Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hoşgeldin Triban 540

@hayrobet decathlon'daki görevlilere boy konusunu sorabilirsiniz..
Bir de drop barlarda indirim olmaz sanırım..Ben yılbaşından önce sormuştum,dropbarda indirim düşünmüyoruz demişlerdi..
Bu arada bugün triban 100'ün flatbarı gelmiş..

Scudo
@hayrobet

700x32 icin fren bacaklarinizinda uyumlu olmasi gerek bilginiz olsun

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hayrobet
@Motorola ben çamurluk filanda tasarlamıştım ve aslında 700x28c schwalbe maraton lastik iç lastikte sütlü lastikler var ondan planımda var.
Forumda fren takımı 700x32 e söküp takarken sıkıntı yaratıyor diye bir yazı hatta youtubede bir video gördüm.Normal kullanımda sorun yokmuş, uyarı için sağol
baya saattir şu beden konusuna takılı kaldım,
triban-500-road-bike-black-white-orange.jpg

Yukarıdak, tabloda ben tamam 51 kadro ve S bedene karar kıldım ama şunu nasıl kendime açıklarım , jant çapı ! , S beden 650C , M beden 700c
Ben 700c jant için M alıp gidon uzatma borusunu 100 den 80 e mi indireyim.
Kusura bakmayın çok kazık sorular yöneltiyor olabilirim ama hani laf olsun ortam yürüsün diye değil, lütfen yanlış anlamayın
2.el triban 540 için 2600 tl isteyen var , M beden bisiklet satıyor, sıfırı 3600 tl , 500km sürmüş.
Boyum kurtarıyor ama bacak iç boyu sıkıntı.ben en iyisi gidebilirsem mağaaya gidip bir S beden ve bir M ye oturayım ,allah sonumu hayır etsin.

BayCicik üstat
Senin boy için
(link) ben translate kullandım boyut klavuzu na bak umarım açar.

650c ve 700c farkı
Kendi soruma kendim cevap vereyim, ufak kişiler için böyle yapılıyormuş, lastik ayağa sürtmesin diye , birde daha hafif olması söz konusuymuş vs vs, mağazada gözümle görmeden sindiremeyeceğim

editledim:17.03.2018
Dün en sonda mesajda da yazdım yaklaşık 1 aydır kovaladığım ve 5 aydır duran ilan bu sabah ilanı kalkmış gördüm .aradım satıldı dedi :(
herhalde birisine feci kıyak geçtim.

540’a uyumlu çamurluk nereden bulabilirim :) decathlondakiler uyar mı acaba.

@BurakLEE

400 km kadar yaptım. evet FB modeli var. bence müthiş bir bisiklet. tiagra konforlu tık tık atıyor anında yağ gibi. bisiklet hafif 115 kg olmama rağmen gayet hızlı gidiyorum yokuşları çıkıyorum. ben çok memnunum açıkcası. tek bir sıkıntım oldu geçen gece yağmur yağarken sanki kaydırıyorum hissine kapıldım yavaş yavaş gittim. benim ağırlığımdan da olabilir. yol bisikleti seriliğine alışamadım henüz zira ilk yol bisikletim. bazen fren yapıyorum inerken falan tırsıp :)

Dropbarlı modelde S beden hiç mi gelmedi acaba ? Canlı desteğe sordum ne zaman geleceğine dair net cevap veremiyorlar.

@Emre Doğan

Ben de düşünüyorum yaş 39 ve İstanbul inişli çıkışlı 2 li aynakol beni korkutuyor.Üçlüye çevriliyor mu? Çevriliyorsa masraflı mıdır?

@sociolog
Üçlüye çevrilir ancak masraflı olur. Onun yerine ruble değişimi/ arka değiştirici değişimi ( tiagra gs modeli uzun kollu değiştirici almanız lazım) daha mantıklı olur. Ama değiştirmeden önce birkaç ay üstündeki setle kullanmanızı öneririm. Gitgide büyük rubleleri daha az kullanıyorum. 115 kilo olmama rağmen Balçova'nın yokuşlarına çıkıyorum. Bazen en küçük vitese düşürüyorum bazen de bir üste geçiyorum. Bir düşük vites daha olsaydı (30 ya da 32 diş mesela) o zaman çok boşa dönerdi pedallar diye tahmin ediyorum. Üzerindeki ruble amatörler için bile tırmanmaya elverişli. Tırmanamıyorsanız zamanla kendiliğinden olacak hem de vites artırarak.

