Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İç lastik önerisi

Yunus Emree

Forum Bağımlısı
Tepki
145
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar başlığa yazmam uygun olmaz ama durum biraz acil, bisikleti çoğunlukta ulaşım aracı olarak kullanıyorum çünkü.
Bisikletim sedona 341, sibop yarılmasıyla cst 700x35/43C iç lastiğim kullanılmaz halde.
Yeni iç lastik ve alacam aklımda ve bulabildiğim . Bunun yanında bulduklarım genelde daha pahalı veya iğne siboplu oluyor. Küçüklüğümde bile iğne siboptan nefret ederdim o yüzden onlara bakmıyorum bile.

Dış lastiğin ölçüsü de 37-622 (28 x 1.40, 700 x 35C) olarak geçiyor.

Scudo
Dostlar merhaba,

Epeydir bisiklet sürmeme rağmen bu konularda biraz yeniyim. Bisikletim TREK 7.5FX, 2 tane iç lastik alacağım. Lastiklerim "Bontrager Race All-Weather Hard-Case, 700x28c". Bu lastikler için hangi tip iç lastik uygundur? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bende yarin alicam gecen cst marka aldim 1 ayda ucu kırıldi yarin continentali denemeyi dusunuyorum ve daha dikkatli hava basmayi deniyecegim :)

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

Ben de aynı uç kırılması yüzünden alıyorum hocam. :( Decathlon'da kalmamış maalesef uygun ürün, sen nereden alacaksın?
@Onur Gunes

@kvnccelik

Deltadan alirim buyuk ihtimal decatlonda bendbende baktim yok olsaydi 5 10 tane alcaktim :)

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

Merhaba, 26x1.5 dış lastik için. 26x1.25-1.5 iç lastik aldım. Arka lastik sürekli patlıyor. Bebek koltuğu da var.
En son olarak epep yarılma olduğu için iç lastiği komple değiştirmek zorunda kaldım. Bu sefer 26x1.75-1.95 taktım.
Usta 26x1.5 çok fazla gerilme olduğundan v jant da daha sık patlar 1.75-1.95 takılması daha sağlıklı olur dedi.
Benim aklıma pek yatmadı. Sizce de öyle midir ? Dıç lastik 26x1.5 olanda 26x1.75-1.95 arası takılması daha sağlıklı mıdır ?
Dış lastik 1.5 olan iç lastiğin 1.25-1.5 olan sıkıntı mıdır ?
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum.

Merhaba Osman hocam, acıkcası bu konuda cok fazla tecrübem yok fakat 2 ayrı bisiklette 26x1.50 dış lastik ile 26x1.75-1.95 iç lastik kullandım.. Biri tek kat düz janttı diğeri v profil cift kat jant.. Yeri geldiginde arkada 25-20kg lık yükler taşıdım.. Tek kat jantımda lastik kalitesiz olduguna 1-2 diken vs patlatması haric sorun yaşamazken v profildekinde hiç patlama yaşamadım..
.
1.50 lastik tam sınırda olan bir lastik o yuzden 1.75-1.95 kullanmanın hiçbir sorununu görmedim ben.. Kaldı ki 1.25-1.50 lastikler kolay bulunmaz ve bu sebeple daha pahalıdırlar, 1.75-1.95 lastikler ise günümüzde markete gitseniz bulunur haldedir ve haliyle görece daha bulunabilir ve uygundurlar. 1.75-1.195 ler daha iyi midir 1.25-1.50 kullanmadıgımdan birşey söyleyemem fakat 1.50 dışta kullanımda hiçbir sorun yaratmadıkları tecrübeyle sabittir..
.
Ayrıca boyut ne olursa olsun takmadan önce çemberi jant başları lastige zarar vermesin diye elektrik bandı ile sarıyorum (bunun için satılan şeritler de var fakat ben elektrik bandı ile yetiniyorum) ve iç-dış lastigin birbirine yapışmaması için iç'i takmadan önce dış lastiğin içini bebek pudrası ile pudralıyorum.. Böylece jant başlarından ya da janttaki çapaklardan oluşacak iç lastigin iç kesim patlaklarının ve de iç-dış lastigin birbirine yapışması ve sonrasında yük binince gerilmesi sonrası oluşabilecek kesiklerin oluşma riskini azalttıgımı dusunuyorum..
.
Umarım yardımcı olabilmişimdir..

• Beğen
Tepkiler: gezginhoca_7
Hocam çok teşekkür ederim. Sanırım 26x1.75 - 1.95 kullamak daha manidar.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.75 dış latiğe 1.75-2.10 iç lastik takmamın bir sakıncası olur mu?

Bence olmaz. Ben 1.5 dış lastiğe 1.75-2.10 taktım. Sıkıntı olmadı.

Jant ile yaparsan olmaz :)

@Osman Atasoy

osman bey siz 1.50 kullanıyorsunuz. bana ince durur gibi geliyor bisiklet üzerinde. nasıl görünüyor acaba. varsa bi kac foto ekleyebilir misiniz. arkadan ve önden görünen sekilde

bende ilk önce öyle düşünmüştüm. Taktıktan sonra hiç öyle olmadı. Çok memnunum. Ekte birkaç fotoğraf:
https://i.hizliresim.com/P38d5d.jpg
https://i.hizliresim.com/DXz1Mm.jpg
https://i.hizliresim.com/XWVGoD.jpg

700-35 lastige uyumlu 60-70 psi ya dayanabilecek iyi kalitede ic lastik onerebilir misiniz?

@Desert Fox

Ben Decathlon'daki iç lastiği kullanıyorum bir sıkıntı görmedim 3 ay felan oldu. Haftada 50km felan yapıyorum.(link)

Bu iç lastiği kullanan var mı, tavsiye eder misiniz? Yedekte dursun diye alacağım, decathlonda kargo bedavaymış bugün.
(link)

Bu iç lastiği kullanan var mı, tavsiye eder misiniz? Yedekte dursun diye alacağım, decathlonda kargo bedavaymış bugün.
(link)

Decathlon iç lastik kullanmadım. Ancak patlak durumunda yama tutmadığına dair çok yorum var. Benzer ölçülere sahip başka iç lastiklere de bakabilirsiniz.
Aynı fiyat aralığında mitas marka iç lastik almıştım ve patlamıştı hem kendim hem de bisikletçi uğraştı ancak yama tutmadığı için çöp olmak zorunda kalmıştı.
Aynı şekilde jantın sibobu kesme sorunu da yaşamıştım. Sonra Schwalbe iç lastik aldım hem çelik sibob hem janta sabitleme somunu mevcut hem de kaliteli.

• Beğen
Tepkiler: TalhaB.
(link)

Ben kullanıyorum. Decathlon yama ve yapıştırıcı ile defalarca yama yaptım sorun yaşamadım. Tek sorunu sibobun dibine takılıp sibobu sabit tutan yüzük yok. Lastik şişince sorun olmuyor ama ilk şişirirken biraz zor oluyor o yüzden.

Geri