Mahsus Mahal
Daimi Üye
- Tepki
- 94
- İsim
- Aydın Bez
- Bisiklet
- Specialized
Hali hazırda Shimano SLX 44-32-22 dişli oranına sahip aynakolum var. Bisikletim ise 3*9 sistem üzerine kurulu. Çıktığımız turlarda neredeyse aynakolun üçüncü yaprağını kullanmaz olduğumdan sürekli olarak hızlanma, tırmanma dahil sürekli 32 dişliye sahip ikinci yaprağı kullanıyorum. Uzun zamandan beri bisikletimi geliştirmekle uğraşıyorum ve aynakol hamlesi de tamamlayıcı unsurlardan biri; en son Mavic Crossride UB Disk jant seti ile teker grubunu da değiştirdim.
Birkaç sorum olacak:
Bunun yanı sıra hali hazırda sadece aynakolu iki yaprak (26/39) ve sol SRAM vites kolunu değiştirip mevcut SRAM x9 arka aktarıcı, arka dişli, ön aktarıcı ve zinciri uygun şekilde kısaltarak bu işlemi tamamyabilir miyim? Yoksa illa iki yapraklı aynakol tercihi bize ön aktarıcı, aynakol ve göbeği, zincir, arka dişliler, vites kolları ve telleri gibi tam sistemi mi değiştirmem gerek?
Cevap, bilgi ve kullanıcı deneyimlerini paylaştığınız içni teşekkür ederim.
Birkaç sorum olacak:
- İki yapraklı aynakol kullanan arkadaşlarımız kullandıklıra dişli sayılarını yazabilirler mi? Örneğin 26/39, 29/42, 30/40, 26/38 gibi.
- Rampa çıkışlarında küçük yaprağın sahip olduğu 36 veya 29 dişli oran size nasıl etki ediyor? Zorlanıyor musunuz yoksa rahat mı tırmanış yapıyorsunuz?
- Arka dişlilerden en büyük yaprağın dişli sayısı nedir? 11-32, 11-34, 11-36 hangisi?
- Çekiş sisteminiz 2x10 mu yoksa aramızda 2x9 kullananlar var mı?
- Çekiş sisteminizi kendiniz mi oluşturdunuz yoksa 2x10 ya da 2x9 sistemi bisikleti satın alırken üzerinde mi geldi?
Bunun yanı sıra hali hazırda sadece aynakolu iki yaprak (26/39) ve sol SRAM vites kolunu değiştirip mevcut SRAM x9 arka aktarıcı, arka dişli, ön aktarıcı ve zinciri uygun şekilde kısaltarak bu işlemi tamamyabilir miyim? Yoksa illa iki yapraklı aynakol tercihi bize ön aktarıcı, aynakol ve göbeği, zincir, arka dişliler, vites kolları ve telleri gibi tam sistemi mi değiştirmem gerek?
Cevap, bilgi ve kullanıcı deneyimlerini paylaştığınız içni teşekkür ederim.