Scudo Sports

İdlib saldırısı ve 33 askerimizin şehit olması

Scudo
sabaha kadar uyuyamadım haber kanallarında gezinip durdum! 33 can 33 insan! sebebi beni zerre kadar ilgilendirmiyor! s..çayım politikalarına! herşey bir kenarı ben vatandaş olarak kime hesap soracam! hakkım değilmi kardeşim! yapılan hatalı dış politikaysa kime soracam,kasten yapılıyorsa bu ihanet değilde nedir! bunları sinirle üzüntüyle değil,18ay doğuda savaşmış,yara almış,97 kuzey ırak operasyonlarına 2 kere katılmış onlarca arkadaşını şehit vermiş biri olarak yazıyorum.yeter kardeşim yeter! kim için ne için ölüyoruz?

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Umarım suriyeyi sivillerden ve tüm güçlerden temizleyerek kurulacak büyük israilin ekmeğine yağ sürmeyiz.
413LAxfYpNL._SR600%2C315_PIWhiteStrip%2CBottomLeft%2C0%2C35_PIAmznPrime%2CBottomLeft%2C0%2C-5_SCLZZZZZZZ_.jpg

2024 te belli olur.

• Kızgın
Tepkiler: seko35.50
Bir telefon konuşması vardı..Bir şehitin kız kardeşine bir siyasi,''ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi'' demişti..Unuttunuz mu yoksa?

Bir de şehit çok olunca,herkes bir heyecanlanıyor..Niye?!1 kişi öldüğünde,niye herkes sakin?!

Konu açılmış,güzel..Hemen ayet paylaşılmış filan..İşte bu..Az sonra birisi ''ver mehteri'' diyecek,yapacağınız bu..

İnternet siteleri kapatılır,iki ayet paylaşılır,iki gün sonra bir siyasinin dediği gibi ''unutulur gider'' bu şehitler de..

Siz böylesiniz..Hepiniz böylesiniz..''Ben böyle değilim'' deme bana,sen de öylesin..

Olan garibanların çocuklarına olur..Onlar bir avuç toprak için ölürler..Birileri de havuzlu villalarda ayet paylaşır..
Yalnız bu,sadece bu zamana/ülkeye has bir durum da değil..İnsanlık tarihi boyunca,bu sistem böyle işlemiş..Bugün de değişen bir şey yok..
Garibansan öleceksin babacığım..Bu sistem böyle işliyor..Ya öleceksin,ya sürüneceksin..Önüne iki ayet koyacaklar,elinin altındaki interneti/telefonu yasaklayacaklar,seni bir şekilde KONTROL edecekler..Bunun önüne geçemezsin..Hiç canını sıkma..

İki gün önce bir valinin 1.700.000 TL'lik bir araç satın aldığı haberini gördüm..Dün de 250 gr sarımsak alayım dedim,o da ÇİN malıymış,19.90 TL ödedim..
Böyle bir ülkede,bu haberlere şaşırıyorsanız,bence tüm hayatınızı sorgulamanız lazım..
Bence bu haberlere şaşıranlar,Türkiye'de yaşamıyor..

Askerlikten, stratejiden bir nebze anlayan herhangi birine sorsanız, hava desteği olmadan bu çapta bir kara operasyonuna girişmenin intihar olduğunu, çocuklarımızı bile isteye ölüme göndermek anlamına geldiğini size söyleyecektir.

Kağıt üstündeki başkomutan bıkmadan, usanmadan "Şehitler tepesi boş kalmayacak!" naraları atmakla meşgul. Dileği yerine de geliyor, Ahmet'lerin, Mehmet'lerin isimleri durmadan yazılıyor şehitler tepesine.

Bu akılsızlık, bu aymazlık, bu kibir, bu ihanet ne zaman son bulacak derseniz eğer? Ne zaman ki şehitler tepesine Bilal'lerin, Berat'ların isimleri yazılır, işte o zaman başkalarının çocukları üzerinden ucuz kahramanlık taslayanların akılları başlarına gelir...

Twitter'a bir video atmışlar bakamadım gözlerim doldu, askrelerimizin bedeni yerde yatarken o...ç..ları askerlerimizin cansız bedenlerine tükürüyormuş devam edemedim izlemeye, içim nefretle doldu. Gözümün önüne sahilde mangal yapan Suriyelilerin arasında en iyi apaçi kıyafetlerini giyip etrafı göstere göstere görüntülü konuşan Suriyelilerle köşede nargile keyfi yapan diğer kabile üyeleri geldi, kendi kardeşlerimiz çocuklarımız aslan gibi delikanlılarımız toprağa girip geride kalanların acıyla yaşayacakları bir hayatları kalırken içim almıyor bu kadar rahat rahat keyif yapmalarını, üzüntümü ifade edecek kelimeler yetersiz kalıyor. Allah, geride bıraktıklarına sabırını versin, çok üzgünüm..

Askerlikten, stratejiden bir nebze anlayan herhangi birine sorsanız, hava desteği olmadan bu çapta bir kara operasyonuna girişmenin intihar olduğunu, çocuklarımızı bile isteye ölüme göndermek anlamına geldiğini size söyleyecektir.

Kağıt üstündeki başkomutan bıkmadan, usanmadan "Şehitler tepesi boş kalmayacak!" naraları atmakla meşgul. Dileği yerine de geliyor, Ahmet'lerin, Mehmet'lerin isimleri durmadan yazılıyor şehitler tepesine.

Bu akılsızlık, bu aymazlık, bu kibir, bu ihanet ne zaman son bulacak derseniz eğer? Ne zaman ki şehitler tepesine Bilal'lerin, Berat'ların isimleri yazılır, işte o zaman başkalarının çocukları üzerinden ucuz kahramanlık taslayanların akılları başlarına gelir...
Oysa tv kanallarinda bir suru kahraman mehmetcik temali dizilerde heryere girip, her operasyonu yapiyoruz. Bu dizilerinde bir amaci var bence.

Hic bir sey plansiz degil. Ayrica koca tugay, tumen olarak ates bolgesine girdiysek , israilin, amerikanin yaptigi ghi anlasmalari gecersiz sayarak hava kuvettlerimizinde oraya girmesi -faal olmasi gerekiyordu.

Neymis Rusya izin vermiyor muymus. Lan it kopuk vahsice saldiriyor ordymuza, kim tanir rus ordusunu ? Tabi ki dunya lideri sayin Erdoğan tanir

Ülke öyle bir durumda ki haberleşme ağımızın en hızlı olması gereken yerde internet yerlerde sürünüyor. @Triban a katılıyorum. Max 3 gün sonra herkes unutacak. Ben unutmak istemiyorum canım da istemiyor.
1976 yapımı Network filmindeki Peter Ficnh in aşağıdaki repliği aklıma kazındı. (adamın bu ütopik filmin tanıtımında ölmesi de ayrıca kuşku uyandırıcı) Ve bu aydınlamadan sonra sürekli kızgınım. Herşeyin farkındayız ama hiç bir şey yapmıyoruz(yapamıyoruz.) 🤬

"all i know that you have got to get mad, you have got to say, i am a human being, god damn it, my life has value! i am as mad as hell but i am not going to take this anymore!"

Bıktırdılar.

İdlib'de görev yapan arkadaşım şehit sayısının haberlerde bilerek az gösterildiğini, sayının 60ın üzerinde olduğunu, bulundukları bölge ve diğer bölgeyi Rus jetlerinin vurduğunu ve hava sistemimizin olmadığını iletti.

Durum maalesef her olayda aynı bir olay oluyor 2-3 gün aklımızda sonra herkes kendi haline devam. Hatta sosyal medyada umursayan yok herkes yine sıcak ve neşeli hayatına devam. Hep denildiği gibi ateş düştüğü yeri yakıyor. O şehitlerin aileleri her gün o acıyı hatırlıyor. Haber kanalları desen hala 17 günde 1700 kişi diye milleti avutuyor. Yazılacak çok şey var ama ne yeri burası ne de yazdırırlar. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun.

Bir de sosyal medyaya erişimi engelliyorsunuz...neden... yediğiniz haltin sonuçlarını millet ogrenmesin....yıllarca pisliklerinizi Halının altına süpürdünuz ...utanma yok, sıkılma yok, sağ duyu yok...tuuuh sizin o utanmayan suratlariniza...

Bir de sosyal medyaya erişimi engelliyorsunuz...neden... yediğiniz haltin sonuçlarını millet ogrenmesin....yıllarca pisliklerinizi Halının altına süpürdünuz ...utanma yok, sıkılma yok, sağ duyu yok...tuuuh sizin o utanmayan suratlariniza...
Sansur olan yerde duzelme beklenmez. Iran'a gulerdik, beter oluyoruz.

Önceden türkiye ile ilgili bi olay olduğunda yabancı kaynakları açar bakardım ne yazmışlar diye. Artık utancımdan bakamıyorum.

Son düzenleme:
İdlib'de görev yapan arkadaşım şehit sayısının haberlerde bilerek az gösterildiğini, sayının 60ın üzerinde olduğunu, bulundukları bölge ve diğer bölgeyi Rus jetlerinin vurduğunu ve hava sistemimizin olmadığını iletti.

Durum maalesef her olayda aynı bir olay oluyor 2-3 gün aklımızda sonra herkes kendi haline devam. Hatta sosyal medyada umursayan yok herkes yine sıcak ve neşeli hayatına devam. Hep denildiği gibi ateş düştüğü yeri yakıyor. O şehitlerin aileleri her gün o acıyı hatırlıyor. Haber kanalları desen hala 17 günde 1700 kişi diye milleti avutuyor. Yazılacak çok şey var ama ne yeri burası ne de yazdırırlar. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun.
Vurulan taburla bağlantılı istihbaratçı bir kardeşimiz var, kendisi haberlerde yayınlanan rakamların gerçeği yansıtmadığını yaklaşık 300 kişinin şehit olduğunu, isimlerini tek tek saysam 50 kişiden fazla kendi bölüğünden şehit olduğunu söylüyor.

Giden bir şekilde gitti,ya geride kalan anneler,babalar,eşler,çocuklar? Allah onlara sabır versin,artık gerçekten gülebilecekler mi?Her şehit haberlerinde göz yaşlarını tutabiliecekler mi?Allah teröre ve terörün siyasi oluşumuna destek verenleri kahretsin!

Başkalarını suçlamayalım. Kendimizi suçlayalım. Babalarımızı, büyük babalarımızı suçlayalım. Biz toplum olarak bir araya gelip bize baskı uygulayan, bizi manipüle eden bir takım güç odaklarına karşı gelemiyor isek, onlara kul köle oluyor isek, suçu kendimizde arayacağız. Bu ister başka bir ülkede yaşayan bir imam olsun, ister bu ülkenin bağrından bir politikacı olsun, ister zengin bir müteahit olsun, isterse toprak sahibi ağa olsun. Batılı insanı bizden ayıran şey tam da bu işte. El pençe divan durup "kaderini" kabullenmek, kul köle olmak cesaret değildir. Sopanın ucundaki havucu takip etmek cesaret filan değildir.

Devlet adamları çıkmış kınıyoruz gerekeni yapacağız başımız sağolsun falan filan ya bıkmadınız mı arkadaş aynı şeylerden. Hemen hemen hepimiz askerlik yaptık bir bölüğün sınırdan o kadar içeriye sokmak o kadar kolay iş mi hem de hava savunmasız :suspus: Ayrıca askerimizin ne işi var orada? İlk önce bunları açıklasınlar. Yemin ediyorum bıktım bu dandik politikalardan şimdi askerimiz vuruldu hop sınırları aç geçişe izin ver ya ne desem gerçekten uzatmak istemiyorum.
Alın size iblid o kadar içeride ne işimiz var abicim neee? 😡 Susmak değil kusmak istiyorum artık yemin ediyorum bıktırdınız ekonomisiyle işsizliğiyle gencecik canları sürekli ölüme göndermelerinizle....
219940 dosyayı görüntüle
en kötüsüde şehitlerin gelişecek olan yeni! politikalara malzeme olacak olması. daha kötüsünü yapabilmek için bi fırsat doğurması

• Kızgın
Tepkiler: Çağdaş78
“Mutlaka şu veya bu sebepler için, milleti harbe sürüklemek taraftarı değilim. Harp zarurî ve hayatî olmalı.
Gerçek kanaatim şudur: Milleti harbe götürünce vicdanımda acı duymamalıyım. “Öldüreceğiz!” diyenlere karşı, “Ölmeyeceğiz!” diye harbe girebiliriz. Lâkin, millet hayatı tehlikeye uğramadıkça, harp bir cinayettir.”

Mustafa Kemal ATATÜRK
1923, Adana

George Carlin'in,youtube'da Amerika'nın Irak'a girmesini eleştirdiği bir videosu var..Şu an youtube'a giremediğim için,o videoyu atamıyorum buraya..Sonuçta ortadoğudayız ya..!
Orada dediği şu;''Amerikan askeri Irak'a girerse,kafasının Iraklılarca kesilmesini göze alıyor'' demektir..Yani,''Amerikan askerinin Irak'ta ne işi var?'' diyor..
Haklı mı?Amerika tarafını dinlesek,Amerikalıları haklı buluruz,Irak tarafını dinlesek Irak tarafını haklı buluruz..Peki,hangi taraf gerçekten haklı?Bence Irak tarafı haklı..
Amerika tarafı Irak'a girmesinin nedeni olarak,demokrasi,insan hakları gibi şeyleri öne sürüyor ama bunları kendi ülkesinde beceremiyor ki,başka bir ülkeye bunu ihraç edebilsin..!
Türkiye'de aynı noktada..Suriye'ye demokrasi (katil Esed filan) veya insan hakları adı altında girdiler ve sonuç ortada..
Türkiye'de insanlara hak tanımayanlar,Suriye'ye insan haklarııııı diye feryat ederek asker yığdılar..
Kardeşim..Ben bu internetin faturasını/vergisini ödediğim halde,şu an youtube'a niye giremiyorum?Bana bunu nasıl izah edecekler?Bu bir insan hakları ihlali değil midir?
Ya da deprem oluyor bir yerde,telefonlar kesiliyor..Yahu,en temel insan haklarımızı bile elimizden alıyorlar,sonrada insan hakları adı altında yabancı bir ülkeye asker yolluyorlar..Askerler de gidiyor yani..!

Şöyle düşünün lütfen..Şu an Türkiye'ye Rus askerleri girse,ne düşünürsünüz/yaparsınız?Rus askerinin Türkiye'de şu an ne işi var?Değil mi ama..
Aynı şeyi,şu an Suriye'deki insanlar Türk askeri için düşünüyor..Türk askeri,istenmediği bir ülkenin içinde..Mesele bu..
Ne olacağını sanıyorsunuz o_O
Türkiye Suriye'de,Amerika'nın Irak'ta düştüğü duruma düşmüştür..!

Türk askeri derhal geri dönmeli..Senelerdir ''o bataklığa girmeyin'' diye insanlar feryat ettiler ama kimse dinlemedi bu insanları..

Geri