Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hunharca açılan araba kapıları-öneri

Benim de yaptığım bir yanlış.Trafik kurallarına göre bir araç sağından geçilmez. Eğer sağından geçmeye çalışıyorsanız bazen sonuçlarına katlanmamız gerekir. Eğer illahaki geçmemiz gerekiyor isek yavaş veda temkinli geçmek gerekir. Sağda oturan bir kişi araç aynasından arkasını göremez ve şöför de dalgın veya hıyar ise yanındakini uyarmaz yanındaki kapıyı açtığında o malum sonuç ortaya çıkar.
Yapılması gereken sol dan geçmek (Dikkatli), sağdan geçiyorsak yavaş ve dikkatli
Sonuç olarak dikkat etmesi gereken biziz. Zarar görecek olan ilk önce bizim hayatımız.Herkesi değiştiremeyiz.

Scudo
arabalara çok yakın sürerseniz dikiz aynasından baksa bile sizi göremeyebilir (kör nokta).
o yüzden birkaç seçenek var. trafiği kontrol ederek biraz açıktan sürmek, yolun ve trafiğin durumuna göre hemen durabilecek kadar yavaş sürmek, kurtaracak kadar mesafe varsa HOOP gibisinden bağırmak.

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
@halil ibrahim duran

Sağ şeridi kullanırken yolda olası çukurlara karşı sizin dediğiniz gibi araçların sağ veya sol lastik hizasından gitmek güvenlidir. Burda da dikkat etmek gereken sol lastik hizasından gitmektir. Sağ lastik hizasından gittiğimizde arkadan gelen araç hızımız sebebiyle sıkıştırarak şerit dışına atma girişiminde bulunursa kaza geçirme riski yüksektir. Sağ şeritte trafiğe ortalama bir hız ile şeridin soluna yakın fakat tamda şerit çizgisinden olmayacak şekilde trafikte bisiklet kullanmak güvenlidir. Tabiki burda da %100 güvenlidir denilmez sonuçta Türkiye sınırları içerisinde bilinçli sürücü yetiştirildiğine pek inanmıyorum. Ehliyetleri lafta verip lafta kontrol ediyorlar.

Ben daha yeni yeni bisiklet surmeye basladim. Sehir icinde araclarin yanindan gecerken aciktan geciyorum kapi acilma mesafesine gore ama bu sefer arkadan gelenler kornaya abaniyor sanki bi sey var gibi !!

@Suat Şahin Konuşsanda anlamayacak zaten bisiklet ile en ufak bir alakası veya ilgisi yok belki onu araştırmak için internet falan kullanırda bilgilenir düşüncesi birazda makara :D bisiklete bilgisi olduğunu sanan kişide dün bisiklet lastiğimi şişirirken 30 olan basıncı 20 ye indirip verdi ben 60 yapıncada yuh araba o kadar hava ile gitmiyor dedi kaldım bende İzmir'de durum bu :D

• Beğen
Tepkiler: Salvadormali
@Kuzey Ege yavasken ve trafikte degilken cok dikkat gerekmez ama trafikte yapacak bir sey yok

@enqinHLC yol bisikletine 120 hava bastigimi soyleyince milletin yuzunun halini gormeni isterdim

@oktayakgoz benim dün karşılaştığım kişiye yol bisikletlerine 100 120 arası hava basılıyor dediğimde adamın gözlerinin yerinden fırlayacak gibi olduğunu hatırlıyorum :D

Bu işten bende çok muzdaripim özellikle Eskişehir sakarya caddesi zaten arabaların yanından korka korka geçerken zank diye bide dolmuş duruyor yolcu indiriyor ne sinyal var nede yavaşlama geçenlerde hızımı almış gidiyordum Allah korusun son anda durdum adama vurucaktım.Birde şu konuya acayip deli olmaya başladım bisiklet yolu yapıyorlar biraz hız yapıyorsun insan çıkıyor karşına yoldan gidiyorsun arabalar küfür ediyor biz ne yapıcaz arkadaş

Haklı ya da haksız olmanın bir noktadan sonra önemi yok. O Nokta ise şu; kapı açıldığı anda orada mıyız yoksa değil mi? Uçuşa geçtiğinizde ne önemi kalıyor haklılığın? Demek istedğim siz üstünüze düşeni yapsanız da, sonuna kadar haklı olsanız da uçuşa geçen siz olduğunuzda iş işten geçmiş olacak. Bu nedenle lütfen her zaman 2 kere dikkat edin. Mümkün olduğunca araçlarla muhatap olmayın.

Ben aracın arka tarafından gelirken aynaya vakıp içeride kimse varmı yokmu diye bakıyorum mutlaka. Eğer yapmayan varsa tavsiye ederim.

@Erdal YILMAZ

Tehlikeli yerlerde tepik modunu açık bırakmak lazım galiba .

Kapı açılabilir adam fırlayabilir..
Son çare , o muhteşem sağ ayağımızlan tepik :D

@Edip Dinçer HEY! diye bağırsak daha hoş olur, aynı etkiyi yarattığı gibi öküz muamelesi de görmemiş oluruz sonrasında.

Bu şekilde açılan bir kapı yüzünden kaza yapmıştım, forumda konusu mevcut. Siz siz olun önünüzde araç varsa ve bu araç park halindeyse yanından ya geçmeyin ya da mecbursanız yavaşlayarak geçin. Yoksa sonra suçlu da sızlanan da siz olursunuz...

@enqinHLC O yazının ne anlama geldiğini bilen gelen şoför kornaya basanlardan olmuyor zaten. Anlamayan da "Ne demek istedi lan bu?" deyip araştırmadan unutup gidiyor...

@M. Mert Babayiğit
Sol ayak da işe yarıyor...

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
Açma kapıyı açma diye bağırırım sesi yükseltirsen panikleyip yarıya kadar inmişken arabaya geri binen bile oluyor

BU ülkede ki oto teröristleri varken bisiklet sürmek şehirde çok zor, şehirde yol bisikleti kullanmayın, kullanıyorsanız şehir içi hızlarda seyredin. Yol bisikleti yollarda insansız mekanlarda kullanılır. Sanki sürekli F1 pilotu çıkarıyoruz da ben bu insanları anlamıyorum altında var bir araba bir sağa bir sola fren bilmez, sinyal yapmaz odunluk var bazı kesimin hamurunda. Büyük şehirde yaşamıyorum belki sizi asla anlayamıycam ama ille de bazen arıza kişiler beni de bulur.

Karşı tarafa madur hissi yaratın. Karşılaşma yada kapı açılma durumunda. Çok şanslısın daha hızlı bir motorsiklet yada önüne bakmayan bir arabada olabilirdi demek sen ne yaptığını sanıyorsun demekten çok daha etkili olur.
Yolu ortalayın. Frenden önce kaçmak için reflekslerinizi o yönde geliştirin.
Ellerinizi kullanmadan çok güçlü ıslık çalmasını öğrenin. Zil Kaldırımda yayalar içindir yolda 30 la giderken hiç bir işe yaramaz. Bağırmak da işe yaramaz. Arabanın içindeki adam ya yüksek bir ses yada araba kornası bekler uyarılmak için zil yada bağıran insan araba yada Trafiğe ait değildir.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Bi kerede ben yakalandım bu duruma. Tam kurtardık derken gidonun sağ kısmı takılması neticesinde yere kapaklanmıştım.

Geri