Scudo Sports

İkinci el bölümünde alışveriş yapmadan önce mutlaka bakınız!

Bence çözülemeyecek bir sorun değil lütfen sinirlerinize hakim olun ve herkes bu sorunu çözmek için elbirliği versin. Bakın cube firmasının garantisi varsa bu kadroyu değiştirebilirler.. Umarım yenisi ile değiştirebilirsiniz. Eğer olmadı bu sorunu haberi olmadıgı halde el değiştirenler belli bir pay oranıyla ortaklaşa hallederlerse herkes payına düşen bir oranda maliyete katlanır ve sorun çözülür yoksa bu iş çözülmez. Ortada kalması herkesin zararına olur bence sorunu çözmeye çalışın arkadaşlar.. (Sözüm bu olayda adı geçen herkese.. Olaya karışmıyorum sadece bir uzlaşı içine girebileceğinizi düşündüğüm fikirlerimi açıkça belirtmek istedim:))
..Hoşcakalın arkadaşlar

Scudo
Herkesin haberi olsun bundan sonra "Arkadaşımın kadrosu ,bisikleti yada her ne olursa olsun" kısaca sattığı ürün kendisinin olmayan kimseye satış ilanı açma hakkı verilmeyecektir. Yönetim odasında konuşup böyle bir kararı zaten kısa süre önce almıştık bu konuda isabet oldu. Reis yine Haklı çıktın vesselam :D

@Tech. Türk

Arkadaşın 600 lira parası heba olmuş. Bence kim hakkında kim ne biliyorsa söylesin ve gizlemesin. Cidden bu durum çok üzücü, hele bu ekonomik krizde 600 lira 6.000 lira kıymetli iken.

Bu işte kim varsa olayı çözmeliler ve biz üylerede bilgi vermeliler. Yoksa şahsen ben bu kısımda adı geçen kişilerden alış veriş yapacaksam önce çok düşünürüm eğer ille de alışveriş yapmam gerekiyorsa oluşan problemlere sundukları çözüme göre davranırım vesselam.

@nuriaktürk

Valla Nuri Abi, mahkeme karsisinda suclu bulunmadikca hic kimse suclu degildir, fakat ben kendi tecrübe ve izlenimlerime dayanarak hic kimsenin Lokman Yagiz'dan alisveris yapmamasini siddetle öneririm. Isin garip tarafi, benim de ona 35 Lira borcum var, ama bul adami bulabilirsen...

Otec, böyle bir olayı bu kadar detaylı bir şekilde anlattığınız için teşekkürler. Biz de alış-verişlerde nelere ve kimlere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenmiş oluyoruz sayenizde. Bu konunun da açılma nedeni bu zaten, ama kimse bu kadar detaylı açıklama yapmamıştı. Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür...

konu için hasan çağrı hocam ile görüşmüştüm ---kısaca

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=34210

ilandaki jantları aldım kendisi ankarada sds bisiklete bıraktı ve aynı gün başka malzeme aldığım bir kardeş kendindeki ürünler ile jantları bir kargo yapıp bana yolladı

ürünler elime geldiğinde ilk önce dikkatimi çeken jantın içinden gelen şıkırtı idi sanki tel başı kalmış içinde gibi bunu kendisine bildirdim hemen nedir diye bana yollayacağı gün farkettiğini söyledi !!! hernekadar bana söylemesi gereksede bunu geçtik

iş bundan sonra başlıyor bisiklete jantı aşkla şevkle taktım ve maalesef arka janttan ses geliyor sanki bilyeler kırılmış gibi yine hemen kendisine döndüm ve telefon ile bildirdim bana bendeyken öyle bişey yoktu dikkat etmemişim gibi ( bence bahane ) kelimler söyledi ben kendisine : göbeğe bakacağım bilyelerden sanırım dedim duruma göre bilgi vereceğimi ilettim hatta forumda konu bile açtım

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=36534

istanbuldan gelen bilye ve greslemeden sonra kapattığım bakımını yaptığım göbek beni 2. kez hüsrana uğrattı ve ses yine aynı bu sefer araştırma larımızdan sonra göbeğin filibir ( BADY ) sinin sorunlu olduğunu anladık bu konuyuda kendisine bildirdim ve bana filibir tedarik etmesini aksi halde jantları bu durumda kabul etmediğimi söyledim bey!!! efendi mavic sl jant almış da borçları varmışta gibisinden dem vurdu arkadaşında göbek olduğunu modeline bakıp bana haber vereceğini söyledi üzerinden 2 gün geçti ne telefonlarıma cevap veriyor nede dün akşam kendisine msn den kara listeye ekleyeceğimi konu açacağımı söylememe rağmen hala bana dönmedi bugünde aradım telefonunu çalıyor çalıyor cevap vermiyor gereğini sizlere bırakıyorum

bu forumla kısa zaman önce tanıştım çokda memnunun bisikletsever dostlar -kardeşler abilerim adına ama böyle bir konu canımı çok sıktı bu kısa zamanda biçok alışverişim oldu ne dediysem onu sattım ne denildiyse onu almakta hakkım

burdan derviş beye son kez sesleniyorum

konu başka şekle girmeden bu konuyu çöz öyle sattım kurtuldum mantığına girme telefona cevap vermemekle kaçmakla kurtulacağınıda sanma

@HaliliOzturk

dogrudur halil ben zaten pek yapmıyorum yapsamda daha önceden bire bir görüştüğüm kişilerden alışveriş yapmayı tercih ederim .

bu arada evet lokman yazmıstı buralara halilinde bana borcu var diye ama arkası gelmemişti.

@Bülent ÖZER

bu haber güzel ok. de..

her halükarda; kişi sattığı ürünün arkasında olmalı, olmak zorunda..
yok efendim.. arkadaşımındı.. amcamın oğlunundu vs gibi saçma bahaneler kabul edilemez.

konu hakkında görüşlerini bildiren arkadaşlara tşk ediyorum.

@otec

Yasin abi gerçekten çok üzüldüm, benim başıma bu meblaların söz konusu olacağı bişi gelse ne yaparım bende bilemiyorum, Sakin ve olgun yaklaşımını gerçekten kutlamamak elde değil.
Forumdan aldığım 30 milyonluk Çakıda bile 30 problem yaşanadım (onun konusunuda en yakın zamanda açacağım) gerçekten ikinci ele hiç güvenim kalmadı, ürünü gözle görmeden eline almadan alışveriş yapmarı zorunda olmayan kimseye gerçekten önermiyorum.

işte bana gelen bi pm:
Bana ilginç gelen şey,forumda güvenilir diye bilinen bu 2 arkadaşın çok da sorunu çözmek için birşeyler yapmaması. Hele Fatih için, bisiklet sporunun ticari yanında da birşeyler yapmaya çalışan birisi için pek de malının arkasında duruyor diyemeyiz. Bu kişiler sadece kendilerine değil, foruma da gölge düşürüyorlar. Bu tarz olaylar hepimizi bu spordan uzaklaştırıyor. Gerçekten üzgünüm. Sorunun en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyorum, hoşçakalın.

hocam, sattığı malın arkasında durmak bi yana.. daha konuya iştirak edemedi bile. her ikisi de!!

@Ozan Güven

Ozan'cım çok tşk ederim. ne diyeyim.. üzülme be o kadar :) bi şekilde çözülecek bu da ;)

2.el ürün alacaksanız eğer; yakın arkadaşlarınızdan veya tanıdığınız, sözüne güvenebileceğiniz insanlardan alırsaniz benim ki gibi olmaz sanırım.

@otec

Geçmiş olsun, inşallah hayırlı şekilde sonuçlanır.
Çok yerinde bir konu başlığı olmuş. Bu başlıkda yazılan bilgileri başdan sona kadar inceledim. Bu kadro işi nasıl sonuçlanacak bakalım. Tekrar isimlerini belirtmek istemiyorum fakat adı geçen 2 şahısdan artık bir vida dahi satın almam.

• Beğen
Tepkiler: otec
@nuriaktürk

Yok yok, dolandırıcılığı yapan doğrudan kendisidir. Bu kesinleşmiştir. Hayali olarak sattığı kadroyu bir arkadaşım almak istemiş ve biriktirdiği parasını yollamıştır. Alışveriş (Daha doğrusu "veriş") öncesi telefonla görüşmüş ve görüşmeleri sırasında o kişinin Lokman Yağız olduğu kesinleşmiştir.

Kendisi konuyu kapatmış zannetmektedir fakat konu kapanmamıştır, arkadaşım bazı özel tanıdıkları yardımıyla konuyu hukuki yoldan ağır bir darbeyle sonuçlandıracaktır. Bu kişinin şu an nerde ne yaptığı kesin olarak bilinmektedir. Bazı prosedürlerden dolayı olay gecikmiştir.

Arkadaslar, bu bölüm, alisverisleri esnasinda problem yasayan arkadaslarin bu sorunlarini yazdiklari konudur, disaridan yorum yapma konusu degil. Lütfen bu konu altina yorum yazmaktan kacinalim. Önerilerinizi ise "Forum Hakkinda Genele Konular" ana basligi altinda bildirirseniz daha ilgi cekici olacaktir.

Merhaba arkadaşlar ben Fatih ERTÖRÜN yaklaşık 1.5 yıldır bisikletforumla tanıştıktan sonra elimdeki 10larca parçayı buradan Türkiyenin pek çok Şehrinde bulunan arkadaşıma sattım.Benden parça satın alan arkadaşlarım %70 iyle şuan da online olarak sürekli irtibat halindeyim

Sahip olduğum bisiklet parçalarını bisikletforumda hızla satmaya başladıktan sonra hızla çevrem genişledi ve çevremdeki arkadaşlarıma da parçalarının alım-satım konusunda onlara yardımcı olmaya başladım.

Ve Şu noktaya dikkat çekmek istiyorum Ben “Ultegrax” lütfen ilanlarıma bakın, forumda en çok detaylı fotoğraf ekleyen bütün özelliklerini tek tek en çok yazan birkaç kişiden biriyim.Hiçbirşeyi şimdiye dek gizlemedim ya da saklamadım eğer ki bu yönde bir çabam olsaydı 1.5 yıl ciddi anlamda bu kadar ürün satamazdım.Ürünlerimin ne kadar açık ve net vurgulandığını görebilmek için

“Fatih ERTÖRÜN” Yazın ve Google görsellerde lütfen aratın!

Şimdi konuya gelelim yalnız şunu bildirmek isterim ki Otec adlı kullanıcı, madem ki idda edildiği kadar madur duruma düştü neden beni bir defa bile telefondan aramadı ve kadronun parasını ona geri verebilecek kendisine telefon numarasını ilettiğim kişiyle de görüşmedi.

Elime geçen bir parça da 2.el Cube marka bir full süspansiyon kadroydu.Atalay arkadaşımın kadrosunu foruma ayrıntılı resimleriyle birlikte koymuş bütün özelliklerini yazmıştım.Bunun üzerine Ankara'dan Erhan arkadaşım, kadroyu aşağı yukarı 1 ay sonra almıştı.Kadronun (BENİM BİLDİĞİM) kusurları vardı ve bunları TEK TEK ayrıntılı olarak Erhana iletmiştim.

1.Arka aktarıcının takıldığı kulakçık çatlamış ve onarım görmüştü.
2.Ayankol borusunun altında çeşitli çizikler vardı
3.Alt boruda ufak bir vuruk vardı.

ERHAN arkadaşımla yaptığım gece 23.00lere dek yaptığımız 5-6 telefon görüşmesinden sonra bu kusurların her birini tek tek ona aktarmış O da kadronun bu kusurlarını KABUL EDEREK KADROYU ALMIŞTI.

Kadroyu Erhana göndermeden evvel kadronun orta göbek borusunda bir küçük vuruk daha keşfetmiş ve hemen Erhanı aramış vuruğun fotoğrafını çekmiş mail adresine fotoğrafını göndermiş ve arkadaşımız bunu da kabul etmişti.

Not:Bu sırada Kadronun zincir borusunda sarılı olan sargıyı 1 defa olsun sökmemiştim.
SARGININ ALTINDA BİR ÇATLAK GÖRSEYDİM HEMEN BUNU ERHANA BİLDİRİRDİM.

Daha sonraları Erhan, bu kadroyu topladı bisiklet haline getirdi ve araziye bile çıktığını tahmin ediyorum ki yeni bisikletinin performansından memnun kalmış olacak bana Teşekkür etmişti.

Aradan geçen 1-2 hafta sonra Erhan arkadaşımız kadroyu bana sattığını söyledi ve birkaç gün sonra benim daha önce hiç görüşmediğim Otec adlı kullanıcıdan Kadronun Çatlak olduğunu gösteren fotoğrafı aldım.

Şunu merak ediyorum Erhanın kadroyu alırken okeylediği çizikleri ve arka kulakçığın gördüğü tamiri diğer arkadaş da kabul etmiş miydi Erhan da tüm açıklığıyla kadronun tüm kusurlu noktalarını satmadan önce iletmiş miydi.

Sonuç nedir?

Kadro şahsıma ait bir ürün olsaydı bende şuan şu saat Eft ile konuyu noktalandırırdım.Ki bunu kadronun parasını alan arkadaş yapacak

OTEC, LÜTFEN SİZE VERDİĞİM TELEFON NUMARASINDAKİ ARKADAŞI ARAYIN EĞER BEN ARAMAM DERSENİZ LÜTFEN BANA TELEFON NUMARANIZI BİLDİRİN.

ARTIK BENİM YAPACAĞIM BU 2 ARKADAŞI KENDİ ARALARINDA ANLAŞTIRMAK OLACAK.

SAYGILAR
FATİH ERTÖRÜN

ben daha önce ne dediysem arkasındayım. burda amacım kimseye çamur atmak değil! her şey ortada..
cevapsız kalan sorularım var ama o konuya tekrar girmeyeceğim.
buyrun linkler
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=32387 detaylı açıklama ve fotolar
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=34813 açıkalama ve gerçekten fotoğraf zenginliği (10 puan)
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=32384&highlight=Cube+! buna ne demeli? (ben bişey demiyorum artık)

Ultegrax, yaklaşık 1.5 aydır kadro bende ve sizde durumdan haberdarsınız. 1.5 ayda daha çok Erhan'la ve arada da sizinle yazıştık. yazışarak çözemediğimiz meseleyi telefonda mı çözeceğiz?
kadroyu aldığım günden beri ne Erhan'ı ne sizi ne de 3. şahsı aramadım. aramayacağımı ve arkadaşınızı sizin aramanız gerektiğini de belirttim.

kulakçıktaktaki tamir, alt borudaki vuruk ve bazı çiziklerin üzerine rutuş yapıldığından haberim vardı. daa ne alaka?
burda asıl sorun a) kadrodaki çatlak. b) satıcının konuyla ilgililiği! ".. adet fotoğraf gönderdim", "kadro benim değil" diyerek başınızdan savdınız. o numarayı aramama sebebimden biri de budur.
bunun yerine "kadrodaki çatlaktan haberim yoktu kadro arkadaşımındı ama (bunu hep söylediniz de gerisi eksik bence) konuyla ilgileneceğim ve tekrar size döneceğim" demiş olsaydınız.. çoktaan bu iş çözülürdü ve şu anda bu başlık altında olmazdık.

özelden numaramı veriyorum. konuyla ilgili tartışmak için aramazsınız umarım.
çünkü tartışılacak bi durun yok, her şey açık, net..

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güven
Bu başlık altında olmuş olmamış hiç bir önemi yok,
Son durum:

-Atalay bey Cube firmasyıla temasa geçip kadronun değişebilen arka bacak sistemini sipariş edecek eğer bu seçenek olmazsa
-Atalay bey kadroyu geri alacak arkadaşlar.

Cube firmasından kadronun değişebilen arka bacak sisteminin elimize geçmesi 25-30günü bulabilir.Tayvandan geleceği için biraz zaman alacak arkadaş %99 getirebileceğini söyledi.

Ayrıca Otec adlı kullanıcı dilemezse yeni bacak sistemi elimize geçtikten sonra kadroya talip başka arkadaşlar da var o nedenle kadroyu geri almak sorun olmayacak gibi görünüyor kadronun sahip olduğu kişi açısından.

Cuma aksami Murat Vural isimli kisiden 2 adet Maxxis Crossmark 2.1 lastik aldim. Ogrenci oldugu icin 130 tl ye anlastik. Cumartesi gunu ptt kargo ile yollamasini soyledim ve pazartesi gunu konustugumuz gibi 130 tl + 5tl havale parasi ile ucreti yatirdim. Telefonda actim arkadasa, yatiriyorum diye ama acmadi, sabah erken oldugu icin umursamadim. Ogleden sonra mesaj attim 130 tl yatirdigmi ve lastikleri yollayip yollamadigini sordum, gondermedigini soyledi, acil ihtiyacim oldugunu ve hemen yollamasini istedim. Kendisi kargo parasini yollamazsam yollayamayacagini soyledi ve hala gonderecek. Bir cok gez telefon actim cevap vermedi, mesajlada bu sekilde yollayamayacagini soyledi. Bu gun parami iade etmesini istedim ama mesajlarima cevap vermiyor. Bu kisiden alisveris yapmamanizi oneririm, dikkat li olun. Sanirim yasida biraz kucuk, hata bende :(.

değerli bisiklet forum üyleri hepinizin bildiği üzere zekixx adlı üyeyle bir alış veriş gerçekleştirmeyi denedim göndermeyi amaçladığım ürün maxxis cross marktı piyasa değeri yaklaşık 180 tl dir. ben bu üyeye bunu hiç bir yerde bulamayacağı maaliyet fyatına göndermeyi kabul ettim .bu arada kargonun kendisinden olcağınıda belirttim hatta kargoyu o 3 lira tutar dedi ama ben lastiklerin çift olduğu için 130+3.5 yollamasını rica ettim .zaten karsız sattığım lastik için kargo parasını yollamadı ona özel kargoyla yada +3.5 lira yollamasını teklif ettim teklifimi red ederek beni 3 gün boyunca tehtid etti .bu güne kadar bir çok alış veriş gerçekleştirdim vede bu yaşadığım ilk problem değil örn. buğra bilginle tamamen kayıt dışı bir alış veriş yaptım oda aynen zeki gibi kargo parasını yollamayı unutmuştu ama kendisi yeni üye olduğu için bunu görmezden geldim. eğer kötü bir niyetim olsaydı gerçekleştirmek için harika bir fırsat olablirdi ama ben siparişini koşulsuz yolladım .bugüne kadar bana telefondan ulaşmayı deneyen üyeler bana %80 ulaşamadılar sebebi özelekaçar ama belirtmem lzm benim telefonum blgisayara bağlı şekilde öylece çekmece içnde durur sesiz modda tabi .şimdi bu üyeye zararına bile olsa lastiğini yolluyorum size tavsiyem onunla alış veriş yaparken 1 kez daha düşünmeniz saygılar...
Murat

Geri