Scudo Sports

iki dts bir bisiklette çalışırmı ?

jemboy

Daimi Üye
Tepki
619
ben sigmasports un bc 2006 mhr ve bc 1606 DTS cadance ı bir bisiklete takmak istiyorum fakat ikiside kablosuz olduğu için birbirlerinden etkilenip etkilenmiyeceklerini bilmiyorum bu konuda fikri olan var yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler....

bozuk_para

Scudo
öncelikle merakımdan dolayı sorayım.
Neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz?
Sinyal karışma olayları alt seviyelerde km saatlerinde olma ihtimali çok yüksek.Fakat üst seviyelerde aynı model bile olsa karışmıyor.Çünkü kodlama dilleri aynı olmasına rağmen farklı kodlar kullanılıyor.Alıcıya sadece kendi vericisinden alma gibi bir kısıtlama konuluyor.
Farklı model olacağı için bir sorun yaratmayacaktır.

Bu fantezinin sebebi anladıgım kadarı ile bc 2006 mhr dan nabzı, bc 1606 DTS dan da kadansı okumak istemeniz. DTS cift kanallı bir sistem, bir alıcı aynı anda 2 vericiden sinyal okuyabiliyor. Bu sistem ilk acılısda alıcı - verici arasında eşleme yapıyor kimlik numarası atıyor ve kimlik numarası atamasından sonra karışma olmuyor. Eğer eşleme işlemini duzgun yaptırabilirseniz cok da güzel calışır. Fakat tek vericiyi 2 alıcıya eşleyemezsiniz. Bu durumda 2 tane teker vericisi lazım. 2 bisiklet yanyana iken aynı anda eslemeye calısırsa da ekrana cok fazla sinyal oldugunu gösteren bir hata geliyor.

Bana pek mantıklı gelmedi. Bunun yerine tek kanallı bir nabız saati kullanmak daha mantıklı.

Aynı fantaziyi ben de düşünmüştüm :) 2006 mhr kullanıyorum ve de çok memnunum; işte tek eksiği kadans. Bunu da 1606 dts den sağlamak gibi bir düşüncem vardı, ancak bu sinyal karışması meselesi kafamı kurcaladığından vazgeçmiştim. 2006 mhr ile yaklaşık aynı fiyatta olan Blackburn'ün Delphi 6.0 modeli mevcut. Delphi 6.0 da altimetre ve nabızın yanında kadans da mevcut, ancak kadans aparatı kablolu. Sırf bu nedenden dolayı mhr 2006 da karar kılmıştım. Yalnız Blackburn ün Neuro 6.0 modeli var, onun kadans aparatı da kablosuz. Ancak hem bildiğim kadarıyla Türkiye'de bulunmuyor hem de fiyatı Delphi 6.0 ın neredeyse iki katı. Yanlışım varsa düzeltin.

sigmanın resmi internetsitesine attığım mailin cevabı geldi :

Dear Mr. Kirma,

you can use the 2 BC on both bikes, but please note that the distance between BC 2006 and Speedsensor must be maximum 45cm, not 70 as for BC 1606L!

The BC 2006 cannot show cadence.

anlaşılan farklı alternatiflere yönelmek gerekicek...

Geri