Scudo Sports

İç Lastik Uygunluğu

Okan71

Aktif Üye
Tepki
146
Selam Arkadaşlar ,

700x23C lastiğimle kullandığım iç lastiği 700x28C lastikle kullanabilir miyim? İç lastiğin üzerinde 19-23C yazıyor. Anladığım kadarıyla bu iç lastik en fazla 700x23C lastikle kullanılabilir. Ama 77x28C ye takarsam ne olur? Çok büyük bir sakıncası var mı? Teşekürler...

Scudo
Tabiki en sorunsuz, güvenli sürüş için tavsiye edilen rakamlara uymak zorundayız.Özellikle lastik, fren gibi güvenlik unsurlarında daha da hassas davranmak gerekiyor.
Yine de kısa bir süre için kuralın dışına çıkıp idareten (riski göze alarak) kullanılabilir.
28lik dış lastiğe 23lük iç lastiği takarsanız, daha kolay takıldığını göreceksiniz.Ama ebat olarak daha küçük olduğu için, aynı sürüş etkisini alabilmek için daha fazla şişirmeniz gerekir.Bu da bazen maksimum basınca çıkmamızı, bazen de aşmamızı gerektirebilir ki aşarsak iç lastik, şişirirken veya sürüş esnasında patlayabilir.
Dediğim gibi kısa bir süre için binebilirsiniz, deneyin.Fakat maksimum şişirme değerini aşmayın.

• Beğen
Tepkiler: savden ve Okan71
Merhaba değerli dostlar,

Carraro Gravel G2 bisikletim var, 700x35 zırhlı lastik takacağım scwalbenin marathon plus tour lastiği, sizce hangi iç lastiği almalıyım? Tavsiye edebileceğiniz iyi bir iç lastik hangisi olurdu?

Merhaba değerli dostlar,

Carraro Gravel G2 bisikletim var, 700x35 zırhlı lastik takacağım scwalbenin marathon plus tour lastiği, sizce hangi iç lastiği almalıyım? Tavsiye edebileceğiniz iyi bir iç lastik hangisi olurdu?

(link)

(link)

Hesaplı ama iyi (Pek olumlu yorum alamayan Decathlon lastiklerinden ucuz)
(link)

• Beğen
Tepkiler: TeAk
(link)

(link)

Hesaplı ama iyi (Pek olumlu yorum alamayan Decathlon lastiklerinden ucuz)
(link)

Hocam sizin araştırmalarınız harika oluyor gerçekten çok teşekkür ediyorum. Schwalbe bakmıştım bu linke ama ucu ince gibi durmuyor? İnce uçlu gönderirler mi? Normal de tüm SV17 modelleri ince uç fakat bu görselde araba ucu gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Hocam sizin araştırmalarınız harika oluyor gerçekten çok teşekkür ediyorum. Schwalbe bakmıştım bu linke ama ucu ince gibi durmuyor? İnce uçlu gönderirler mi? Normal de tüm SV17 modelleri ince uç fakat bu görselde araba ucu gibi duruyor.

Görseldeki araba sibop ama ürün adında hem SV, hem iğne sibop diye yazıyor. Kutu resmi tek tip için vardır, ondan onu kullanmışlardır. Son resimde sibop kodlarını vermişler, ürün isminde yazdığı gibi SV gönderirler.
Başka yer olsa şüpheye düşerdim ama
  • Erdoğanlar
  • Özceylanlar
  • Doğa
  • Şişman (bunlarda iki sorun var: Her ürünün resmi yok, sorulara cevap gelmiyor)
her zaman ne yazıyorsa onu gönderiyor.

Tabii ben aslında marka-modele örnek olsun diye link veriyorum. Başka yerlerden daha hesaplı bulunabilir ya da toplu alışveriş yapılırken başka ürünlerle aynı yerden alınabilir.

• Beğen
Görseldeki araba sibop ama ürün adında hem SV, hem iğne sibop diye yazıyor. Kutu resmi tek tip için vardır, ondan onu kullanmışlardır. Son resimde sibop kodlarını vermişler, ürün isminde yazdığı gibi SV gönderirler.
Başka yer olsa şüpheye düşerdim ama
  • Erdoğanlar
  • Özceylanlar
  • Doğa
  • Şişman (bunlarda iki sorun var: Her ürünün resmi yok, sorulara cevap gelmiyor)
her zaman ne yazıyorsa onu gönderiyor.

Tabii ben aslında marka-modele örnek olsun diye link veriyorum. Başka yerlerden daha hesaplı bulunabilir ya da toplu alışveriş yapılırken başka ürünlerle aynı yerden alınabilir.

