması bakımından octalink orta göbeğimi hollowtech orta göbek ile değiştirmek istiyorum

octa linke yağlamak suretiyle bakım yapabilirmiyim yoksa ömürlük olsun diye hollowtechemi geçmeliyim?

@A.Samed.Y
Octalinke bakım yapabilirsiniz. Ancak butceniz elveriyorsa hollowtec2 ye gecmeniz agirlik, rijitlik, akicilik gibi avantajlar saglayacaktir.

@suat akman peki oktalinkten hallowtech e geçerken başka değişmesi gereken bir şey oluyor mu? teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Gobekten baska degisen birşey yok, kran kollari uyumludur.

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@baykuş97

Hollowtec set olarak gelir. Gobek, tumlesik aynakol ve pedal kollari ile. Sistemdeki gobek contalari ile talimata gore ayarlamalar yapiliyor.
Octalinkten Hollowtec'e gecis yapacaksan zaten set alman gerek aynakolla beraber.
Elinde hollowtec aynakol varsa tek gobek arastirabilirsin ama tek gobek satan var mi bilmiyorum, gormedim TR'de cunku...
Tek gobek alinacaksa shimano tech.doc lerden hangi gobegin hangi aynakol modeli ile uyumlu oldugu kontrol edilmelidir!

Dosyalar

• SI-1L60A-003-TUR.pdf
    56,2 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: baykuş97
@suat akman yoo, elinizde octalink veya karemilli bir aynakol varsa octalinki cikarir hollowtech göbeği takarsiniz ayni aynakolu takarsiniz bitti gitti. Ben göbeği tek basina satin aldim ve taktirttim. Eski göbeği octalinkbolan bisikletim simdi hollowtech gobekli...

Hollowtech göbekler birbirleri ile uyumlu oluyor. SM-BB50, SM-BB51 ile SM-BB70 arasındaki fark sadece seri farkı (BB51 Deore, BB70 XT).
Hatta doğru spacer ile dağ bisikleti göbeği, yol bisikletinde de kullanılabilir.

Göbek değişince tabii ki komple aynakolun da değişmesi lazım.

kare veya octakınk uyumlu aynakol hollowteche nasıl uydu ? Anlayamadım.

Pardon oyle bir yazmisim ki sacma bir sonuc cikmis.

68 mm ingiliz ve threaded herhangi bir bb'ye(pressfit hariç turkiyedeki cogu bisiklet böyle, italyanlar veya eski klasik fransilar baska olabiliyor) hollowtech de takarsiniz octalink de karemil de takarsiniz. Herhangi bir aparata gerek yok.

Ama tabi gobek neyse ona uygun ayna kol lazim.

Pressfit ise o zaman aparatla takarsiniz.

Ben eski karemilli ayna kolu cikarip hollowtech gobek takip ultegra(hollowtech versiyonu) krank set taktim.

@Ozan k. Öyle bir anlatmışsınız ki anlamadım keşke resimli anlatsaymışsınız. Octalink aynakol hollowtech göbeğe nasıl uyumlu olur?

Triban 3 upgrade için Tiagra 4700 aynakol aldım, ancak hangi göbeği kullanmalıyım bulamıyorum. Fikri olan var mıdır?

Shimano uyum tablosunda BB-RS500 uyumlu görünüyor ama onun da iki modeli var (birisi press-fit diye geçiyor), farkı nedir?

Merhaba arkadaşlar başlık açamıyorum bu nedenle sorumu buraya yazacağım cevaplarınıza gerçekten ihtiyacım var :)
Ben kron xc150 dağ bisikletimin orta göbeğini 68mm olarak ölçtüm bu nedenle 68 olduğunu düşünerekten şu iki orta göbeğin arasında kaldım. Soldaki "road" sağdaki ise "mountain" olarak adlandırılmış ve road olan daha ucuz şu anda. road olanı alırsam herhangi bir sorun yaşamam değil mi? İkisine de aynı ayna kolu takabildiğimizi varsayıyorum yani. Teşekkür ederim.

Dosyalar

• Ekran Görüntüsü (87).png
    Ekran Görüntüsü (87).png
    182 KB · Okunma: 34
Çok teşekkür ederim gerçekten bu fotoğraf işime yaradı.

Geri