Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hoşgeldin Triban 540

Arkadaşlar 540 flat bar ile 540 dropbar geometrisi aynı mı? Yani Decathlon drop var alıp ve tiagra vites kolu alır takarsam normal bir 540 sahibi mi olurum? (Donanım farklılıklarından bahsetmiyorum sadece geometri olarak).

• Beğen
Tepkiler: StartPy
Scudo
Kadro aynı ama tutuş pozisyonu farklı olduğu için bence gözle görülür bir fark olur her açıdan.

Triban 540 4000 TL olmuş
Tam da almayı düşünüyordum :(

• Beğen
Tepkiler: StartPy
Geçen kış 540 fb aldım. Daha önce 520 drop bar vardı. İzlenimlerim:
- İkisi de endurance kadro, belki ufak farklar olabilir ama bana aynı geldi. Biraz dik duruyorsun, rahat ama çok hız yapılacak kadrolar değil. Yarış değil yol bisikleti demek daha doğru.
- Flatbar dropbara göre daha rahatsız, geniş gidon bana olmuyor. Dropbarlı alsaydım dedim sonradan ama trafikte flatbar fren ve vites çok daha rahat hakkını yemeyeyim. Şimdi biraz uçlardan kestim barend taktım epey fark etti, hoodlardan tutuş gibi oldu. Bir ara bullhorna geçsem mi diye niyetlendim, ancak fren vites kolları uymuyor, uyanı da bulmak zor. Belki drop bar olabilir, o da gereksiz masraf. Tiagra sti kollar çok pahalı.
- Tiagra soradan çok net olarak daha iyi, geçişler falan daha rahat. Sora ise üçlü aynakol olması nedeniyle yokuşlarda epey kolaylık sağlıyor.
- Ruble 12-28. Sora’da ise 12-25ti üzerinde gelen. Ben sonradan 11-32 yapmıştım. 12-28 düz yolda yetiyor bana şimdilik.
- Eski drop bar bisikletimi tuttum. Daha uzun ve yokuşlu yolları onunla gidiyorum. Kısa mesafe günlük antrenmanı ve gece sürüşlerini flatbar ile yapıyorum.
- 520nin lastikleri daha inceydi, 540 flatbar olduğu için 28 lastik koymuşlar diye tahmin ediyorum. Islak yollarda yine 540 tercih ediyorum.
- jantlar bana akıcı geldi, eskidikçe nasıl olur bilemem. Ön jant çubuklar dik olduğu için şu sıra akord biraz bozuldu ama sorduklarım bu kadarı normal diyorlar.
- Yol bilgisayarını taşımak dert oldu iki bisiklet arasında. Onu da birinde cep telefonu kullanarak hallettim.

Netice olarak 540 beklendiği gibi 520den bir kademe daha iyi bisiklet. Fiyatına göre epey memnun kaldım diyebilirim. İlk alırken de muadillerine göre yaklaşık %25 daha uygundu. Bu tarz giriş seviyesi bisikletlere bakanlara öncelikli tavsiyem vites oranlarını iyi değerlendirmeleri. 53-39 aynakolla başlarsanız dizinizi sakatlayabilirsiniz. 48 veya 50 aynakol ile başlayıp daha agresif oranlara ikinci bisiklette çıkmak daha sağlıklı olur. Bu olay bisikletin görüntüsünden daha önemli.

Arkadaşlar sanırım mağazalarda hala 540 fb bulunabiliyor seri sonu diye xl kadro gören olursa haber edebilir mi? Bugün o kadar gittim forum istanbul decathlona uzu uzun baktım m kadro 540 fb'a bir de sormadan iki üç eşya alıp çıktım.:acpsnr:

@Hüseyin Ahmet Sanırım en son XL 540 fb'yi ben aldım ve satıyorum ilgilenirsen dostum. Tertemiz duruyor evde.

(link)

Fiyatı şişik yaptım biraz sahibinden'deki arkadaşları bilirsiniz onlardan kaçınmak için :koptum:
Forumdan arkadaşlara mutlaka düzgün fiyat vermeye çalırışım. Henüz ilan açmadım bizim forumda üşengeçlikten :rolleyes:

@Emre Doğan hocam sattın mı bilmiyorum ama çamurluk işini çözmüş müydün?

Sizce triban 540 db alınacak bir bisiklet mi?
Bana bu fiyata bu zamnda gerçekten çok f/p geldi 4000 liraya 105 set

@YunusXL
Frenler 105 değil diye biliyorum. Ultra 900 AF aldım geçen hafta. Her şeye üst üste zam geldiği bir dönemde düşünmek bile zarar.

Yeni tribanlar renk kombinelerini beğendim

Merhaba arkadaşlar.
183 cm boy ve 79 cm iç bacak boyu için Triban 540'da hangi kadro boyu tercih edilmeli?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@hamlet2006
182 boy, 76 cm iç bacak boyu ile L Ultra 900 AF aldım. L kadro size uyacaktır.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@karton_piyer Cevabınız için teşekkür ederim.Bildiğiniz gibi Triban 540 endurance kadro;Ultra 900 Af ler tırmanış kadrosu mu endurance kadro mu?Eğer ultra 900 af tırmanış kadrosu ise yine aynı şekilde Triban 540 da ''L'' kadro önerir miydiniz?

@hamlet2006
Kadro ölçülerine göre L kadro oluyor. Triban 540 kadro ölçüleri aşağıdaki resimde.

Dosyalar

• Screenshot_2018-11-25-23-07-37-328_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-11-25-23-07-37-328_com.android.chrome.png
    192,3 KB · Okunma: 44
  • Beğen
Şu sayfadaki pdf dosyasında bazı ölçüler var. Bir bakın isterseniz.

(link)

@Kook
İngiltere sitesindeki ölçülere göre de L hocam.

Dosyalar

• Screenshot_2018-11-25-23-19-00-989_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-11-25-23-19-00-989_com.android.chrome.png
    54,8 KB · Okunma: 23
  • Beğen
@Kook
İngiltere sitesindeki ölçülere göre de L hocam.

• Beğen
@Kook
Frame size chart;kadro boyları için biraz garip aralıklar vermiş.
L kadro için verilen aralık ilginç bir şekilde çok dar.5 feet ve 11 inç ile 6 feet 1 inç arasında sadece 2 inç yani 5,08 cm var.
M kadroda aralık ise 5 inç o_O

Geri