Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci El Scott Sportster 30

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhabalar,

Bisiklet alacağım, 2 ay önce alacağıma dair konu açmıştım. Oradan şehir tur bisikleti almaya karar vermiştim. Şimdi paramı da hazırladım, satın alacağım.

Bir bisiklet buldum, forumdan bir kişi satıyor. Model olarak güzel bir model, ancak merak ettiğim nokta 3.000 km geçmiş bir bisiklet olması. İlan bu : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=113382

İki yıllık ve yoğun kullanılmış bir bisiklet. Genelde asfaltta kullanılmış, sık sık zincir bakımı yapılmış. Ancak dediğim gibi 3.000 km. Bizim araba bile 48 bin km de.

Bir sorun olur mu böyle kullanılmış bir bisiklet almak ? Sıfır fiyatı 1.800 imiş, çok pazarlık yapmam sadece en son ne olur dedim, 1.000 tl olur dedi. Kargoyu ben ödeyeceğim (~50 tl)

Ne dersiniz ? Hiçbir aksesuar olmadan gönderecek. 2011 model. 2012 ve 2013 modellerinde biraz daha üst donanımlar var. Yani aynı seri bu bisiklette (örnek) m51 model fren var ise 2013 ve 2013 de m52 var.

Bisikleti uzunca bir süre kullanacağım. 3-4 ay çok yoğun kullanacağım ve bu sürede en ufak bir masrafı çıkmamalı çünkü almak için tüm paramı vereceğim, bir süre ekstra para harcayamam. (Kask-eldiven vs. hariç)

Fotoğraflarda bisiklet çok bakımsız görünüyor aslında, şu an da bu durmdaymış, ama pas vs. yok dedi arkadaş. İstersen temizleyip ayrıntışı fotoğraf da atarım dedi. Yani genelde bu durumda değil sanırsam.

Yorumlarınızı bekliyorum, yıllar boyu kullanacağım bir bisiklet olacak, beni hobiden soğutmasın. :)

Scudo
Biraz daha araştırdım, satan arkadaş bisikleti tam olarak 1.550 tl den almış. 3.000 km 2 yıl dan sonra 1.050 tl fiyat çok gibi geliyor. Üstelik o kadar param da yok, 200 lira borçlanmak durumunda kalacağım.
Bisiklet çok güzel ama keşke 900 tl den satılsa, hemen alırım.

fiyatı pahalı değil ama kelepirmi dersen oda değil iki yılda 3000 km çok değil ben yılda 7000 km yapıyorum bisikletim 3 yıllık scott sub 20 000 de inanki sorunu yok giderken ses dahi yapmıyor yeterki bakımları düzenli yapılsın. bir maiktar daha güzellik talep edebilirsin vayahut biraz daha bekleyip araştırabilirsin kolay gelsin bu arada dip not kadro boyunada dikkat etmelisin :)

@ercan günes

Teşekkür ederim mesaj için.
Kadro boyu uygun, satıcı arkadaş ile aynı boydayız :)
Km normal ise sorun yok. Bakım olarak da en son 1.000 km de servis bakımı yapılmış ondan sonra da yalnızca düzenli zincir temizliği yapılmış. Temiz bir bisiklet o konuda sorun yok.
Fiyatta ufak bir indirim daha yapsa başka bir sorunum kalmayacak :) Bir an önce alıp sürmeye başlamak istiyorum.

Biraz daha araştırıyorum, satıcı şu an bisikletten farklı şehirde, perşembe-cumaya kadar ayrıntılı fotoğraflar gelmeyecek, ben de bu sürede saraştırıyorum.

Sedonanın çok güzel bisikletleri var. Sahibinden de sıfırlar 1300 civarı, onları mağazadan aldığımda 1.000 liraya rahat alabilirim. Mesela Sedona 341 2013. Üstte linkini attığım Scott ondan daha iyidir değil mi ?
Bir an o Sedona bisikletleri görünce 2. el 2 yıllık bisiklete 1.000 lira çok mu diye düşündüm. Siz ne dersiniz ?

@Özgür Kılınç

Sedona nın 2013 modelleri gerçekten yakışıklı bisikletler, bisiklet almadan önce resmen 331 de gözüm kalmıştı ama bayiler nakitde bile elle tutulur indirimler yapmadı bana, en azından Ankara'daki bayiler için durum bu şekilde etiket fiyatı üzerinden taksit yaptılar veya nakite %5 indirim oldu 341 i 1000 liraya alabiliyorsan hiç bekleme hemen al. karşılaştırma olarak bakarsan 341 de o baktığın scott modelinden aman aman zayıf bir bisiklet değil. birkaç detay ile scott daha üstün

Güzel bir temizlikten sonra gayet güzel olur diye düşünüyorum.

3.000 km eskitmez scottı. ben 2 yılda 14.000 km yaptım sapa saglamdı giant. bu seviye bisikletlerde 3.000 km bişi degil.

Biraz naza çekin fiyatı düşürmeye bakın ama düzenli bakım yapıldıysa 3k km bir şey değil bence

Geri