Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İki yapraklı aynakol tercihi: SRAM x7 GXP 26/39

Mahsus Mahal

Daimi Üye
Tepki
94
İsim
Aydın Bez
Bisiklet
Specialized
Hali hazırda Shimano SLX 44-32-22 dişli oranına sahip aynakolum var. Bisikletim ise 3*9 sistem üzerine kurulu. Çıktığımız turlarda neredeyse aynakolun üçüncü yaprağını kullanmaz olduğumdan sürekli olarak hızlanma, tırmanma dahil sürekli 32 dişliye sahip ikinci yaprağı kullanıyorum. Uzun zamandan beri bisikletimi geliştirmekle uğraşıyorum ve aynakol hamlesi de tamamlayıcı unsurlardan biri; en son Mavic Crossride UB Disk jant seti ile teker grubunu da değiştirdim.

Birkaç sorum olacak:
  1. İki yapraklı aynakol kullanan arkadaşlarımız kullandıklıra dişli sayılarını yazabilirler mi? Örneğin 26/39, 29/42, 30/40, 26/38 gibi.
  2. Rampa çıkışlarında küçük yaprağın sahip olduğu 36 veya 29 dişli oran size nasıl etki ediyor? Zorlanıyor musunuz yoksa rahat mı tırmanış yapıyorsunuz?
  3. Arka dişlilerden en büyük yaprağın dişli sayısı nedir? 11-32, 11-34, 11-36 hangisi?
  4. Çekiş sisteminiz 2x10 mu yoksa aramızda 2x9 kullananlar var mı?
  5. Çekiş sisteminizi kendiniz mi oluşturdunuz yoksa 2x10 ya da 2x9 sistemi bisikleti satın alırken üzerinde mi geldi?

Bunun yanı sıra hali hazırda sadece aynakolu iki yaprak (26/39) ve sol SRAM vites kolunu değiştirip mevcut SRAM x9 arka aktarıcı, arka dişli, ön aktarıcı ve zinciri uygun şekilde kısaltarak bu işlemi tamamyabilir miyim? Yoksa illa iki yapraklı aynakol tercihi bize ön aktarıcı, aynakol ve göbeği, zincir, arka dişliler, vites kolları ve telleri gibi tam sistemi mi değiştirmem gerek?

Cevap, bilgi ve kullanıcı deneyimlerini paylaştığınız içni teşekkür ederim.

Scudo
Komple aynakol almak yerine BCD ölçüleri uyumlu yaprak aymayı uygun buldum:
Shimano FC-M675 38T
Shimano FC-M675 26T

Hali hazırda kullandığım aynakol Shimano FC-M660 hollowtech 2, 170 mm, BCD 104/64mm. Almayı düşündüğüm yapraklar ile uyumlu BCD ölçüsü olması şansıma.

Ayna kolu bir yaprak eksiltmek buna karşılık ağır eğimli rampalarda ihtiyaç duyabileceğiniz ya da konfor sağlayacak dişli oranını kaybetme durumu söz konusu, Uzun turlarda günün sonlarına doğru rahat çıktığınız yokuşlarda dahi zorlanmaya başlanıyor bunu dikkate almak lazım . 1 yaprak az kullanmanızın ağırlığı azaltmak dışında avantajı olacak mı? eğer olmayacaksa ayrıca düz yolda ya da inişlerde büyük yaprağın dişli sayısının azalması nedeni ile ivmelenme ve son hızda da çok önemli olmasa da eskiye göre kısıtlanma olacak. ayna kol yapraklarınız henüz ömrünün başında ise boşa çıkacak. Keyif için bu çok da önemi değil tabi ki. Minimalist bir yaklaşım olması nedeni ile ilgimi çekti. Teknik kısmı olan 3 lü vites kolu ile uyumluluğu hakkında zaten bir şey bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
@caner ünsal

Cevaplarınız için teşekkürler. Klasik yol bisikletim de olduğu için rampa çıkışlarını kendime dert etmiyorum, nihayetinde düz yolda hızlanmak ya da yokuş aşağı... sevmediğim ve kontrolü elden bırakmadığım bir eylem. Görüşleriniz olumluluk hanesine yazıldı.

bu olay bacağınızdaki kuvvete bağlı. ben 11*36 ruble kullanıyorum ön aynakolum tek 36 t

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Siparişimi vermiş bulunuyorum arkadaşlar:
Shimano SLX FC-M675 serisi 104 mm 38 dişli ve 64 mm 26 dişli yapraklar bike-components.de sitesinden gelecekler...
Bizde montajını yapıp buraya verimliliği, kullanılabilirliği hakkında yorumlarda bulunacağız.
Teşekkürler görüş bildiren ve bildirmese dahi okuyanların hepsine.

2 Ekim geceyarısı sipariş verildi,
3 Ekim ödeme kabul edildi,
4 Ekim sipariş postalandı,
5 Ekim Almanya dışına sevk edildi

(link) kesinlikle tercih edin arkadaşlar.

Aynakol yapraklarım 26 Ekim itibari ile sorunsuz elime geçti. Yarın bisikletime takıp 2*9 sistemimi tamamlamış olacağım.

Dişli değişimi nasıl sonuçlandı hocam. Bendede slx m670 aynakol var ikili yapılabileceği hakkında duyumlarım var görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

Geri