Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İç tel kadro koruması

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Tepki
2.405
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba, ön aktarıcı telini yönlendiriciden sonra kadro içi delikten direkt olarak aktarıcıya bağlamışlar. Bazı bisikletlerde üzerinde şeffaf bir hortum oluyor. Bu hortumun adı nedir nasıl bulurum? Bu halde kullanılması zarar verecektir diye düşünüyorum haksız mıyım?

DCB74C4E-741A-410A-ABEE-CC4194C49E3B.jpeg

Scudo
Bir zarar geleceğini düşünmüyorum ama telin aşınmaması için telin o delikten geçtiği bölgeye bant sarabilirsiniz.

Bir zarar geleceğini düşünmüyorum ama telin aşınmaması için telin o delikten geçtiği bölgeye bant sarabilirsiniz.

Teli boşver hocam, kadro karbon boyayı aşarsa karbona zarar verebilir.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Ön viteste öyle Bi sürtünme ve aşındırma beklemiyorum. Ön vites arka vites veya frenlerden daha az hareket ediyor ve telin yeteri kadar hareket edebileceği alan var. İçiniz rahat etsin derseniz akvaryum borularının incelerini kullanabilirsiniz. Kadro karbon olunca su zarar veriyor mu bilmiyorum ama ben olsam o delikten su girmesin diye uğraşırdım, belki de gerek yoktur 😂

Muhtemelen o kısımda üçgen bir plastik olabilir. Bisiklet modelinizi tekrar inceleyip kontrol edin, alü veya karbon fark etmeksizin telin ve kablonun çıktığı kısımlarda plastik kapaklar oluyor.

Bahsettiğim malzeme resimdeki şeffaf borudur. Lapierre kadro ile göndermişti. Adını sanını bilen beri gelsin lütfen :)

0C45157C-4DDF-4230-9A5E-8A005B9EF50C.jpeg

• Üzgün
Tepkiler: qtay
Aslında özel bir adı yok diye biliyorum , kadro kılavuzu 😄

(link)
Bu şekilde birşey dış çaptan alıp oraya uydurabilirsin rahatlıkla. Tam deliğe oturur hem telin çalılmasına engel olmaz hem de kadroyu korur.

(link)
Bu şekilde birşey dış çaptan alıp oraya uydurabilirsin rahatlıkla. Tam deliğe oturur hem telin çalılmasına engel olmaz hem de kadroyu korur.
Hocam telin geldiği delik kapsül çapından daha ufak malesef :(

@mehmet.ali dışından tornayla alsanız denk gelmez mi acaba?

@mehmet.ali hocam zaten gerek yok, yapmayın öyle torna falan. Bu kadro size daha sıfır gelmiş anlaşılan. Resimdeki plastik parça dediğim gibi klavuz. Siz bisikleti toplarken bu kılavuz sayesinde kadro içinde kaybolmadan kablo geçirip daha sonra içinden tel geçireceksiniz. Youtube'a dream build yazarsanız topladıkları bisikletler çoğunlukla bu şekilde. O kılavuzu içeri kaçırırsanız kablo kanalını yerleştirmeniz işkenceye dönüşebilir. Kablo kanalını bir kere yerleştirince kılavuza ve tıpaya vs ihtiyacınız kalmayacak.

@Anonim ben de bundan bahsetmek için gelmiştim. Muhtemelen kurulumu yapan arkadaş kılavuzu içe kaçırdı. Onu çıkarmak çok zor olacak. @mehmet.ali Bir dahaki kablo değişimi işkenceye dönmemesi için kılavuzu çıkarman gerekebilir nasıl yapıcaksın bilmiyorum ama 😬

@Anonim ben de bundan bahsetmek için gelmiştim. Muhtemelen kurulumu yapan arkadaş kılavuzu içe kaçırdı. Onu çıkarmak çok zor olacak. @mehmet.ali Bir dahaki kablo değişimi işkenceye dönmemesi için kılavuzu çıkarman gerekebilir nasıl yapıcaksın bilmiyorum ama 😬

Yok abi kılavuz hiç yok :D
Ama @TafLan sağolsun bulmuş malzemeyi linkini gönderdi, bugün sipariş edicem. Bir kez kadro içi tel değişimi yapmıştım çok zor bişey değil ama kılavuzu nasıl yaparım bilmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri