Scudo Sports

Husky Bizam vs Bret

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Tepki
1.124
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar Bizam 2 ile Bret 2 arasında kaldım. Aralarında ortalam 200tl fark var. Bizam daha ucuz. Bariz bir farkı var mı göremedim ama İstanbul'da kışın yağmurlu karlı havada da kullanmayı düşünüyorum. Bizam kullanan çok varda Bret kullanan var mı acaba hangisini önerirsiniz?

Scudo
Bizam'ı yıllardır kullanıyorum size rahatlıkla yetecektir. Gürkan Genç bile uzun bir süre dünya turunda kullanmıştı.

@Oğuzhan Y.

Kışın da yağmurda, çamurda, karda çıkmayı düşünüyorum genelde İstanbul ve çevresinde. Sıkıntı olmaz herhalde kışın kullanmak? Bret'in yalıtımı bir tık daha fazla sanırım Bizam'a göre.

Eğer kışın kamp yapmayı düşünüyorsanız polleri aliminyum olan ve su geçirmezliği daha fazla olan bret modelini tavsiye ederim.

"Naturehike Cloud Up 2 Silikon Self Standing" modelini aldım toplam 2kg. Çok test videosu var internette fırtınada, sağanak yağışta ve karda. Hem sağlamlığından hem de en önemlisi hafifliğinden dolayı aldım.

• Beğen
Tepkiler: demir48 ve MakRo
Bizam kullan, altına muşamba serersen daha iyi olur. Ben baya yama yaptım. Arkadaşa ödünç vermiştim. Çadıra teca. Etmiş.

Aldığım çadırın içinden altına sermek için ince mat da çıkıyor gayet güzel.

@serchester
5 sene önce almıştım. Altına malzeme çıkmamıştı.

@hardwrestler
Bizam dan mi bahsediyorsun ben Naturehike Cloud Up 2'den bahsediyorum. Naturehike'in eskilerinde olmayabilir yeni modellerde çok guncelleme oldu.

@serchester Çadırı ülke içinden mi yoksa standart bir çok kullanıcısı gibi aliexpress yada benzeri siteler üzerinde mi aldınız ? Bu aralar aklımda cloud up 2 modeli geliyor zamanında dolar 3.5 civarında almayıp düşecek diye daha yükselişi seyretmiştim yine aynısı olacak gibi duruyor.

@MakRo
Turkiyeden aldim zaten tek bir firma satiyor şuanda benim bildiğim Türkiye'de. Cok dusunmeye gerek yok cunku youtubeda hic bir cadirin bu kadar cok videosu(test) yok.

Husky bizam (green light olanını) kullanıyorum yaklaşık 3 yıldır.. Havalandırması ve üst tentesiz kullanımda gökyüzü manzarası vs müthiş.. Büyük sorun ise, zemin malzemesinin çok ince ve dayanıksız oluşu.. ilk zamanlar altina branda vs koruyucu koymuyordum, bir süre sonra minik delikler oluştu.. Ondan sonra mecburen branda kullanmaya başladım.. Ama gel gör ki, gecen sene aniden bastıran 5-10 dakikalik yağmurda çadır saldı kendini, oldukça su geçirdi.quechanin (en ucuz) arpenaz modeli kupkuru iken bizam malesef su konusunda sınıfta kaldı.. Yine aynı tarz ama, su geçirmezliği yüksek olan modeller bakınız.. yakın zamanda bizamın classic modelini aldı arkadaşım, zemin malzemesi bariz daha sağlamdı. Şu geçirmezlikte de iyileştirme olmuş mudur bilemiyorum..

Bende 2 adet çadır var.

Arpenaz 2
Husky Baron 3

Husky Baron polleri alüminyum.

Ben
@serchester
Çok iyi bir çadır almışsınız. Özellikle fiyat performans olarak. Ben 3 yıldır kullanıyorum cloud-up modelini. Upgrade versiyonu olmamasına rağmen hiç şikayetim olmadı. Hafif, kurulumu kolay, sağlam ve küçük hacimli. Güle güle kullanın

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@everhard

Teşekkürler. Zaten çoğu test videosu upgrade olmayan versiyon internetteki. Ben hazır güncel hali varken alayım dedim bakalım uzun yıllar gider umarım yırtılma vs bir şey olmazsa.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri