Merhaba değerli dostlar,
Carraro Gravel G2 bisikletim var, 700x35 zırhlı lastik takacağım scwalbenin marathon plus tour lastiği, sizce hangi iç lastiği almalıyım? Tavsiye edebileceğiniz iyi bir iç lastik hangisi olurdu?
(link)
(link)
Hesaplı ama iyi (Pek olumlu yorum alamayan Decathlon lastiklerinden ucuz)
(link)
Hocam sizin araştırmalarınız harika oluyor gerçekten çok teşekkür ediyorum. Schwalbe bakmıştım bu linke ama ucu ince gibi durmuyor? İnce uçlu gönderirler mi? Normal de tüm SV17 modelleri ince uç fakat bu görselde araba ucu gibi duruyor.
Görseldeki araba sibop ama ürün adında hem SV, hem iğne sibop diye yazıyor. Kutu resmi tek tip için vardır, ondan onu kullanmışlardır. Son resimde sibop kodlarını vermişler, ürün isminde yazdığı gibi SV gönderirler.
Başka yer olsa şüpheye düşerdim ama
her zaman ne yazıyorsa onu gönderiyor.
- Erdoğanlar
- Özceylanlar
- Doğa
- Şişman (bunlarda iki sorun var: Her ürünün resmi yok, sorulara cevap gelmiyor)
Tabii ben aslında marka-modele örnek olsun diye link veriyorum. Başka yerlerden daha hesaplı bulunabilir ya da toplu alışveriş yapılırken başka ürünlerle aynı yerden alınabilir.
Çok teşekkür ederim üstadım. Schwalbe alayım diyorum, lastikleri de marathon plus tour aldım biraz da takıntılıyım sanırım aynı olması konusunda
Ben de birçok konuda aynı marka ya da seriden olmasını tercih ediyorum ama iç lastikte karışık gidiyorum. Dış lastikte Schwalbe fanatiğiyim. Marathon Plus fazla ağır diye hem trekking hem şehir bisikletinde Marathon Racer kullanıyorum. Şehirdeki eskiyince hesaplı bir marka/modele geçerim (sanırım Vittoria olur) ama trekkingde Racer'dan devam edeceğim. Yolda da bisikleti aldığımda gelen Vittoria Zaffiro Pro var, o eskidiğinde de Schwalbe Lugano/Durano modellerinden birini alırım.
Yol bisikletim için 700*25 schwalbe marathon plus aldım(dış lastik)çok mu hata yaptım yaa. Kullanan var mı? Herkes çok ağır demiş. Bir de yurt dışından aldım. Ne yapsam bilemedim.Fikirlere açığım
Yol bisikletim için 700*25 schwalbe marathon plus aldım(dış lastik)çok mu hata yaptım yaa. Kullanan var mı? Herkes çok ağır demiş. Bir de yurt dışından aldım. Ne yapsam bilemedim.Fikirlere açığım
@Spartiat Yol bisikleti için tavsiye edebileceğiniz hem hafif hem de patlamaya dayanaklı lastik var mı? Seçenekler çok ve karışık
Bisiklette yeniyim, yola çıkarken yanımda yedek iç lastik bulundurmak istiyorum fakat hangi model nedir nasıl alınır bilmiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?
Bisikletim Trek FX2 2022.
Teşekkür ederim açıklama için, bir lastiğin bu kadar ince detayı olduğunu bilmiyordum.Önce dış lastiğe uygunluğu ve sibop tipine bakmak lazım, sonra diğer detaylara geçilebilir.
Rasgele bir lastik seçip açıklayayım: (link)
Vittoria 700x28/42 İç Lastik 52mm Presta Sibop
700 lastik çapı, 28/42 o lastiğin kullanılabileceği en dar ve en geniş lastik, 52mm sibop uzunluğu, Presta sibop tipi.
Sibop tipi Presta ya da Schrader gibi ismiyle belirtildiği gibi,
Presta = ince = FV (French Valve) = PV (Presta Valve)
Schrader = kalın = oto = AV (American Valve) = SV (Schrader Valve)
olarak da belirtilebilir.
Başka türler de var tabii ama konumuzla ilgisi yok.
Bisikletinizdeki jantlara uygun sibop tipine ve dış lastiğin genişliğine uygun aralıkta olması zorunlu. Sibop uzunluğu janta bağlı. Düşük profilli jantlarda 40mm bile kullanılabilir, profil yüksekliğine göre 80'e kadar yolu var.
Bunlardan sonra ağırlık, hava kaçırmama yeteneği, markaya güven, patlak sıvısı varlığı, fiyat gibi diğer özelliklere göre karar verilebilir.
Trek FX2'de 700x35 lastik ve schrader sibop olduğu görünüyor.
Merhaba
Bisikletim Salcona City fun 60 Jant ölçüsü katalogta 28" yazıyor İç lastiğim 700 olması gerekiyor sanırım. Fakat benim lastikte 622 yazıyor. Hangi ölçüde iç lastik almam gerekiyor? 700-x-35-45 uyar mı ? yoksa 622 mi aramam lazım?
287772 dosyayı görüntüle