Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Home trainer supercrono force set - 1090 watts elite

yaboga

Daimi Üye
Tepki
336
İsim
Ergün Altmış
Bisiklet
Carraro
(link)

merhaba arkadaşlar.

Ayakkabı ve pedal geldi ama halen takmadım yalnız şimdi evde 2 bisiklet olduğundan eşim sen trainer dan bahsediyodun kışın evde binmek için bar bir tane edinde ben spor yapayım dedi ve film başladı şimdi kışa girmeden ilerleyen bir vakitte mecburi bir istikamet böyle birşeye yönelicem ama kullanan aranızda kullanan var mı ses konusu nasıl nihayetinde apartmanda kullanacağım.

ayrıca alet akşam baktım 599 liraydı bu gün indirime girmiş.

şimdiden teşekkürler @mariokaldato abimizin konusu geldi aklıma upgrade iyi bişey değil anladım iş aldım başıma.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Aklınızda trainer kullanmak varsa indirim de varken kaçırmayın...

350 yl ye düşmüş.

@Ahmet Can Köksal aslında var kışın burda epey bir kar yağıyor çıkış imkansız hale geliyor o zamanda spor salonuna aylık 100 tl bayılıyom ama ses konusu çok kafamı tırmalıyor alt üst komşuları rahatsız eder mi hiç kullanmadığım gibi bi kez izmit decathlonda gördüm oda müzik sesinden ses çıkarıyomuydu hatırlamıyom.

Kullanıcı yorumlarına bakınca sessiz çalıştığını söylüyorlar.
Matın üstünde yaparsanız ses gitmez alt kata

@yaboga eheheh baslangic seviyesi özgurluktur dostum :D

Zamanında bu ürün ve Tacx Blue Motion arasında kalıp tercihimi Tacx'ten yana kullanmıştım. Nedeni ise Elite ürünlerinde teker baskısının vücut ağırlığı ile sağlanıyor oluşu. Yani vücut ağırlığınızı öne doğru verdiğiniz sprint antrenmanlarında ve ayakta sürerken teker baskısının düşüp tekerin kayması ihtimali söz konusu.

Bir diğer olumsuz tarafı ise kutusundan mat çıkmıyor oluşuydu. Özellikle akşam saatlerinde apartman dairesinde antrenman yapacaksanız mat bir zorunluluk. Elbette dışarıdan alınıp kullanılabilir ama bu da ilave maliyet demek.

Ses konusunda yapılacak fazla şey yok. Özel trainer lastiği aldığınızda ses seviyesi önemli ölçüde azalıyor ama özellikle yüksek hızlarda (35km üstü) uğultu sesini ortadan kaldırmanız mümkün değil. Ben de bu yüzden antrenmanları yüksek kadans düşük hız şeklinde direnç kademesini değiştirerek yapıyorum.

@Sadettin Z. peki bu alet 26 inc tekerde de kullanılabilirmi yani dağ bisikletimde kullanabilirmiyim mat ne kadardır acaba.

@yaboga bey ben de apartmanda kullanıyorum. Gece 12 de antrenman yaptığım oldu hiç şikayet almadım. Altına laminant altı şiltelerden de koyarsanız sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.

@Ahmet Can Köksal teşekkürler ben bulardan birtane alayım ben bunu dağ bisikletimle kullanabilirmiyim peki.

Evet jant ebatı dağ bisikleti için de uygun. Dikkat etmeniz gereken doğru lastik seçimi. Dişsiz bir lastikle kullanabilirsiniz.

@yaboga

Hem Tacx, hem de Elite modelleri 26" jant çapına ayarlanabiliyor, ancak mtb ile yapacağınız antrenman sizi belirli bir hedefe doğru götürür mü şüpheliyim.

Mat olarak ise 40 TL civarında Decathlonda gördüğüm bir mat mevcut .

Su an uzerinde olan maxiss overdrive 2.0 var dissiz sehir turu bir lastik verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Sadettin Z. üstad konuya çok yabancıyım hiç trainer kullanmadım benim maksadım bisiklete binemediğim 3 aylık zaman zarfında ter atmak kardiyo yapmak her hangi bir gelişim hedeflemiyorum şu anda uyguladığım diyetimin yanında uyguladığım sprou devam ettirmek ve eşiminde spor yapmasına yardımcı olmak aslında çok çok büyük bir kondisyon artışı hedefim yok bu durumda işimi görüp görmeyeceği

Selamlar,

Bende dün aldım. Bu akşam kurdum trainerı. Ayrıca Decatlonda indirim varken trainer lastiği de almıştım. Kurulumu çok basit eli alyan tutan 10 dk da kurulumu tamamlar. Mat konusunda yine decatlondan 6 TL mat aldım. Lastik, bisiklet ve mat kırmızı olunca güzel oldu:)

Yakında resim atarım...

Sağlıcakla kalın....

Ben Tacx'ı iade edip Elite aldım. Tacx'ın kademe ayarlarında sorun var, benimki 10. ayara geçmiyordu. Elite'in vücüt ağırlığıyla sürtünme sağlaması benim hoşuma gitti. Kullanımı pratik bir ürün.Ses var uğultu şeklinde ama alt kata geçmez, mat kullanmasanız bile trainer'ın yere temas ettiği noktaların altına sert sünger gibi malzemeler koyarsanız sorun olmaz.
Standart lastiği trainer'da kullanmayın, çok kısa zamanda aşınır ve biter; trainer lastiği alın.

@yaboga

• Beğen
Tepkiler: Celeste ve yaboga
Bu trainerin yanında MISURO B+ kadans/hız sensörü kullanan var mı acaba?
Bu sensör sayesinde IPhone ile başka bir aparat olmadan veri aktarımı sağlanıyor mu? My E-Training programı bunun için tasarlanmış, fakat nette tam olarak bir bilgi bulamadım. :(
Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_YILMAZ
@Orhan Akarkut Abi merhaba,

Elite ben de almak üzereyim. Komşusu hassas kullanıcılar için tavsiye eder misin? Zwift ile deneme şansın oldu mu?

Şimdiden teşekkürler cevabın için.

Arkadaşlar selam,

Elite ile başka bir konuyu araştırırken bu başlığa denk geldim ve sorulan sorulara yanıt verebileceğimi görünce bu satırları yazmaya başladım.

Ben 7 aydır Supercrono E Force kullanıyorum. Ant adaptör, garmin hız ve kadans sensörü ile birlikte. Çıkardığı gürültü çok az. 600-700 Wattlık sprint denemelerimden tutun da aerobik ve sabit tempo sürüşlerime kadar her durumda çok az bir gürültü çıkıyor. Ben trainer lastiği kullanmıyorum zira tak çıkar ile uğraşamıyorum. Tozuma da söz konusu değil. Çok güçlü sprintlerden sonra (800-900 Watt) sürtünmeden kaynaklı çok az bir koku duyarsınız, o kadar. Bisikleti takma çıkarma kolay. ancak her zaman aynı stabilitede bağlayamadığım oluyor acele edersem. Ama yapısı kuvvetli. Ayakta çok yüksek kadansta sürdüğüm durumlarda dahi kendimi güvende hisssediyorum.

Zwift bu trainer ı destekliyor fakat Nova Force adıyla. 3. seviyede bırakmanız gerekiyor. Bu işte bir sorun. Zira benim bisikletim 53-39 aynakol ve 11-28 ruble. En üst vitese geçsem ve yaklaşık 120 rpm kadanslara çıksam dahi Zwift ortamında üretebildiğim güç 680 watt max. Bu da Zwiftteki bazı idmanları yapmanızı engelliyor. Haa siz manuel olarak zorluk seviyesini yükseltip 1000 watt a kadar güç üretebilirsiniz ama bunu zwift bilmeyecektir.

My Etraining diye elitin bir programı var. Bunun ücretsiz hali size her seviyede ne kadar güç ürettiğinizi (hız kadans ve nabız da dahil) anlık olarak gösteriyor. Zwift kadar güzel bir arayüzü yok ama stabil ve işinizi görür. Zwift ile My Etraining inde okuduğum güç değerlerini kıyasladığımda, Zwiftin 15-20 watt daha fazla hesapladığını gördüm. Tabi bunu sadece seviye 3 için yapabiliyorsunuz zira zwift bir tek bu ayara izin veriyor.

zwift e başlamak isteyenlere bu trainer ı rahatlıkla tavsiye ederim. Ancak 7 ayda gördüm ki zwift i gerçekten yaşamak istiyorsanız akıllı bir trainer almalısınız. zwift o anda civarınızda olan sürücüleri ve kullandıkları trainer tipini sürekli gösteriyor. baktığımda hep gördüğüm şu, akılsız trainer ile yarışan bir tek benim:) Ama akıllıların da fiyatı 3000 Tl civarında.

Başka soruları da yanıtlayabilirim zira bu konularda dene yanıl dene yanıl çok bilgi biriktirdim.

Herkese esenlikler

Geri