Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İBB bisiklet yolları

Zekâ üzerinden insanları aşağılamaya matah bir şey sanan zavallı insanların yaklaşımı...
Aslolan cehalet ve sorumsuzluktur...
@monder33

Birilerinin birilerinin aşağılamasını eleştirirken, onlara zavallı diyerek aşağılamak da baya güzel çelişki.

• Beğen
Tepkiler: monder33
Scudo
Zekâ üzerinden insanları aşağılamaya matah bir şey sanan zavallı insanların yaklaşımı...
Aslolan cehalet ve sorumsuzluktur...
@monder33
Burada o arabanın camına yazılan yazı mı sizi Rahatsız etti, yani araçların oraya koyulması hatta o kişilerle karşılaşınca burası bisiklet yolu dendiğinde ama avrat sövmeleri ya da mal mal bakmaları ve hatta uyaranları dövmeleri karşılığında "geri zekalı" denmesi mi sizi rahatsız etti.

Not: burada tabi ki zeka geriliği olan insanlar ile bir bağlantı bulunmuyor, zeka kusuru olmadan varmış gibi davrananlara yapılan bir hakaret ya da küfür ne derseniz deyin. Yani kusuru olan insanlar ile dalga geçilse sizden yana saf tutarım ama burada hakikaten anlayamadım çıkışınızı.

• Beğen
Tepkiler: monder33
Mesleğim gereği farklı zekâya sahip bireylerle çalışıyorum.
Kendini "normal" zannedip beğenmediğine "geri zekâlı" diye ötekileştirip hakaret etmek hem ayıp hem de suçtur.
Zevatın biri de çelişkinin tanımını bilmeden yorum yapmış...Zavallılık; acınası haldeki kötü durumdakilere denir...
Toplumda gördüğümüz yanlış tepkilere onay veremeyiz.Tepki verdiğiniz durum yada kişilerle aynı düzlemde olmak en büyük çelişkidir...

boş muhabbet valla.

Son düzenleme:
Hakaret etmenin haklı gerekçesi olamaz. Birisi yanlış bir şey yapıyorsa hakaret ederek düzeltilemez.
Zeka doğuştan gelen bir vasıf olduğu için zeka üzerinden hakaret etmekle doğuştan görmeyen birine görmediği için, eksik uzuvla doğan birine bu eksikliği için hakaret etmek aynı şey.
Aynı tepki, hiç hakaret etmeden de verilebilir ki internette hakaret içermeyen sticker örneği bol bol var.
İlla yapanın kendi ağzından kendini utandıracak bir ifade kullanılmak isteniyorsa sonradan düzeltilebilecek olan özellikler kullanılarak "düşüncesizim", "görgüsüzüm", "sorumsuzum" gibi ifadelere yer verilebilirdi ki bence ona da gerek yok. Çoğu durumda yanlışın ne olduğunu belirtmek yeterli olur.
Kullanılan ifadeye dikkat etmek, etiket yapıştırılırken aracın sahibiyle karşılaşma anında oluşabilecek sosyal, fiziki ve hukuki sorunları da minimize eder. Hukukçu arkadaşlar varsa hem de yazılı olarak kullanılmış etiketteki ifadeyle "düşüncesiz" gibi bir ifadenin olası hukuki farkını açıklayabilirler. Yazılı olmayan sokak hukukunda bile epey tepki farkı oluşabileceğini tahmin ediyorum.

Mesleğim gereği farklı zekâya sahip bireylerle çalışıyorum.
Kendini "normal" zannedip beğenmediğine "geri zekâlı" diye ötekileştirip hakaret etmek hem ayıp hem de suçtur.
Zevatın biri de çelişkinin tanımını bilmeden yorum yapmış...Zavallılık; acınası haldeki kötü durumdakilere denir...
Toplumda gördüğümüz yanlış tepkilere onay veremeyiz.Tepki verdiğiniz durum yada kişilerle aynı düzlemde olmak en büyük çelişkidir...
Yazdıklarınız pek tabi doğru. Ancak, aracını bisiklet yoluna bırakmış şahsa karşı ne şekilde yaklaşılmalı, nasıl protesto etmeli ki utanıp tekrarlamasın.
Acaba arkadaşlar, sizce nasıl yol izlenmeli? Nasıl protesto etmeliyiz ki, çeşit çeşit insanların, algı kapasiteleri, yetiştiriliş şekilleri türlü türlü olan yurdum insanını yaptıkları yanlıştan çevirelim? Oraya o yazıyı yapıştırdığımızda acaba ters teper mi? Yapıştırana sinir olup, inadına daha çok aracını bırakır mı? Peki yetkililere şikayet işe yarar mı?
Buyrun!...

Bu konudaki fikrim o park eden kişileri etraftakiler karşısında yüzü kızaracak bir durumda bırakmak. Özellikle toplumumuz elalem ne der tarzı düşüncelerin esiri olduğu için, bunun alenileşmesi karşısında kendini sıkıntıda hissedebiliyor. Oraya park eder sorsan ya s..tret der ama birileri kardeşim oraya park edilir mi diye ayıpladığında bu durumda kalmak istemez. Yani ben yapayım kimse görmeden ama herkes görürse ayıplanam tarafta kalmayayım der çoğu. Zaten alenen koyup ayıplanınca tınlamayan kişiden ümidi kesmek lazım. Onlara yaaocak bişry yok. Hakaret de etsen yarabbi şükür der sonra nasıl koydum arabayı ama diye anlatır pişkin pişkin.
Tekrar edeyim benim fikrim o kişileri toplum karşısında en küçük düşürücü hakaret içermeyen şekilde karşılamak gerektiği.

Yazdıklarınız pek tabi doğru. Ancak, aracını bisiklet yoluna bırakmış şahsa karşı ne şekilde yaklaşılmalı, nasıl protesto etmeli ki utanıp tekrarlamasın.
Acaba arkadaşlar, sizce nasıl yol izlenmeli? Nasıl protesto etmeliyiz ki, çeşit çeşit insanların, algı kapasiteleri, yetiştiriliş şekilleri türlü türlü olan yurdum insanını yaptıkları yanlıştan çevirelim? Oraya o yazıyı yapıştırdığımızda acaba ters teper mi? Yapıştırana sinir olup, inadına daha çok aracını bırakır mı? Peki yetkililere şikayet işe yarar mı?
Buyrun!...

Protestonun muhattabı bu eylemleri gerçekleştiren kişiler değil, kanun ve düzen sağlayıcılar olmalı. Yoksa kişi bazında yapılan bu tarz protestoların elde sineklikle bataklıkta tek tek sinek avlamaktan farkı yok.

Siz E-5 in ortasına arabanızı park edip gidebilir misiniz? Aklınızdan bile geçirmezsiniz çünkü anında düzen sağlayıcının gelip arabanızı oradan çekeceğini, üzerine de bir dünya ceza ödeyeceğinizi bilirsiniz. Bisiklet yoluna arabasını park etmenin hiçbir yaptırımı olmazsa, ya da bu yaptırım senede bir kez göstermelik olursa bunun önüne geçilmesi mümkün mü?

Peki çözüm nedir? Çözüm belli; hızlı ve adil işleyen hukuk sistemi. Eğer ülkenizde işleyen bir hukuk sistemi mevcutsa, kimseyi protesto etmenize gerek kalmadan, kimseden iyilik, yardım vs istemeden bu sorunu hızlıca çözersiniz. Bisiklet yoluna araba mı park etti? arıyorsunuz trafik polisini, geliyor cart diye dayıyor 300 euro cezayı, sonra görelim kaç cengaver park edebiliyor. Aramanıza rağmen polis gelmedi mi? görevini yapmayan memuru şikayet ediyorsunuz ve adil hukuk sistemi bunun yaptırımını uyguluyor. Tebrikler, artık siz de medeni bir ülke olma yolunda hızla ilerliyorsunuz. Uygulanmayan kural yok hükmündedir, ve kuralların olmadığı, herkes için eşit derecede uygulanmadığı yerde medeniyetten de söz edilemez.

Alt tarafı bisiklet yoluna park sorunu, bunun için bu kadar geniş çaplı çözüm mü kovalayacağız diyebilirsiniz. Evet, bunun peşinde olmadığımız sürece geri kalan her çözüm önerisi başarısız olmaya mahkumdur.

(* Ceza tutarını bilerek euro verdim zira Türk lirası malum; 3 bin TL desem, bundan bir iki ay sonra gelip 3 bin TL ceza mı olur, o paraya 5 litre yağ bile alamazsın falan denmesin diye)

Örnek ile ilgili çözüm için şu kelime doğru değil, daha uygun kelimeler olabilir şeklinde ortaya öneri koyan arkadaşlara teşekkür ederim.

Yine başka bir bakış açısı ile hiç bir öneri sunmadan sanki adam kesiliyormuş şeklinde tepki verenler ve sadece kendi fikrini dayatmaya çalışanlar içinse içinde elimden bir şey gelmez.

Örnek ile ilgili çözüm için şu kelime doğru değil, daha uygun kelimeler olabilir şeklinde ortaya öneri koyan arkadaşlara teşekkür ederim.

Yine başka bir bakış açısı ile hiç bir öneri sunmadan sanki adam kesiliyormuş şeklinde tepki verenler ve sadece kendi fikrini dayatmaya çalışanlar içinse içinde elimden bir şey gelmez.
Güzel bir uygulama, bisiklet yoluna park edenlere de uygulanabilir.

(link)

Dinsizin hakkında imansız gelir. Çok medeni şekilde protesto etmişler. Sileceklerini kırıp arabayı da çizebilirlerdi kimi semtlerimizde. Bravo.

florya caddesine de boydan boya koymuşlar ancak arabalar yine park edip kitlemislerdi yolu.

Çekici çağırabiliyor muyuz? Gelip bunları toplasınlar :D...
"Alo, abi yol ortasına araç bırakıp gitmişler, küçük araçlar bile geçemiyor. Ya da zorlanıyor. Çekmenizi rica ediyoruz."

• Beğen
Tepkiler: celotr
Çekici çağırabiliyor muyuz? Gelip bunları toplasınlar :D...
"Alo, abi yol ortasına araç bırakıp gitmişler, küçük araçlar bile geçemiyor. Ya da zorlanıyor. Çekmenizi rica ediyoruz."

motorlu trafik polisleri geçti bir şey yapmadılar. henüz çok yeni zamanla uygulamalar sertleşir belki.

Geri