Özcan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.218
- İsim
- Özcan
- Başlangıç
- 1978—79
- Bisiklet
- Specialized
Karbon kadroda bildiğim kadarıyla kaynak izi gibi bir görüntü olmaz, son derece pürüzsüz ve tek bir kalipla üretilmiş görüntü hakim olur, elle kontrol de yapabilirsiniz ve mümkünse kesinlikle gündüz görün varsa çevrede yetkili bir bisikletçi orada gösterebilirsiniz. Ufak da olsa bisiklet sahibi ile beraber en az 5-10 km sürüş yapın, tırmanış ve sprint denemesi yapın eğer ciddi bir sıkıntı var ise bence belli edecektir. Genelde alıcı kişi bisikletin kusuru varsa bile alırken heyecandan bunları gözden kaçırır, mümkünse yanınızda bisiklete ilgisi olmayan bir arkadaşınız olursa onunla gidin o kişi illaki burası böyle mi olmalı yok burası biraz yamuk gibi vs yorumlarda bulunarak sizin gözünüzden kaçan noktalara deginebilir.selamlar, ilk kez bir karbon kadro bisiklet bakmaya yaklaşık 400km gideceğim. ikinci el. 2016 model. eski 105 set. gittiğimde nelere dikkat etmeliyim? karbon kadroda ekstra dikkat etmem gereken kısımlar var mıdır? kadroda çatlak, kaynak izi gibi ağır hasarlara dikkat edeceğim. bunun dışında attırıcıda, sti kollarda veya diğer kısımlarda nelere bakmalıyım? daha önce ikinci el karbon ya da alu kadro alışverişte bulunanlar bi yardımcı olabilir mi?
bisikletçinin satıcıdan yana davranabileceğinden korkuyorum, bahsettiğim şehir ankara bu arada. ankara'da önerebileceğiniz ekspertiz yapabilecek kapasitede bisikletçi önerilerine açığım. ankarada 2.el bisiklet alım satımını bilen birine hep açığım@qtay kendin bakma. Birlikte oradaki en makbul bisikletçiye gidin. Onlar inceleyip ekspertiz yapsınlar. Sizin illa ki gözünüzden kaçan şeyler olur.
maalesef bahsettiğiniz @Serkan Mıstınoğlu abim istanbulda sanırım@qtay naçizane önerim @Serkan Mıstınoğlu ile görüş, kabul ederse beraber gidin görücü gibi ...
babamla gideceğim tam o yorumları yapacak kişidirKarbon kadroda bildiğim kadarıyla kaynak izi gibi bir görüntü olmaz, son derece pürüzsüz ve tek bir kalipla üretilmiş görüntü hakim olur, elle kontrol de yapabilirsiniz ve mümkünse kesinlikle gündüz görün varsa çevrede yetkili bir bisikletçi orada gösterebilirsiniz. Ufak da olsa bisiklet sahibi ile beraber en az 5-10 km sürüş yapın, tırmanış ve sprint denemesi yapın eğer ciddi bir sıkıntı var ise bence belli edecektir. Genelde alıcı kişi bisikletin kusuru varsa bile alırken heyecandan bunları gözden kaçırır, mümkünse yanınızda bisiklete ilgisi olmayan bir arkadaşınız olursa onunla gidin o kişi illaki burası böyle mi olmalı yok burası biraz yamuk gibi vs yorumlarda bulunarak sizin gözünüzden kaçan noktalara deginebilir.
araba var yazdım kenara. siz oraların ustalarını bizzat tanıyorsanız beraber mi gitsek? daha özenli bakarlar belki.@qtay ankarada güngörler bisiklet ve Erdoğanlar bisikleti tek geçerim. Ekspertiz yapıyorlar mı bilmiyorum ama bu bisikletçiler buranın en iyilerinden. Vahit abi yılların ustası, Erdoğanlar da yılların satıcısı. Hepsi karbon bisiklet nasıl olur bilirler. Araba varsa uğra derim.
satıcı kişi ilanına yazmış direk aslında şuralarında şöyle çizikler var diye. ben daha çok mekanik aksamında sıkıntı var mıdır bilmiyorum. attırıcılardır fren kollarıdır falan. bi bisikletçiye gitmek mantıklı olacaktır ankaraya gidince sanırım. yok mu yardımcı olabilecek ankaralı ben şu ustaya tam güvenirim sıkıntısı varsa tak söyler diyecekÖnceden hasar görmüş ancak profesyonel şekilde onarılmış ve boyanmış karbon kadrolarda bu onarımı tespit etmek çok zor olabiliyor. Bu noktada tamamen satıcının insafına kalmış oluyorsunuz. Eğer karşınızdaki kişi kötü niyetliyse, sizden bu tür bir hasar/onarım işlemini kolaylıkla gizleyebilir.
O yüzden @karanbatu 'nun da söylediği gibi, satılan üründen çok satıcıyı iyi tartmanızı öneririm. Bisikletine iyi bakmış, bisiklete ilgisi ve sevgisi ortalamanın üstünde olan ve size karşı samimi davranan bir insan ise, kuvvetle muhtemel sattığı bisikletin (varsa) tüm kusur ve noksanlarını da sizinle paylaşacaktır.