Scudo Sports

Hurdadan Canlanan Bisiklet.

@Turhan Evci

Turhan bey merhaba
Cevabınıza teşekkür ederim. Hakikaten güzel bir bisiklet ortaya çıktı. Gidonun eski bantları duruyor ama , yenisini takmak istediğim için daha alıpta takamadım. Ama en önemli eksiği ön maşa sı . Maşayı tornada doğrulturdum. Yenisini bulamadığım dan dolayı.

Sizde aynı tip bir bisiklet almak istemişsiniz diye size sorayım dedim. Sizin oralarda bu tip 28 cant a uygun bir maşa bulabilirmiyiz acaba .Antalya da bir tane buldum o da çok kalitesiz ve adi diye takamadım. Eğer sizin oralarda denk gelir bana yardımcı olursanız, çok mennun olurum. Ben ne gerekliyse burdan size hemen gönderirim.
Size mutlu, neşeli, bol pedallı günler dilerim .
Hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: Markenrad
Scudo
çok güzel bi bisiklet buna hurdalık demek yakışıkalmaz ama neyse benimde balkonda bi iskelet var ama onu görünce korkabilirsiniz :D her tarafı paslı :D

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
@Cevat_Genc

Cevat merhaba

Dediğin gibi topladığım bisiklet eskiden hurda bişeydi. Ama son hali mükemmele yakın . Bir iki eksiği var onlarda tamamlanınca süper olacak.

Sana , neşeli , mutlu, bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakal.

• Beğen
Tahmin edebiliyorum sadece,çünkü bildiğim kadarıyla o senelerde bu modellerin rengi ve aksesuarları standarttı
Gördüklerimin hepsinde mavi gidon bandı kullanılmıştı..:eek:

Teşekkürler....

• Beğen
Ender Abi elinden kaçan bile kurtulamaz. Ellerine sağlık harika olmuş. Ölüyü canlandırmak deyimi tam yerinde olmuş gerçekten.. Yakında bir teknik servis kurun Antalya'da abi..

Sevgiler...

• Beğen
@nisan baklası

Selam
işlerimin yoğunluğundan dolayı mesajınızı daha yeni farkettim.
Ben yarış bisikleti konusunda çok yeniyim. Ve cuma akşamı bisikletimi aldım vede bisikletçiye bıraktım. Bisiklet uzun süredir yattığından elden geçmesi gerekir şeklinde düşündüm. :)
Benimde, vitesleri-frenleri ayarlamaya, patlak lastiğin tamirine ayıracak hiç zamanım yok. Bulduğum zamanı binerek değerlendirmeyi tercih ediyorum. :rolleyes:
Ancak önümüzdeki hafta sonu bisikletimi teslim alabileceğim. o zaman bisikletimle ilgili daha fazla bilgi edinebileceğime inanıyorum ve aynı anda sizinde sorunlarınızı çözmeye çalışacağım.
Senelerdir MTB kullandığımdan yarış bisikletine koca göbeğimle iki büklüm nasıl bineceğimi halen kestirebilmiş değilim. :D :D :p

• Beğen
@Turhan Evci

Turhan bey merhaba

İlginize çok teşekkür ederim. Ben halen aramaktayım İstanbul'da bulunacağını duydum. Maşa inşallah denk gelirde alırım bir tane.

Aldığınız bisiklet hayırlı olsun. Alışıncaya kadar insana çok ters geliyor. Eğilip kullanınca insanın ensesi çok ağrıyor. Frenleri bırakıp gidonun üstünden tutunca daha iyi oluyor ama bu seferde frene uzanma intikal süresi uzuyor ve geç frenleme ortaya çıkıyor bunlara sizde tanık olacaksınız , kullandıkça.

Bir de benim bisikletin aynısı ise bence cant ve göbekleri aleminyum yaptırmak birkaç kilo hafiflemesini sağlıyor, aklınızda olsun.

Ama gidişi, hızlanışı bizim dağ bisikletlerine göre muhteşem.
Güle güle kullanın.
Size neşeli, mutlu, bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakalın

• Beğen
çok hoş olmuş güle güle gezin inşallah , arkadaşım madem bütün civatalarına dokundun o bisikletin bana bi konuda yrdımcı olabilirmisin arka vites dişlilerini nası sökebilirim 5-6 senedir kulanmadığım bi bisikletim vardı greslenmek istiyor ama o dişlileri sökemedim imdiden teşekkürler

bisiklet sanki ilacını bulmuş maşallah dipdiri olmuş ellerinize sağlık damada sürmek kaldı birde merak ettiğim şey üzerindeki kompentmanlar hangi marka ve modeli senesi nedir merakımdan af buyurun

@ereman

'Ereman' merhaba,

sorduğun soruya cevap vermeye çalışayım bu iş aslında Halil Öztürk ve Çağrı arkadaşımın branşları, onlar bu konuların ustaları, ama ben sana tam olmasada söküp taktığım için anlatmaya çalışayım. Benim söktüğüm ve taktığım 2 değişik tip dişli sökme var. Bir tanesini sökmek için 7 li ve 8 li ve 9 lu dişli ucunda zincir olan bir aparat kullanılıp sökülüyor. Bu zincirli aparatı takıp dişlinin ortasınada özel bir anahtar sokulup bayağı bir güç vererek dıştaki bir dişli vida gevşetilerek dişliler takım olarak çekip çıkıyor.

Bir ikinci bisikletimdeki tipte ortasına beşgen veya altıgen bir anahtar ( Tabi bu anahtarda özel) sokarak anahtar mengeneye bağlanıp canttan güç uygulayarak sökülüyor. Bu tip dişliler sonuna kadar vidalı bir sistem döndürerek sökülüyor. Bende 2. tip dişlimi sökerken güç yetmedi ve bisikletçinin birine cantı alıp gittim adam bir cevirişte söktü . Ben de alıp depomda yağlayıp kendim taktım. takmak için anahtara gerek yok elle sık pedal bastıkça kendi sıkışıp kalıyor. Bu tip dişli için . İlk tipte anahtarla sıkıyorsun.
ben bu şekilde yaptım . Ama kendim sökecem dersen anahtarların ve bir de mengenen olması gerekebilir. En iyisi bir profesyonele söktür kendin tak derim.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
İyi günler dilerim.
Hoşçakal.

@nirvana

Nirvana merhaba,

Senin için kalkıp bisiklete bakıp geldim.Bisiklet 1990 lı senelere ait . bu 1995 de olabilir tam bilmiyorum. Cantları atıp Alman malı çift kat aleminyum cant taktım. Göbeklerde aleminyum, mandallı shimano göbek, 6 lı olan dişli takımım da 7 li oldu, arka attırıcı ve ön attırıcı kendi orijinali üstünde shimano sıs yazıyor. Sele İtalyan malı, Sele borusuda kaliteli bir aleminyum boru eskisini atıp, çok kısaydı, gene bir arkadaşın verdiği bu boruyu tornada çok milimetrik aldırıp buna taktım.

Zinciri motor zinciri gibi kalındı . yarışçı bir arkadaşım bu zincir olmaz dedi ve bana kendi yarışlarda kullandığı kaliteli bir zincir taktı. Fren elcikleri kendi orijinalleri frenlerde öyle . Pek kaliteli değil ama idare ediyor.Benim sana aktaracaklarım bunlar.

Yanlız diğer bisikletlerimden sonra kalkış ve gidişi muhteşem. Kalkışta bizim genç arkadaşlar bile arkamda kalıyorlar. Yani anlayacağın güzel bir bisiklet oldu.

Sana , neşeli, mutlu, bol pedallı günler dilerim.
Hoşçakal.

@Ender Alıcıoğlu

Ender Abi çok açık olmasa da gayet iyi anlatmış durumu :).
Daha fazla sorunuz var ise bu dişli sökme ile ilgili, "Atölye"ye buyrun lütfen ;).

@Ender Alıcıoğlu

saolasın ender abi verdiğin değerli bilgiler icin dedim ya bisiklet doktorunu bulmuş hemencecik ciğeri acılmış sigara tiryakisi gibi son sürat basıp gider artık
hurda bisiklet yoktur bakımsız bisiklet vardır

işte, temizliğinden dolayı imrenerek aldığım bisikletim.

http://img130.imageshack.us/img130/6427/grnt017ya9.jpg

ilk bindiğimde max. 3 km. gitmiştimki müthiş bir şekilde bileklerim ağrıdı,
selesi küçük olmasına rağmen hiç sorun yaşamadım, demekki bütün
ağırlığımı bileklerim taşımış. :)
Karanlıkta cep telefonumla çektiğim resimlerden de bisikletimin
güzelliği kaçmış :eek:

http://img67.imageshack.us/img67/119/grnt018zz7.jpg

Sonradan öğrendimki, meğer bisikletim ilk alındığından beri gerçek anlamda hiç ayar yapılmadığından fren kollarının bile yerleri yalnışmış.
Önümüzdeki hafta, komple aliminyum olan yeni vede çok daha geniş
gidonum vede boyun takılacak, ve bisikletim önemli ölçüde hafiflemiş ve kullanımı rahatlamış olacak.

http://img67.imageshack.us/img67/1883/grnt019de9.jpg

Benim anlaya bildiğim gerçek şudur ki;
Ağır metal yarış bisikletimden inipde, çok daha ağır olan aliminyum MTB bisikletime bindiğimde, MTB neredeyse Mercedes kadar rahatmış :) :p :D ;)

Geri