Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el kullan(a)mayanlar

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Arkadaşlar 2. El donanım kullanamayan arkadaşlar var mı aramızda?

Fiyatları daha uygun olmasına rağmen kullanılmış ürün kullanamıyorum maalesef, psikolojik mi acaba tam olarak anlayamadım bir türlü.

Kendimi kötü hissediyorum bu tarz durumlarda, halbuki vites kolunu 2. El olarak alsam ne olacak ki? diye düşünüyorum. Ama olmuyor işte.
Varmı aramızda benim gibi arkadaşlarımız acaba?

Scudo
hocam aslında temizinden olan ikinci el rodajını tamamlamıştır diye düşünüyorum. aldığınız yer ile sorunsuz bi alışverişiniz olur, sonrasında servis desteği sağlanır ayrı, ama en kötüyü düşünüp arızalanan sıfır parçaya kullanıcı hatası deyip zararınızın karşılanmaması da söz konusu.. ben bisikleti ikinci el aldım ve memnunum. deneyerek alındıktan sonra ikinci el de sorun çıkacak diye bir şart yoktur sanırım. çıkmama garantisi de yok tabi:)

@venom09 Hocam asıl sorunum sağlamlık değil maalesef. Asıl sorunum lavabodan çıkan insanların yüzde kaçının elini yıkadığı.
Şimdi ikinci el bir vites kolu, elcik alacağımı farzedersem bu ihtimaller aklıma geliyor hep.

@BisikletKolikK Elcik alınmaz ç, ama vites kolunu FormulaX vb temizleme ürünleri ile silebilirsiniz. Yada bu kadar titizseniz vites koşunun üstüne düğme yada daire gibi bir şey de yapıştırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
:)
haklısınız hocam ama günümüzde en temiz olmayan yerlerin(diğerini yazamadım) toplu taşıma araçları ve banknotlar olduğunu okumuştum. bu kadar detaya girerseniz işin içinden çıkamazsınız. iyi bir sterilizasyondan sonra kullanılabilir.. daha da başkasının kullanılmayacak olan eşyası olarak kulaklığı görürüm. kullanmam ve kullandırmam.

@OnurÖzdağ
Evet hocam titizlik konusunda katı kurallarım var. Silsemde psikolojik olarak kalıyor maalesef.

@venom09 Hocam bu yüzden toplu taşımaya binince hiçbirşeye dokunmuyorum, banknotta kullanmıyorum zaten.
Kullansam bile elimi sabunla yıkarım, zaten toplu taşımaya en son 1 yıl önce binmiştim. Sadece bisikletimi kullanırım ulaşımımda.

Aynı sorunu bende yaşıyorum maalesef. Sorun aslında ürünün sağlamlığı falan değil, alakası bile yok. Ama daha önce başka biri tarafından kullanılmış ve benimde sürekli temas halinde olacağım bir şey ise (bisiklet, telefon, kask vs.) o ürünü sıfır almaya çalışırım. Kampanya falan kovalarım. Bence temizlik konusunda ikimiz de birazcık fazla titiziz o kadar :)

• Beğen
Tepkiler: venom09
@Parzeval
Kesinlikle hocam, işi biz biraz abartıyoruz galiba. 2. el birşey kullanmadığım gibi satma huyumda yok. Fiyatı farketmeksizin yakınlarıma, arkadaşlarıma hediye ederim satmak yerine. Titizlik yüzünden 1 yıldır otobüs, metro falan kullanmıyorum. Dün bu yüzden 25 kilometre yol gittim bisikletimle :)

Hayat bu dusuncelerle cekilmez olur ama en azindan dikkat edilmesi gereken standart kurallara uysak yeterli

Titiz birisinden alırsanız,çok kârlı çıkarsınız..Mesela benden:)
Yakın zaman önce sahibinden'de sele sattım..Sıfırdan farksız..Çünkü kullanan kişi titiz..
Ya da monitör sattım..En ufak bir şey yok monitörde..Sil ve kullan..
15 sene aynı telefonu kullandım..Şu an annemde..Görsen,sıfır sanırsın:)
Yani ikinci eli kimden aldığın önemli..!

@mariokaldato Evet kesinlikle biraz zor hocam, çeşitli zorlukları var bu durumumun.

@fthgzl79 Bende sizin gibiyim hocam, bişey aldığımda çok titiz davranırım. Tabi 2. el için olumsuz düşüncelerim var yinede. En son internet üzerinden telefon almıştım, 4 yıla yakın oldu. Son alışverişimdi :)

Bisiklet pis iş zaten. Toz toprak içinde gidiyorsun, sineği egsozu (eksoz da olabilir) yutuyorsun. Köpeğin çişi, milletin tükürüğü lastikten üstüne sıçrıyor, çamur desen var yağ desen var... Pis iş pis :) (Ekzoz diyenler de olabilir:))

ben de ikinci el kullanamıyorum, iki sebebi var birisi temizlik ikincisi sağlamlık, kardeşim laborant olduğu için temizlik olayını ona yaptırıyorum, hatta kendisi banknot bile steril etmişti :D ama sağlamlık konusuna gelirsek ondan hiç anlamıyorum, paramı çöpe de atmak istemiyorum.

@BerkEvren Hocam vurun dedik öldürdünüz, listeme yeni ihtimalleri de ekliyorum. :)
Yakında ameliyat maskesi ile dolaşacağım.

@kapluj Hocam forumda çok kişi muzdaripmiş bu konudan :)

@BisikletKolikK hocam o ameliyat maskeleri sadece sıvıdan koruyor, havadan daha fazlasını alıyoruz, daha da kötüsü denizde ve havuzda yüzerken bilmeden dışkı parçaları da yutuyoruz molekül seviyesinde.

• Beğen
Tepkiler: venom09
@kapluj Havuza, denize girmeyeli nereden bakarsanız 10 yıl oldu hocam. Böyle giderse kafayı yiyeceğim galiba :)

@BisikletKolikK astronot kıyafetiyle mi dolaşmaya başlasak napsak? eski rus kozmonotlarınınki daha gündelikte de giyilebilir gibi duruyor :D

İkinci el konusunda ben fiyata ve sağlamlığa bakarım (başkaları neye bakıyorsa sanki :komik:)
Yani demek istediğim, eğer fiyatı çok uygun ve bisiklet de temiz kullanılmışsa, alabilirim.
Temizlik konusunda ben de çok hassasım. Yani uygun bi bisiklet bulduktan sonra cant tellerini bile tek tek kolonya ile silip temizleyebilirim.

Uygun bana göre şudur: sıfırı 1000 lira olan bisiklet, 350 liraya satılıyor ve düzgün kullanılmışsa alırım. Üstü kurtarmaz :koptum:

@07yusuf Hocam geçen yıl 2. el bir bisiklet ilanı görmüştüm, tam Shimano Slx setli. Sadece 150 euro fiyat yazmıştı sahibi, 2. El olduğu için vazgeçmiştim, yoksa hidrolik frenlerine kadar Shimano Slx"ti. Şuanda o fiyata bulmak tek kelimeyle imkansız. Birkaç tane daha ilan görmüştüm bu şekilde, ama takıntı işte.

@BisikletKolikK
Bu arada kendim de temiz kullanırım ve satacak olursam aynı fiyat politikasını izlerim. İkinci el ne olursa olsun ucuz olmak zorundadır.

Geri