Scudo Sports

Hukuki Süreç Hakkında Yardım

Mr. BlacK

Aktif Üye
Tepki
50
Merhaba arkadaşlar,

Şubat ayında bir eğitim merkezine grafik + web kursu için yazıldım. 3000 TL civarı sözleşmeye ve senetlere imza attım. Grafik tasarım eğitimine Şubat ayında başladım ve Nisan ayında çeşitli sağlık problemlerim nedeni ile eğitimimi dondurmak istedim ve dondurdum. Eğitimime de en geç Haziran'da tekrardan başlayacağımı belirttim onlar da sıkıntı olmayacağını söylediler.

Haziran bitti Temmuza giriyoruz hala kurumdan ses yok. 15 gün önce kurumu arayıp durumu belirttim, çıkan bayan belki istediğiniz seans Temmuz'da açılabilir diyor alaycı bir şekilde ve kesin bir cevap veremiyor. Ben bu kurum ile anlaşırken çalıştığımı ve dolayısı ile sadece hafta sonları gelebileceğimi ayrıca sadece 5'ten sonra gelebileceğimi belirtmiştim. Onlarda hiç bir sıkıntı olmayacağını ve her ay seanslarının açıldığını söylemişlerdi. Gel gelelim ki işler hiç de söyledikleri gibi olmadı. Bilgisayarları inanılmaz kötü, internete girmek ise bir işkence ve en önemlisi de Temmuz ayı oldu ve hala ben kursa başlayamadım. Şu ana kadar 3000 TL nin yarısını ödedim ve bu ay diğer ödemem geldi. Anlayacağınız gitmediğim kursa para ödüyorum. Sizce ne yapabilirim. Bu insanlar beni mağdur ediyor ve zamanımdan çalıyorlar.

İstediğim seans hala açılmadı, bana verdikleri sözler yerine getirilmiyor. Nerelere başvurmam gerekli ve bu ay ki senedin parasını sizce yatırmalı mıyım? Bu konuda acil görüş ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Scudo
İmzaladığın sözleşmeyi bilmeden nasıl yorum yapmanızı bekliyorsun?

İkinci konu senetlerin arkasına borcun konusu veya sebebi yazıldı mı? Yoksa arkasında fslan herhangi bir açıklama olmadan normal senet gibi mi doldurdunuz?

Burada acik acik sozlesmeyi yazacak degilim kaldi ki sozlesmeler uc asagi bes yukari birbirine benzer. Sozlesmede istenilen seans acilmazsa fesih edilebilir tarzi bir ibare var. Köstek olacaklarin değil bilgisi olan insanların goruslerine ve yardımlarına acigim

öncelikle kuruma gidip yüzyüze taleplerini tekrardan söylemeyi dene... kıvranırlarsa üç yol önlerine sun verdikleri sözleri hatırlatarak... 1. tüketici haklarına giderek kurum hakkında hukuksal işlem başlaması, 2. ilçe milli eğitime şikayet dilekçesi ki bundan bir çok kurs çekinir, 3. olarak gittiğin ayların ücretten düşülmesi geri kalanın iade talebi... taksit ödemeyi bırakmanı öneririm hukuksal olarak bir şey yapamazlar...

@Kefter Eyvallah arkadaşım bu tavsiyelerin gerçekten de bana yol gösterecek. Bu kurum bir de milli eğitimden onaylıyız diye sürekli gösteriş yapıyordu fakat dedikleri ile sonradan görülenler asla örtüşmüyor. Hafta sonu gidip konuşacağım duruma göre dediğin kozları ortaya süreceğim

@Mr. BlacK Şu an uygun mudur değil midir bilmiyorum hukuki süreç başlayabileceği için ama bence kurumun adını da belirtmenizde fayda var. Forum kullanıcıları da görüp o kurumdan uzak durabilirler bu sayede :) Umarım sonuç istediğiniz şekilde gelişir.

@Anonim
Aradaki sözleşmeyi görmeden yorum yapmak zor. Hizmetin bir kısmı alınmış, firma bununla ilgili argüman işletebilir. Gerçekten de talep edilen saatlerde bir kurs açılmamış olabilir. Sebep sağlık da olsa ilk açılan kurs saatlerine uymama sorunu sizden kaynaklanmış @Mr. BlacK ; faraza soruyorum kursa gidemeyeceğinizi gösteren sağlık durumunuzu bildirir hekim raporunuz var mı? Yok ise kurs pek ala kurs devam ederken kendi rızası ile gelmedi de diyebilir.

Dediğim gibi detaylı incelenmesi gereken bir durum. Alacağınız rakam da tüketici hakem heyetinin baktığı rakamın üzerinde, mahkemede sorun çözülür gibi...

Mahkeme sürecinden önce avukat bir arkadaşınız var ise sözleşmeyi gösterin ve beraber şirkete gidin, avukat arkadaşınız orada bir gövde gösterisi yapsın. Genelde işe yarar....

3000 TL'den az olan davalara Tüketici İl Hakem Heyeti bakıyor, 3000 TL ve üzerindekilere adliyelerdeki Tüketici Mahkemeleri bakıyor, istersen dava açabilirsin

@Emrah Özşahin

Yaşadığı ile bakmadan yazmıştım, evet İstanbul'da ilçe hakem heyetine başvurabiliyorsunuz.

@halil ibrahim duran

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Son zamanlarda özellikle grip nedeni ile bir kaç dersi kaçırdım, aslında bademcik ameliyatı olmam lazım ama olmadığım için kış aylarında özellikle sürekli grip oluyorum. Bunu belirtmiştim. Sağlık durumumla ilgili bir raporum yok fakat istediğim zaman kursu dondurma hakkım var her hangi bir sebep göstermeksizin. Böyle bir hakkım olduğunu kurs yetkilileri en baştan söylemişti. Bu yüzden kurs devam ederken kendi rızası ile gelmedi diyemezler.

Avukat bir tanıdığımız var sözleşmeyi ona göndereceğim umarım bir sonuç alınabilir. Çünkü verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmiyorlar. Senetlerin günü geldiğinde sürekli arıyorlar fakat seans ile ilgili Temmuz oldu hala bir arayan soran yok

Önemli olan hukuki süreç içerisinde karşılıklı söylenenler değil sözleşme metninde yazanlar.

@halil ibrahim duran
Haklısınız İbrahim Bey ama bu kurumların yaptıkları resmen sahtekarlık. Sözde eğitimleri Mac ortamında vereceklerdi fakat normal pc ortamında vermeye başladılar mac sınıfını göremedik. Bizim için en değerli şey eğitim diyorlar ama resmen ticarethaneden başka bir yer değil. Akşam eve gittiğimde iyi olursam (kanal tedavisi yaptırdım dişime) sözleşmeyi buraya atarım siz de zahmet olmazsa bir incelersiniz

Bunlar sözleşmede yazıyorsa sınıfın ve bilgisayarların fotoğrafını çekmek bir nebze hakim kanaatini etkileyebilecek şeyler.

Geri