Scudo Sports

İkinci el fiyatları hakkında

prokamikazae

Forum Bağımlısı
Tepki
465
İsim
Bio
Bisiklet
Carraro
Merhabalar, hepimiz belirli zamanlarda component satiyoruz, takas yapiyoruz vs. ancak bu konuda bir standart ne yazik ki yok. Mesela upgrade edilmis bir bisikletin ne kadar edecegini bilmiyoruz. Bu konuda siz nasil bir yol izliyorsunuz, sonucta aldigin fiyata gore fiyatlasan altus setli mtb'leri 500liraya vermek lazim, bunun eflasyonu var upgrade'i var.. Benim aklima o an mudaili ayni marka bir bisikletin 60%'i fiyatina koymak geliyor hep ki muzik sistemlerinde hep bunu yaptim, sizce nasil yapmali? Kendimden ornek veriyim, jantlari stock carraro jant yerine shimano mt15 yaptim, kollari yenileriyle degistirdim vs. bu hesaba gore benim bisikletin 900tl etmesi lazim asagi yukari? (force 540 ekstra: mt15, on arka altus, shimano rotor) Sizce nasil bir yol izlenmeli, cunku bazi ilanlarda sifiri 1400 lira olan bisikletlerin 1200 liraya gittigini goruyoruz, insan soruyor neden ikinci el alinir ki o zaman?

Scudo
malum mobil uygulamada 0 fiyatından fazlasına satmaya çalışan insanları bile görüyorum, uzun süre bu şekilde 2. el aradım bir türlü bulamadım en son gittim 0 aldım.

Uzun zamandır küfür ettiğim konu kayseri deyim ikinci el alayımda bi kendimi tartıyım hangi tür bisiklet seviyorum diye fakat sağolsun sıfırdan fazla fiyat çekiyolar salcano excel modeli 410 TL iken 460 TL yazmalar .Özellikle bianchi discovery rosa modelleri ne hikmetse internet fiyatlarıyla aynı benim ikinci el mantığın sıfır fiyatının %60 düzeyinde ise makul ama göremedim bugün gittim city fun 70 modelini aldım sıfır bidahada ikinci el bakmam :)

Bana göre sıfır bir ürün satılır satılmaz kafadan %10 değer kaybeder. Sırf sıfır olmadığı için. Psikolojik :p
Mesela bisiklet için düşünürsek, zincir uzamış, ruble ve aynakol eskimiş ve lastikler de son demlerinde olabilir. Şimdi ben ikinci el olarak aldığım zaman bir sürü masrafa gireceğim zaten. Zincir,ruble,aynakol ve hatta göbekler, lastik...

Bu durumda ikinci elin sıfır ürünün max. %50-55 aralığında olması gerektiğini düşünürüm. Öbür türlü zaten yapılan masraflarla sıfır fiyatına yakın bir fiyat çıkacaksa ve hatta geçecekse sıfır alırım daha iyi.

Ama kişi aldığı bisikletiyle max. 1000 km yapmıştır. 3 ay kullanmıştır en fazla... O zaman sıfırın %70 fiyatına satsın yani normal. Ama 10000 km yapmış bisiklete de sıfırının %50'sinden fazlasını vermem. Tabi satıcı eskiyen bütün parçaları değiştirdiyse o zaman başka.

Birini tanıyorum, 5 yıl önce falan 800 civarında aldığı bisikletini 500-600 aralığında satma derdinde. Satamaz, kimse almaz orası ayrı.

2.elde alınıp pek kullanılmamış şeyler aranmalı. Mesela arazi görmemiş bir sürü mtb var.

Bazı çakallar bisikleti 2011de 400 dolara alıp şimdi 1100 lira fiyat çekiyor örneğin. :snzdglsn:Bazıları 2 zımbırtı yükseltip aldığından pahalıya satmaya çalışıyor. Bazıları aldığı fiyatın %85 ine falan...
Az kullanılmış bulabilirsen alacaksın yoksa lastiktiğidir balatasıdır ıvırı zıvırı derken bir sürü masraf çıkıyor. Ya da satmadan önce balataları lastikleri değiştirip tertemiz veren bulursan öyle alacaksın. Öbür türlü mantığı yok. (düşük seviye bisikletler için)

2. el bisiklet alırken kadro boyu sorunu var. Az kullanılmış faturalı vb. bile bulsan, tam boyuna göre bulmak sorun olabilir. Öte yandan buluşup binip deneyebilmek güzel. Yine de biner tamam dersin, aslında rahat değilsindir, farketmezsin. Ağrısı iki hafta sonra çıkar. Anladığım kadarıyla 0 bisikleti internetten almazsanız öyle pek deneyemiyorsunuz, ama mağazada fit konusunda bilgi ve tecrübe sahibi insanlar olduğundan yardımcı oluyorlar.

Fiyata gelirsek, 0 fiyatının %70'inden yükseğine satıyorsa, ve tam da o bisikleti, modeli, boyu almayacaksam tercih etmem herhalde. Yani önce model ya da opsiyonlar belirlenmeli, şunu şunu alabilirim, şu fena değil olabilir diye, daha sonra makul fiyatta 2. eli var mı araştırması yapılmalı. Böyle olunca da seçenekler çok azalıyor öte yandan. Herkesin yaklaşımı farklı sanırım.

arz talep meselesi. sonuçta almak zorunda değiliz.
gördüğüm kadarıyla gereksiz bir şişirme var. ya da pazarlıkta avantajlı görünme derdindeler.
nice insan gördüm "bunun hakkı 500" dediğim ürüne 500 önerince bana ürünü sattı.

Her şeyin fiyatını arz/talep belirliyor, sıfır gibi fiyat veren zaten ya satamayacak ya da fiyatı düşürecek. Bu nedenle fiyat konusunda sözüm yok.

Yükseltme işi satışta gerçekten riskli, senin ihtiyacın başkası için değersiz/gereksiz olabiliyor, ben yeni XLC gidon yükseltme aparatı (sıfırı 100-TL'den fazla) olan bisikletimi sattım, alıcı için gidon yükseltmenin hiçbir anlamı yoktu mesela.

En önemli konu bisikletin elektronik aletler gibi zamanla işlevsiz veya yetersiz hale gelen bir şey olmaması. Bu nedenle temiz ikinci elin fiyatının sıfırın %80'ine kadar olması bence kabul edilebilir bir şey. Nakitim varsa temiz ikinci el bisikleti tercih ederim ama elektronikte bedava verseler kullanmam.

Var mı son zamanlarda 2.el alan. Varsa deneyimlerini görüşlerini yazsa.. Hatta yeni bir konu açılsa herkes alış hikayesini fotolarla beraber süsleyip yazsa..

Geri