Merhaba 540FB'yi gecen hafta itibariyle almis bulunmaktayim. Almayi dusununlere birkac bilgi de ben vereyim bisiklet decathlonun sitesindeki fotografin aksine tiagra 4600 aynakol yerine 4700 aynakol ile geliyor . Benim kadrom S uzerindeki lastikler 28". Ben de ikili aynakola ilk gez gecis yapanlardanim. Acikcasi korktugum kadar agir oranlarla karsilasmadim bisikletin hafifliginin de buna etkisi oldu sanirim. Ana arterlerdeki egimlerde zaten sikinti yaratmayacagi kanaatindeyim mahalle aralarinda kuytu kosede kalan yokuslarda ya da bisikletin cok yuklu oldugu durumlarla sikinti yasamak olasi. Dag bisikletinden kurtulmak isteyip dropbardan cekinen herkese tavsiye ederim.

540 flat barlardaki orta göbek ne sizce? Araştırdım bulamadım ve merak ediyorum. Markasını ya da çeşidini (boru tipi, rulmanlı vs) bilen var mı? Dün sol pedala basınca aynı noktaya gelince çıt sesi geliyordu bugun bir bisikletçiye gösterdim pedalı ve kolu sıktı ses geçti. Yeni bisikletlerde olur oturuyor dedi. Orta göbekten olacağını zannetmem kaliteli orta göbek dedi. O yüzden merak ediyorum :)

@Emre Doğan Aynı olayı ben de yaşadım bisikletçi 1 ay sonra tekrar gel teller oturunca o ses yine çıkar dedi.(ben dropbar kullanıyorum)

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
Merhaba,
Geçen hafta Dechatlonda Triban serisini mini test etme imkânı oldu.
Soyle bir kanaatim oluştu. Tecrube eden arkadaşlar da yazarsa karşılaştırma imkani olur.

100 - Hiç gerek yok, güven vermiyor.
500 - Bu fiyata Full Tiagra setli 2.el almak çok daha makul.
520 - Bu kadar para verdikten sonra biraz daha zorlayip daha iyisi alınmalı. 500 e göre tek fark SORA set gibi.
540 - 105 setin keyfi ve Mavic in akıcılığı keyif veriyor. Ama nefsin durası yok. Daha iyisini istiyor.

@Ömer ÇOLAK Artık farklı kadro ölçülerini de bulmak pek mümkün değil neredeyse 520 ve 540 modellerinin.

@Cyanide 540 ı deneyip de kimse 520 almaz. Alırsa denemeden alır.

Bir de 700 den itibaren başlayan aerodinamik tasarımı bu karşılaştırmaya dahil etmiyorum bile. O zaman fark hem fiyat olarak hem de performans olarak çok fazla...

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
540 flat bar var neredeyse 2 ay oldu ve hunharca kullanıyorum (194cm boy 115 kg ile). Strava'dan baktım 1000 km'yi devirmişim. En ufak sorunu yok. Bisikletten tık sesi gelmiyor yol ve lastik sesi harici. Alacak arkadaşlara öneriyorum. Hala indirimde.

@Emre Doğan
Bende de böyle bir ses çıktı..Pedaldan dedim,değiştirdim ama geçmedi..Bisikletçiye götürdüm,yeni bisikletlerde böyle ses çıkabilir dedi..Zamanla geçermiş..Öyle göbeği söküp bakmaya filan gerek yokmuş..
@Ömer ÇOLAK
Microshifti hafife almamak lazım..Ben tiagra kullanmadım ama bu microshiftte tık tık geçiyor..Vites geçişleri gayet iyi..Bu bakımdan triban 500 alıp,ömür boyu kadro garantisi ile binmek daha makul..
Ben 500'den çok memnunum..Haliyle ''520 ve 540 alacaklar tereddüt etmesin'' derim..

Merhabalar, 540FB alacağım sitede M beden oluyor. Boyum 182 acaba M beden kaç cm kadroya denk gelir? L alsam tam olacak gibi ama M var sadece...

Bence L almalısınız benim boyum 1.77 bacak boyum biraz daha kısa gövdeme göre ona rağmen M kullanıyorum . Size küçük gelebilir

Geri