Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

iç lastik yama tavsiyesi

@ScaryEnemy
bacobaba39 arkadaşımızın önerisi güzel, bende aynı seti kullanmaktayım, şişirme konusu ise şöyle; tamiri yaptıktan sonra ben şişirip tekrar kontrolümü yapıyprum ve iç lastiği jant üzerine takarken de mutlaka iç lastiğe biraz (sadece katlanmayı önleyecek kadar) hava basıyorum ardından rutin sıralamalar, kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Gurkan S.
Scudo
Benim bisiklet mtb ama anlatayım nasıl yaptığımı:

Yamayı eski bir iç lastikten elde ediyorum. Sonra bu parçayı ve patlağın bulunduğu bölgeyi zımparalarıyorum. Yapıştırırken n72 yapıştırma ilacı ( kısaca bali ) kullanıyorum. Yapıştırıcıyı çok az hem parçaya, hem de patlağın bulunduğu bölgeye sıkıp yayıyorum. Kurur gibi olduğuna yapıştırıyorum ve hiç hava basmadan takıyorum janta

• Beğen
Tepkiler: bahira23
dün akşam deneme yaptım sonuç yine hüsran :D

yamayı yaptım şişirmeden lastiğe taktım, en başta bir problem yoktu gayet güzel oldu. Lastiği şişirdim jantı da bisiklete monte ettim bir güzel. Aradan 1 saat mi ne geçti ses gelmeye başladı lastik kendi kendine indi. Yine tutmadı büyük ihtimal. Çıkartıp bakamadım geç saat olmuştu.

çare iç lastik :D

Herkese Merhabalar. Sanırım yol bisikleti iç lastiğine yama işini çözmüş bulunmaktayım. Yakınımda olan bir bisikletçiden öğrendiğim yama yapma şekli ile kendisine 2, ondan öğrendiğim şekilde 3 toplamla 5 yama ile hiç sıkıntı yaşamadım.

Kendisi yama yaparken zımparalama işini için taşlama tezgahı (bıçakları biledikleri) ile yaptı. Yılların verdiği deneyimle bu işi çok iyi yaptı, ben işyerinde denedim beceremedim :). Zımparalama işlemini yamanın temas edeceği tüm yüzeyleri, çıkıntıları ve parlak kısmı yok ederek yapmak gerekiyor. Kendisi (bende) piyasada ucuz olarak bulunan Thumbs Up yama ve yapıştırıcı kullandı. Lastik geniş olmadığı içinde yamayı ona göre kesebilirsiniz sıkıntı yok. Zımparayı çok iyi yapmanız gerekiyor.

İşin kilit kısmı yapıştırıcıyı sürmek. Önce yamanızın alüminyum folyosunu sökün ve hazır olsun(Yukarda bahsettiğim gibi içlastik ince olduğu için yamanızı ikiye bölebilirsiniz, ben (ve usta) tüm yamaları böyle yaptım). Yapıştırıcıyı öyle boca etmek falan yok. Lastiğe ufak bir damla sürüyoruz, işaret parmağımızla dağıtarak ince bir tabaka oluşturacak şekilde yayıyoruz. Çok değil 3-5sn bekleyerek yamayı yerine getirerek, pompa ile üstten ezebilirsiniz. elinizle sıkabilirsiniz. Usta plastik çekiç ile vurmuştu.

Bu şekilde yamalı lastikleri 4 aydır kullanıyorum sıkıntı yok(110-115psi) ;) Herkese kolay gelsin

Herkese iyi günler , ben yama konusunda tecrübeli değilim ama yapmayı biliyorum , ilk deeneme ve lastik patladığında oturup yapmak için şöyle bir yama seti buldum bunu almalı mıyım işimi görür mü ?ttps://www.hepsiburada.com/thumps-up-bisiklet-soguk-yama-seti-48-li-p-HBV00000OFFRS. LİNKİN BAŞINA h EKLEYIN
(Dipnot: işini kaliteli yapar diye götürdüğüm bisikletçi bu seti kullanıyordu , ama tecrübesizdi adam 6. Kezde zor tutturdu yamayı 😁) 289653 dosyayı görüntüle289653 dosyayı görüntüle

Yıllardır ben bunu kullanıyorum. yama ebadı önemli, lastiğinize uygun ebattaki yamalardan almak lazım (28mm lastiğim için ayrıca küçük tiptop marka yamalardan kullanıyorum). zımpara yapıp doğru şekilde yapıştırdığınız sürece açılma olmayacaktır. yüzlerce yama yapmışımdır, şimdiye kadar 1 tane ya açıldı ya açılmadı , tam hatırlamıyorum :)
not: yapıştırıcı belli bir sürede tüpün içinde kuruyabiliyor (uçabiliyor) o yüzden uzun tura çıkmadan önce kontrol etmek lazım.

Herkese iyi günler , ben yama konusunda tecrübeli değilim ama yapmayı biliyorum , ilk deeneme ve lastik patladığında oturup yapmak için şöyle bir yama seti buldum bunu almalı mıyım işimi görür mü ?ttps://www.hepsiburada.com/thumps-up-bisiklet-soguk-yama-seti-48-li-p-HBV00000OFFRS. LİNKİN BAŞINA h EKLEYIN
(Dipnot: işini kaliteli yapar diye götürdüğüm bisikletçi bu seti kullanıyordu , ama tecrübesizdi adam 6. Kezde zor tutturdu yamayı 😁) 289653 dosyayı görüntüle289653 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@ratm dediği gibi bende bu yamayı kullanıyorum. Yol bisikletimde ince iç lastik olunca bu yama büyük geliyor ben bir kaç yamayı dairesel olarak 2'ye kestim. Şükür durano plus lastiğe geçtiğimden beri yolda yama yapma gereği duymadım. Yapıştırıcı olarak derby, bally benzeri bir yapıştırıcısı var, onlardan varsa onlarda iş görecektir. Hatta çok zorda kalırsam tur vs gibi durumda hızlı yapıştırıcı 502 ile bile yapıştırdığım oldu.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
..

Son düzenleme:
Merhaba..Īç lastik yaması vipal Brezilya mali ve Süper valkarn yeşil yapıştırıcı bu işin profosyonel tekniği..Bir çok yazı okudum ve bir çok kişi maalesef ne yaptiğini yapacağini bilmiyor..Yarım bilgilerlerle tam yardımcı olmaya çalişiyor..Bunları kullanan yolda kalmaz..Bilgi verirken güvenli bilgi veriniz yada sessiz kalınız...Yoksa bilmeyen arkadaşlar bir çikmaz içinde yol bulmaya çalişiyorlar..

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Merhaba..Īç lastik yaması vipal Brezilya mali ve Süper valkarn yeşil yapıştırıcı bu işin profosyonel tekniği..Bir çok yazı okudum ve bir çok kişi maalesef ne yaptiğini yapacağini bilmiyor..Yarım bilgilerlerle tam yardımcı olmaya çalişiyor..Bunları kullanan yolda kalmaz..Bilgi verirken güvenli bilgi veriniz yada sessiz kalınız...Yoksa bilmeyen arkadaşlar bir çikmaz içinde yol bulmaya çalişiyorlar..
Bisiklet iç lastiği için tam olarak hangi vipal ve süper valkarn yapıştırıcı uygun olur. Hatta bisiklette taşınabilir türden bir kombi. Öylesine arattım, çok çeşidi ve gramajı var sanırım.

Bisiklet iç lastiği için tam olarak hangi vipal ve süper valkarn yapıştırıcı uygun olur. Hatta bisiklette taşınabilir türden bir kombi. Öylesine arattım, çok çeşidi ve gramajı var sanırım.
[/QUOT vipal Yaman'ın en küçüğü ve 100 cc valkarn yapıştırıcı evde kesin çözüm..
Vipal Yaman'ın en küçüğü ve Süper valkarn 100cc

• Beğen
@Suat72 Arkadaş öyle bir yazmış. Direkt aldım. O derece. Tubeless lastik yama tutmuyordu büyük yarık vardı bakalım bir de maruni yama ve solüsyon ile yapıştırmayı deneyeceğim.

• Beğen
eski iç lastiklerinizi yama olarak da kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
@Suat72 Arkadaş öyle bir yazmış. Direkt aldım. O derece. Tubeless lastik yama tutmuyordu büyük yarık vardı bakalım bir de maruni yama ve solüsyon ile yapıştırmayı deneyeceğim.
Link varsa hiç aramayalım.

(link) burdan aldım.

• Beğen
Çok pahalılar, bana gelmez, zaten zırhlı benim dışlar.

sıcak yamalarda kalite iyice düştü . zamanla patlak nokta yamada balon yapıyo ve hava kacırmaya baslıyo

• Beğen
Tepkiler: Hugoman
Thumbs Up marka yamanın tutunma gücünü ciddi derecede arttıran bir şey keşfettim solüsyonu sürdükten sonra yakıyorsunuz zaten yanıcı olduğu için alev alev yanıyor 2-3 saniye içinde sönmezse üfleyip söndürürsünüz sonra yamayı basıp sert bir cisimle ütüleyince kusursuz oluyor.

21"/23"/25" (ara ölçü 24 veya 26 da olabilir) hatta duruma göre 28" lik iç lastikli modellerde yama kullanmanızı tavsiye etmem. Antrenman bisikletiniz ise, şehir içi günlük işleriniz için kullandığınız bir bisiklet ise vb sorun olmaz ancak fazla yama ve bazen tek bir yama bile nispeten yüksek suratlere çıktığınızda balans sorunu yaratır .Hatta sibop ucu bile düşük diyebileceğimiz lastik ebatlarında dikey yönde ağırlık farkı yaratıyor..

21"/23"/25" (ara ölçü 24 veya 26 da olabilir) hatta duruma göre 28" lik iç lastikli modellerde yama kullanmanızı tavsiye etmem.
" simgesi, inç denilen ingiliz birimini temsil ediyor. Sen milimetre demek istedin sanırım.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri