Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İklim Değişikliği İçin Brüksel' e Pedal Çevirelim.

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Arkadaşlar, küresel iklim değişikliğine karşı 5 kişi değil 10 kişi değil çok daha büyük bir grup haline gelerek Ankara' dan başlayıp Avrupa Birliği'nin merkezi olan Brüksel kentine pedal çevirelim. Ülkemiz siyasetçileri biz umursamayacak olsada belki Avrupalı devlet adamları, ülkemizin modern gençliğinden yükselen çığlığı duyabilirler. Brüksel, Ankara' dan pedal çevirmek için bir hayli uzak ama çabalarımıza değeceğini düşünüyorum. Herkes bir şey yaparsa projenin gerçekleşeceğine inanıyorum. Güzergahta bize katılacak diğer ülkelerin bisikletçileriyle Brüksel' e bisikletçi seli içinde girmemiz olası olur. Buda belkide birlikte yanyana giden tur bisikletçisi sayısı rekorunu da kırmış olur.

Bu projeyi sponsorlar dışında bir Avrupa Birliği gençlik projesi haline de getirebiliriz ama www.ua.gov.tr üzerinden araştırmak lazım.

Ne dersiniz? Bence imkansız değil. Projeyi istersek belki ilkbaharda gerçekleştirebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Derya AKYILDIZ
Scudo
Anlaşılan kimse bu kadar uzun yolu ciddi bir amaç için bile olsa yapmayı düşünmüyor. Alt tarafı bir kaç bin kilometrecik.. Anlaşılan forum yönetimi de projenin gerçekleşebileceğine inanmıyor olacak ki bu konuyu "konuyla alakasız" bir yere atmış. Hiç bir şey imkansız değildir.

benim gerçekleştiremeyeceğim bir düşünce ama fikir çok güzel:) baymineral düşüncelerin çok hoşuma gidiyor:) helal olsun valla...yaşım biraz daha fazla olsaydı bende sizlere eşlik etmek isterdim ama böyle birşey benim için şimdilik mümkün değil...projenizde başarılar:)

ama abi herkes haklı oraya çok benzin yakar:D bence az da olsa destekçi çıkar...sen bozma moralini;)

@baymineral

Hiç bir proje hayal değildir...

Sadece zaman ister. Hadi Brüksel'e gidiyoruz denince gidilmiyor. Ve sizin belirttiğiniz bir iki kişi değil. 5-10 kişiden bahsediyorsunuz. Buda işinizi 5-10 kat daha zorlaştırır. Bence projenizi hazırlayın ve daha sonra organizasyonlar bölümünde katılıma açın. İmkanı ve zamanı olan mutlaka katılacaktır.

Sevgiler...

Şimdi hesap yaptım. Ankara-Brüksel 3090 km. çekiyor. Ankara dahil en az 6 başkent yol üstünde olacak.

@baymineral
Sevgili Kardeşim hala umur meselesi diyorsun. Bence bir çok kişi böyle bir proje yapmak istiyordur. Ama ha diyince olmuyor. Dediğim gibi hazırla projeyi sonra aç konuyu. İnceleyelim, bakalım uyarsa neden olmasın.

Sevgiler...

Tamamen kısıtlanmış bir hayal demiyorum zaten :) En azından bir kaç senelik olmama süresini belirttim :)

Evet dediğin gibi bir-iki kişiyle gitmek farklı, on kişiyle gitmek farklı. Aradaki bu farkı girdiğim pek çok aktivitede gördüm. Özellikle bir yere gezmeye çok kişi gidince ilgi alanları ve kafa yapıları farklı olunca büyük sorunlar çıkabiliyor. Fakat böyle bir projede tek yapmak gereken Brüksel' e ulaşmak ve uğranılacak başkentlerde iklim değişikliği hakkında bir takım çalışmalar yapmak olduğu için deneyimlerimde yaşadığım pek çok sorun bu faaliyette daha az yaşanacaktır. Çünkü herkes aynı amaç için hareket edecek.

Ya birde organizasyonu daha da zorlaştıracak bir şey varsa o da geçtiğimiz şehirlerden ve ülkelerde de bize katılımcı turcular olması bir düşüncem. Mesela bir Ankara' dan 25 kişi başlarız ve Brüksel' e kadar çığ gibi büyüyerek belkide yüzlerce turcuya ulaşırız. Brüksel' de bizlerin konu amacımızı duyuracağımız bir konferans düzenlenir ve buna devlet adamları davet edilir.

İmkansız mı? Hayır asla imkansız değil..

@baymineral

Kesinlikle İmkansız değil. Böyle bir proje olursa size kolaylıklar dilerim. Yukarıda yazdığınız kolay değil. Tecrübelerinize güveniyorsanız o farklı tabi.

Sevgiler...

Ben organizasyondan pek anlamam. Bahsettiğim şey (çığ gibi büyümek) için aktivitenin duyurusunu uluslararası çapta yapacak ve organize edecek gönüllü birileri lazım. Evet çok zor ama yapılamayacak bir şey hiç değil (dediğim gibi) :( Düşündüğüm gibi gerçekleşirse inanılmaz güzellikte olur.

• Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen
Bak "60 yabanci Turkiyeye geliyor" diye konu actim. Onlar Bruxelden Turkiyeye yarin giris yapiyor.
Sekamlar

Avrupa diyince tüylerim diken diken olur. Türk olduğumuz için vize problemi, inan ki küresel ısınma felaketinden daha büyüktür, sen de bilirsin. Avrupalı bize terörist, kaçakçı, hırsız, dolambaz gözüyle baktığında iş daha da karışıyor. Ama AB ile ortak proje yapılsa birşey demem. Profesörlerden duyduğum, "Fransa'ya çevre konulu konferansa davet aldım yurt dışındaki üniversiteden ama vizede sorun yapınca protesto edip vazgeçtim." Bunun gibi örnekler.

Ben de isterim ki biiskletle de gezeyim, hem de bir mesaj vereyim. İşimden dolayı zaman çok kısıtlı. Kaynaşlıdan Ankara'ya bile Pazar sabahı 2.30 da başlayıp öğle 12.30 gibi Ankara'ya varmıştım. PAzartesi de mesaiye geri döndüm. Ancak yıllık iznimde, işsiz kaldığımda veya emekli olduğumda uzun soluklu yola çıkabilirim ve bunu yapanlara da imrenirim. Pederin biri misyonerlik için biiskletiyle Avrupa'dan gelmiş geziniyordu ülkemizde ve burdan da Suriye'ye gidiyordu.

Vize problemi aşılacağı gün eminim ki herkes de bir patlama olacak, Avrupa'ya hücum edecek, merak edecek, giden gelmeyecek, mülteci olcak..... ama şu an da vize sorununu hallet benim için Ağustos gibi yapalım seninle güzel bir gezi.

Yakın zamanda günü birlik olarak Bursa-Ankara yapacağım. Çevreci mesajlar da verilebilir. Katılmak istersen yaz bana, diğer arkadaşlar da belirtebilir.

Planlı ve programlı olarak sabırla işlenen projeler yarım kalmaz. Serkan Abi'nin projesi de böyledir ve emeğinin karşılığını almıştır inşallah.

@Serkan Taşdelen

Serkan'cım sana katılıyorum.. Yalnız Ülkemizde "proje" hayata geçirebilmek çok zor. Bunu en iyi bilen (yaşadığın için) sensin.. herşey hayal etmekle başlıyor önce.. sonra hayata geçirebilmek için proje safhası ve sonra sponsor arayışı.. işte en zor safha budur.. İlk safha, gönül ve sevda işi, ikinci safha, zaman ve inanç işi, son safha ise destek ve maddi imkan işi.. eğer bu son safha aşılamazsa artık her şey size, sizin cesaretinize ve macera anlayışınıza kalıyor.. herkes "Serkan Taşdelen" olamaz diye düşünüyorum..

Ben konuyu açan arkadaşım baymineral'i kutlamak istiyorum. Bence herşeyden önce hayal edebilmek, bir hayali gerçekleştirebilmenin en önemli teminatıdır.. dilerim ki, bu vizyonun bir hayal olarak kalmamasını.. gerekli olan şartları ortamı ve bu uygun zemini yakalayabilmeni dilerim..

• Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen
Geri