Çok teşekkür ederim üstadım. Schwalbe alayım diyorum, lastikleri de marathon plus tour aldım biraz da takıntılıyım sanırım aynı olması konusunda :)

Çok teşekkür ederim üstadım. Schwalbe alayım diyorum, lastikleri de marathon plus tour aldım biraz da takıntılıyım sanırım aynı olması konusunda :)

Ben de birçok konuda aynı marka ya da seriden olmasını tercih ediyorum ama iç lastikte karışık gidiyorum. Dış lastikte Schwalbe fanatiğiyim. Marathon Plus fazla ağır diye hem trekking hem şehir bisikletinde Marathon Racer kullanıyorum. Şehirdeki eskiyince hesaplı bir marka/modele geçerim (sanırım Vittoria olur) ama trekkingde Racer'dan devam edeceğim. Yolda da bisikleti aldığımda gelen Vittoria Zaffiro Pro var, o eskidiğinde de Schwalbe Lugano/Durano modellerinden birini alırım.

• Beğen
Ben de birçok konuda aynı marka ya da seriden olmasını tercih ediyorum ama iç lastikte karışık gidiyorum. Dış lastikte Schwalbe fanatiğiyim. Marathon Plus fazla ağır diye hem trekking hem şehir bisikletinde Marathon Racer kullanıyorum. Şehirdeki eskiyince hesaplı bir marka/modele geçerim (sanırım Vittoria olur) ama trekkingde Racer'dan devam edeceğim. Yolda da bisikleti aldığımda gelen Vittoria Zaffiro Pro var, o eskidiğinde de Schwalbe Lugano/Durano modellerinden birini alırım.

Oldukça güzel ilerliyorsunuz hocam. Ben lastiğin hemen patlamasına gıcık oluyorum. 052 modeli vardı ben de 2 yıl önce, sürekli patlıyordu. Yine zırhlı schwalbe aldım, hadi patlada göreyim dedim evden dışarı çıktım 50 metre gittim (strava 50 metre gösteriyordu) bira şişesini kırmışlar üstünden geçtim lastiği yardım :) büyük konuşmamak gerekiyormuş hocam :)

Yol bisikletim için 700*25 schwalbe marathon plus aldım(dış lastik)çok mu hata yaptım yaa. Kullanan var mı? Herkes çok ağır demiş. Bir de yurt dışından aldım. Ne yapsam bilemedim.Fikirlere açığım

Yol bisikletim için 700*25 schwalbe marathon plus aldım(dış lastik)çok mu hata yaptım yaa. Kullanan var mı? Herkes çok ağır demiş. Bir de yurt dışından aldım. Ne yapsam bilemedim.Fikirlere açığım

Schwalbe (link)'ları Tur/Şehir kategorisinde sınıflandırıyor. 25 mm'liğinin tanesi 595 gram.
Yol lastiği olarak güçlendirilmiş (link) 25 mm'de 490 gram, zırhlı (link) 25 mm'de 450 gram.
Bunlarla karşılaştırınca lastik başına 100-145 gram fark "çok ağır" sayılmaz, "biraz ağır" diyelim.
Zırhsız (link) ise 25 mm'de 365 gram. Bununla kıyaslarsak lastik başına 230 gram farkla "çok ağır" diyebiliriz ama karşılığında en yüksek koruma sağlanmış oluyor.
Kullanıp eskitebilirsiniz, satabilirsiniz, bir çift de hafif lastik alıp yola göre değiştirerek kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ensbykds ve TeAk

Bugün elime ulaştı, taktım ve 200 metre gidip geldim (hava çok soğuktu) alışırım diye düşünüyorum. Pişman olmayın hocam aldıysanız kullanın, ben sürekli patlamasından sıkılmıştım zamanında.

• Beğen
Tepkiler: ensbykds
@Spartiat Yol bisikleti için tavsiye edebileceğiniz hem hafif hem de patlamaya dayanaklı lastik var mı? Seçenekler çok ve karışık

@Spartiat Yol bisikleti için tavsiye edebileceğiniz hem hafif hem de patlamaya dayanaklı lastik var mı? Seçenekler çok ve karışık

Hafiflik ve dayanıklılık birbirine zıt işlediği için ikisine birden sahip olan yok, dengeli olanlar var.
(link)'lerde Kevlar patlak koruması var, 25 mm'de tanesi 365 gram (satıcı 325 gram yazmış, resmi sitede 365 gram).
Bunun biraz daha güçlendirilmiş hali (link)modeli 25 mm'de 490 gram (satıcı doğruağırlığı yazmış)

Katlanır olarak (link) var, bunda hem yere basan yüzeyde patlak koruma katmanı (6 üzerinden 5.5 puanlı), hem yanaklarda kumaş katman var, 25 mm'de tanesi 385 gram (Satıcı 235 gram yazmış ama resmi sitede 385 gram)
Bunun bir üstü (link) var, koruması daha da iyi, 25 mm'de tanesi 450 gram (bunda da satıcı 380 yazmış, resmi sitede 450 gram).

Bu küçük araştırma ürün alırken ağırlık gibi değerleri mutlaka ürünlerin üreticisinin sitesinden kontrol etmek gerektiğini gösteriyor.

Resmi sayfalarında tüm özellikleri karşılaştırılabilir, satıcıların yazdığı hatalı değerler yerine gerçek ağırlıklarına bakılabilir:
(link)
(link)
(link)
(link)

Diğer markalarda da benzer ürünler vardır ama onların ürün gamlarına pek hakim değilim.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
@Spartiat abi süpersin tek kelimeyle👍👍👌🏼👌🏼

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Bisiklette yeniyim, yola çıkarken yanımda yedek iç lastik bulundurmak istiyorum fakat hangi model nedir nasıl alınır bilmiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?

Bisikletim Trek FX2 2022.

Bisiklette yeniyim, yola çıkarken yanımda yedek iç lastik bulundurmak istiyorum fakat hangi model nedir nasıl alınır bilmiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?

Bisikletim Trek FX2 2022.

Önce dış lastiğe uygunluğu ve sibop tipine bakmak lazım, sonra diğer detaylara geçilebilir.
Rasgele bir lastik seçip açıklayayım: (link)

Vittoria 700x28/42 İç Lastik 52mm Presta Sibop
700 lastik çapı, 28/42 o lastiğin kullanılabileceği en dar ve en geniş lastik, 52mm sibop uzunluğu, Presta sibop tipi.
Sibop tipi Presta ya da Schrader gibi ismiyle belirtildiği gibi,
Presta = ince = FV (French Valve) = PV (Presta Valve)
Schrader = kalın = oto = AV (American Valve) = SV (Schrader Valve)
olarak da belirtilebilir.
Başka türler de var tabii ama konumuzla ilgisi yok.

Bisikletinizdeki jantlara uygun sibop tipine ve dış lastiğin genişliğine uygun aralıkta olması zorunlu. Sibop uzunluğu janta bağlı. Düşük profilli jantlarda 40mm bile kullanılabilir, profil yüksekliğine göre 80'e kadar yolu var.
Bunlardan sonra ağırlık, hava kaçırmama yeteneği, markaya güven, patlak sıvısı varlığı, fiyat gibi diğer özelliklere göre karar verilebilir.

Trek FX2'de 700x35 lastik ve schrader sibop olduğu görünüyor.

Önce dış lastiğe uygunluğu ve sibop tipine bakmak lazım, sonra diğer detaylara geçilebilir.
Rasgele bir lastik seçip açıklayayım: (link)

Vittoria 700x28/42 İç Lastik 52mm Presta Sibop
700 lastik çapı, 28/42 o lastiğin kullanılabileceği en dar ve en geniş lastik, 52mm sibop uzunluğu, Presta sibop tipi.
Sibop tipi Presta ya da Schrader gibi ismiyle belirtildiği gibi,
Presta = ince = FV (French Valve) = PV (Presta Valve)
Schrader = kalın = oto = AV (American Valve) = SV (Schrader Valve)
olarak da belirtilebilir.
Başka türler de var tabii ama konumuzla ilgisi yok.

Bisikletinizdeki jantlara uygun sibop tipine ve dış lastiğin genişliğine uygun aralıkta olması zorunlu. Sibop uzunluğu janta bağlı. Düşük profilli jantlarda 40mm bile kullanılabilir, profil yüksekliğine göre 80'e kadar yolu var.
Bunlardan sonra ağırlık, hava kaçırmama yeteneği, markaya güven, patlak sıvısı varlığı, fiyat gibi diğer özelliklere göre karar verilebilir.

Trek FX2'de 700x35 lastik ve schrader sibop olduğu görünüyor.
Teşekkür ederim açıklama için, bir lastiğin bu kadar ince detayı olduğunu bilmiyordum.

Merhaba
Bisikletim Salcona City fun 60 Jant ölçüsü katalogta 28" yazıyor İç lastiğim 700 olması gerekiyor sanırım. Fakat benim lastikte 622 yazıyor. Hangi ölçüde iç lastik almam gerekiyor? 700-x-35-45 uyar mı ? yoksa 622 mi aramam lazım?
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.07.03 AM.jpeg

Merhaba
Bisikletim Salcona City fun 60 Jant ölçüsü katalogta 28" yazıyor İç lastiğim 700 olması gerekiyor sanırım. Fakat benim lastikte 622 yazıyor. Hangi ölçüde iç lastik almam gerekiyor? 700-x-35-45 uyar mı ? yoksa 622 mi aramam lazım?
287772 dosyayı görüntüle

"37-622" lastiğin ETRTO değeri. 700c lastiklerin hepsinin ETRTO değerinin son kısmı 622. Lastik 700x35 olmalı, lastiğin kalınlığı min-max aralığı içinde olan (min≤ 35≤ max) her aralıktaki iç lastik uyar.

• Beğen
Tepkiler: mesyen47
Geri