Scudo Sports

İkinci toplama bisikletim ve kendi yaptığım Brooks benzeri sele

@Love The Wind İlginiz için teşekkürler öncelikle. Benim için en önemli kıstas, ulaşım aracı olarak kullandığım aracın çevreye zarar vermemesi. Gerisi teferruat. Ağırlık konusuna gelince... Profesyonel yarışlara katılınmayacaksa, ağırlığın hiçbir önemi yok. Ağırlığı kafalarına takanlara önerim; ağırlıktan ziyade, aerodinamiği düşünsünler. Bence aerodinamik bir şekil, hafiflikten çok daha etkilidir. Bir bisikletin kadrosunun ve maşasının sağlam olması, tüm dönen parçalarının hatasız çalışması, iki tekerinin akortlarının hatasız olması, uygun bir selesi ve amaca uygun lastiklerinin olması şehir içi, şehirler arası, ülkeler arası, hatta kıtalar arası ulaşım için yeterlidir. Fotoğraflardaki bisikletin üzerinde yaklaşık 20 yıllık Shimano SIS marka aktarıcılar var. Sorunsuz çalışıyor ikisi de. Ankara içi ulaşımımda işimi fazlasıyla görür. Yenisini almaya gerek yok.
Marka üzerinden konuşmak, sadece firmaların ve vergi alanların işine yarar. Bunun farkına vardığımız zaman, hem bisikletten gerçekten keyif alacağız hem de yüksek meblağlar ödemeyeceğiz.
Tekrar teşekkürler.

@hidromek Teşekkürler... Dediğiniz gibi; insanın kendi yaptığı bisiklete binmesi gerçekten de çok keyifli oluyor. Sevgiler...

Scudo
Çok güzel olmuş.Bence toplarken yok kadro satın al,yok gidon satın al vs'den ziyade kadro geometrisi uygun bir bisiklet bulup toplamak daha mantıklı.İyi sürüşler.

Öncelikle emeğinize sağlık. Her şey bir yana çamurluklarınız harika olmuş gerçekten. Bu yöntemi bende deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: can onur
@DurgunDeniz Teşekkürler kardeşim. Üstelik çok da keyifli oluyor bisiklet toplamak.

@nerutal Evde pet şişeler birikmişti, gecenin bir saati şişeleri geri dönüşüm kutularına götürmeye üşendim. Geri dönüşecekse böyle dönüşsün, işe yarar belki dedim. Hafif, esnek ve çirkin de durmuyor. Herkese öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
bir şey diycem. Bildiğin cerrahi de kullanılan X dikişi atmışsın farkında mısın bilmiyorum ama çok mantıklı... :D

@ozeltimci09 Çok teşekkür ederim.

@mtbcandir Cerrahi dikişleri ve gemicilik düğümlerini iyi biliyorum. Size bir soru; X dikişi kaç iğne ile yapılıyor?

@mtbcandir Ben de bunu iki ip, iki iğne ve kargaburunla atıyorum. Başka bir dikiş bu.

@can onur evet farkettim... Bizde çok teknik var... dokuyu tutuyorsa kesin bunu manyak tutar. Aklıma girdin kesinlikle. :D

İlla surly,koga,fuji.Vfs gibi kaliteli pahalı bisikletle tur yapılır diye bir şey yokmuş.
Basit bir bianchi,bissan vs ilede yola çıkılabiliyormuş.
İş kullanan kişide demek ki.Marka takıntısına gerek yok.Sadece istemek ve yola çıkmak kafi.

@Metin S. Alabilene lafım yok ama bu markaları alamayacak olanlar var. Koga, Surly falan çok pahalı bisikletler. Amaç gezmekse, vakit kaybetmeden yola çıkmak en doğrusu. Sağlam bir kadro sizi yolda bırakmaz.

Geri