Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el bölümünde alışveriş yapmadan önce mutlaka bakınız!

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.902
Arkadaşlar bildiğiniz gibi ikinci el bölüm kurallarında madde 6 şöyle diyor,

6.) Yaptığınız takas&trade lerdeki tüm sorumluluğun kendinize ait olduğunu unutmayınız..

Bölümde bu zamana kadar alışverişlerde bütün sorumluluğun alıcı ve satıcı arasında olduğu bildirilmiştir.

Satıcılardan ise kurallarla ,satılan ürünlerin fiyatını ve orjinal resimlerini vererek ilan girmelerine müsade edilmiştir.Buna rağmen görüyoruz ki forumda bazı art niyetli satıcılar mevcut.

Yine üyelerimizden gelen şikayetler üzerine anlıyoruz ki bu art niyetli satıcılar,kimi zaman kargo dahil sattıkları halde karşı taraf ödemeli ,resimlerdekinden farklı,çalışmaz durumda vs vs ürünler göndermekte alıcıyı mağdur etmekteler.

Bundan böyle bu topic altında bahsi geçen art niyetli kişilerin isimleri yayınlanacaktır.

Lütfen ikinci elden alışveriş yapacaksanız bu sayfayı sık kullanılanlara ekleyiniz ve sürekli takip ediniz.

Scudo
Bu Lokman Yağız isimli arkadaştan ben de avid juicy 7 hidrolik fren sistemi almıştım.. kendisi ile anlaştıktan sonra bana yarışta olduğunu, ancak yarışlar bitince eve dönüp fren sistemini yollayabileceğini söyledi.. satın aldığımı söyledim foruma mesajı da yazdım ve hesap numarasını vermesini bekledim.. gün geldi çattı hesap numarasını almak istediğimde frenleri satmaktan vazgeçtiğini söyledi.. bir süre konuştum "nasıl olur öyle şey hiç doğru mu bana sattın o seti, paranı hazırladım göndermeyi bekliyorum" diye.. kendisi mal kendisinin olduğu için istediğini yapabileceğini söyledi.. tabi kabullendim mecburen başka çözüm yok.. satmaktan vazgeçmesinin nedeni ise antrenman bisikletine takmaktı.. hadi onu da kabullendim ama daha konuşamadan msn de engelledi.. bu kadar olsa gerçekten iyi derim ama yaklaşık 3-4 gün sonra yine forumdan bir arkadaşımız yeni bisikletinin fotoğraflarını koydu.. gelin görün ki lokman yağız bey kardeşimiz bana sattıktan sonra antrenman bisikletime takacağından dolayı satmaktan vazgeçtiği fren sistemini başka bir arkadaşa satmış!! nereden mi biliyorum? fotoğrafların konduğu sayfada bir de anlatmış arkadaş nasıl güzel frenler olduğunu ve onları o arkadaşa kendisinin sattığını.. (tahminim bana sattığı fiyatı az bulmuş olmasıdır.. tabi ki günahını alamam ama bu davranış ticaret ahlakına uygun mudur??).. bilginiz olsun.. bu arkadaş ile alışveriş yapacaksanız bir kez daha düşünün derim.. saygılar..

Bende Because arkadışımızın sattığı Kron XC1000 marka bisiklete talip oldum ve özelden mesaj attım. Görüşlerimizde kendisinden ciddi alıcı olduğumu söyledim. Bana cep telefon numarasını göndermiş. (Mesaj listemde hepsi duruyor). Bende gece geç saat olduğu için yarın telefon açarım müsaitseniz arabam ile gelip bisikleti görüp elden teslim alırım dedim (İstanbul içi olduğu için) kendisiyle bu şekilde mutabık kaldık. Ertesi gün sabah sabah rahatsız etmek istemedim ve gün içinde aradım. Bana bisikletin satıldığını söylemiş. Bu ticaret ahlakına uyar mı? Benimle anlaşmamış mıydınız? Bu konuda okeyleşmemize rağmen başkasına satmak bence ticaret ahlakına uymuyor. Bilgilerinize sunarım.

Not: Hiç bir şekilde kendisine eksi not vermedim ve yöneticilere şikayette bulunmadım. Sadece burada böyle bir bölüm açıldığı için paylaşmak istedim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar. Sizin ve Burrom arkadaşımızın bahsttiği kişi aynı kişi.Bir de aynı şekilde bir satış işleminde iki farklı(Spawn ve Erkut Yiğit kullanıcı isimli) kişiye bozuk ürünleri yolladığı ve kesinlikle ilgilenmediğiyle ilgili bir mesaj okumuştum.Bilginize.

Aynı şekilde Because nickli Lokman Yağız'dan alışverişimde ben de sorun yaşadım. Sorunumu şöyle belirtmiştim:

Lokman merhabalar.

Öncelikle, ben tüm şikayetlerimi size msn veya özel mesaj yolu ile ilettim ve satışınıza engel olacak veya ürünlerinizi kötüye çıkarabilecek, genele hiçbirşey yazmadım. Şu an ismim geçtiği için cevap hakkı doğuyor, ondan yanıtlamak istedim mesajınızı.

"Sorun çıkarmak" yanlış bir kullanım, çünkü siz bu durumdan hiçbir zarar görmediniz. Belki, Erkut sorun yaşadı deseydiniz daha doğru olurdu. Çünkü bizim dile getirdiğimiz hiçbir sorunla ilgilenmediniz veya zarara uğramadınız.

Ticaret ahlakı satılan mal sorunlu ise, alıcı kullanmadan satıcının geri almasını gerektirir diye düşünüyorum. Bunun için size onlarca mesaj attık; fakat ya beni msn'den engellediniz, ya da cevap vermediniz. Dolayısı ile malı iade edemedik ve arkadaşım (spawn rumuzlu) xtr ön aktarıcıyı atmak zorunda kaldı.

Sizden 4 ürün aldım ve ikisinde aşağıdaki şikayetlerle karşılaştık:
- Ön aktarıcı hiç çalışmıyor. Bize söylenen, aynakol aparatının Ankara'da bulunabileceği idi, ancak Ankara'da bulamadık (Ben önce size sordum, siz bu aparat Delta'da vardır diyerek garanti verdiniz). Ayrıca bir vidası eksik. Bize sadece aparatının eksik olduğu, bundan başka sorununun olmadığı söylenmişti.
- Ruble bozuk. (1- kapağı bozuk, yalama olmuş, takamadık. Başka bir ruble kapağı bulduk onu kullandık. 2- son dişli bozuk, bunun yüzünden iki tane pc951 ve pc991 zincirim kırıldı, şu an o dişliyi kullanmıyorum) Bize sağlam olduğu söylenmişti.

Sele ertesi hafta kırıldı. Çok şükür ki, suluk kafesinde herhangi bir sorun yok.

Ben siteye sizin hakkınızda hiçbir şey yazmamama rağmen beni "memmuniyetsiz, sorunlu alıcı" sıfatı ile nitelemeniz, benim bu mesajı uzatmama ve konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışmama sebep olmuştur. Ama bu kesinlikle tüm mallarınız için kullanılacak birşey değil elbette, bize denkgelmiş olabilir. Nice alışverişlere...

Saygılar.

O kişi benim...
Ne yapıyım yani okadar ucuza veriyorumki, millet bana satmasan konusmam dıyor, yok foruma koydun yabancıya satacan bıze ver dıyor bende kıramıyorum...
Jamessa ben bozuk mal satmadım, erkut'a gonderdıgım parcalar saglamdı ama bozuk oldugunu idda ediyor..
Ben o ürünleri herkesin bisiklet dunyasıdnan tanıdıgı Aram Tabar ve Oguz Özcelik ile beraber gönderdim...
Bisikleti söken arkadas ise Aram tabar oldu, bazı ürünlerde ufak tefek sorunlar oluyordu atıyordum cöpe...
söz veripte arkadaslara gönderemediğim parcalar icin ise buradan cok cok özür dilerim....

erkuta verdiğiniz xtr ön aktarıcıyı erkut tekrar satmak istedi ve bunu da benim almak istediğim zaman bana sölediği cevap kesin ve netti :"ön aktarıcıyı lokman dan aldım ama bi parçası eksik bunu ankara da bulabileceğimi söledi.ama yokmuş ankarada istanbuldan getirttiğimiz zaman pahalıya malolacak.onunda olup olmayacağı meçhul..." dedi ve satıştan vazgeçti.kimsenin canı yansın istemedi..işte tamamen ticaret ahlakı budur.bu konu da erkut'u tebrik ediyorum...

ona kaldıysa bende de eski malzemeler var ama insanlara yaramayacağını bildiğim için satmıyorum...eski bisiklete takılıyorum...

yaklaşık 1,5 yıl önce nasuh kullanıcı isimli nasuh yılmazdağ dan bir amortisör satın almak istedim(XCP 75)herşey konusunda anlaştık.parayı havale ettim.kargo geldiğinde şoka uğradım gelen amortisör resimdeki ile alakasz inanın hurdacıya verseniz almayacak diye tabir edebileceğim gibiydi.
neticede daha kargoda açıp görünce kapayıp direkt kargo masrafını ödeyip gönderdim.(geliş kargosuda bana aitti-izmirden geldi gittiyi hesaplayın artık.)sorunu söylediğimde sen beğendin gönderdim.geri almam tarzında laflar etti.
neticede daha sonra vereceğim ama param yok kredi kartı borcumu ödedim.olunca göndereceğim dedi.bu konuşmalardan 6 ay sonra kendisine yine hatırlattım...sana bu para karşılığı bir ürün alayım dedi.tamam dedim.ondan da vazgeçti.
sonuçta yaklaşık 1,5 seneden beridir para bekliyorum...

ürün değerine gelince öyle uçuk bişiy değil sadece 50 YTL:eek:

bisikletforum kullanıcı arkadaşlara kesinlikle sattığı ürünlere söylediği sözlere kanmayın...

objektif arkadaşım bak ;
Ben sana maşanın birebir resmini yolladım sen beğendin ve satın aldın sonra başkasından başka bir maşa satın alınca bnm gönderdiğimi geri yollladın ve bana sormadan kargoya verdin bu iş çocuk oyuncağı değil sana söyledim kaç defa üründen kaynaklanan hiçbir problem yoktu oysakii
burda demogoji yapsa kimseye ,başkasından maşa satın aldın bnmkini de satın almış bulundun ve sudan sebeplerle geri yollamak istedin tabiki bende haliyle kabul etmedim ve bana danışmadan geri yolladın
ve dorumdan beni tanyan çoğu kişi bilir kii sattığım ürün hakkında ne söylediysem o çıkmıştır ve hiçbiri ile problem yaşamamışımdır ama aralarında sen uyanık çıktın ee haliyle bende uyanıklara göz yumdurmam böyle oldu işte

Arkadaşlar

Karalisteye pisikletci_1 nickli arkadaş 2. el ilanlarında hile yaptığı anlaşıldığı için eklenmiştir.
Bilgilerinize arz ederim...

önemli isimli arkadaşımız sürekli mallarını yüksek fiyattan satmaya çlışıyor ikinci el bir aynakola 250 ytl , 2 el ama sofor olduğun söylediği ve sıfırının piyasada 15 ytl olduğu bir gidona 40 ytl , istiyordu yani sattığı bütün mallara yüksek fiyattan satmaya or ayrıca bununla kalsa ii sürekli edepsizce cvplar veriyor ve mesajlarında hakeret i sataşmayı gözler önüne en ince ayrıntısına kadar gözler önüne seriyor son olarak

Satıldı - Çok hafif sıfır gidon de bir linkte teklif yaptım ama kendisi bana o paraya pazardan bo*er alabileceğimi söyledi gerekenin yapılmasını rica ederim.

Gecenlerde ''samsunlu_ asi'' nick'li arkadasdan aldıgım LX AYNAKOL'a sorunsuz demıstı(sadece gobekte bosluk var yazıyordu)ama daha bugun yenı gobek alma fırsatım oldu ve gordum kı sorun sadece gobekte degıl heryerındeymıs.Yedek olarak verdıgı 3.dıslıde zıncır durmuyor bıle:(Takılıp sokulurken anahtar bıle kullanılmamıs,nasıl sokmusler anlasılmıyor:(Bana yalan solendıgını dusunuyorum,aynı seyın sızlerınde basına gelmemesı ıcın uyarıyorum!
(Gerekırse fotograflarını cekebılırım,ısteyene kargo masrafı benden olmak uzere ıncelemek ıcın gonderebılırım)
Enayı yerıne koyuldum acıkcası:mad::boese157:

ürünü ne zaman aldığınız fark etmez, karşı tarafın ürünü geri alması bence yapılması gereken bir davranıştır.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
geçmiş olsun bülent abi
bence kişinin sattığı ürünler onun aynasıdır, yani ürün temiz deyip kullanılamayacak bir ürün gönderirse bu o kişiyi tanımamızı sağlar
bu durumda geri alması ve masrafları karşılaması en doğru karar olur

• Beğen
Tepkiler: YigitSAYIN
Geri