Scudo Sports

İkonik bacak kasları nasıl yapılır?

bacak kası vucut geliştirme salonuna gidip çalışarak yapılır. 5 sene doğru beslenme ile öyle olur

Scudo
Uzerine para verseler bile tercih etmeyecegim bacak türüdür. Bacaklarim kasli olacak diye bir ömür boyu penguen gibi yürüyemem.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Kuzey Ege
Üzerine para verseler bile (vücuduma rüşvet yedirseler bile) yapamayabilirim, Peter Sagan bünyesi değil "Kenya'lı atlet" bünyesi bendeki :kedicik:

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
çok da zor değil aslında bu bacaklara ulaşmak(yeterince çalışmak gerekiyor sadece:komik:)... tabi sıkmak gerekiyor bu şekilde görünmesi için.

bu arada konunun en güzel ve faydalı mesajı... teşekkürler Melih Demir
@Melih Demir

bu arada ikonik kelimesi bi tek benim mi kulağımı tırmalıyor? aykoanik'e karşılık Türkçe bir kelimemiz yok mu acep?

@vela2016
İkonik'in (iconic) bu kalıptaki karşılığı 'belirgin'e yakın. Şu var ki, 'beligin' de tam karşılamıyor. Görsel olarak vurgulu anlamında. Görsel olarak vurgulu kaslar demektense "ikonik kaslar" denmesi daha iyi bence.

Şu duvara yaslanıp yapılan hareketler en zararsız ve etkili olanı. Vücut ağırlığı ile yapılan her hareket bisiklet için yeterli gücü ve kondisyonu sağlar. Kas ile uzun yol bisikletçisinin zaten çok fazla işi olmaz. Arnold gibi bir bacak 30 km sonra yorgunluktan bisikletten inmenize sebep olabilir. Bisiklet için diz çevresinde ki kasları güçlendirmek bunun için de yukarıda ki fotolar da duvara yaslanıp yapılan hareket yeterli olur. Salonda ki aletleri tavsiye etmiyorum, kendim de bir süre salon da çalıştım, bu aletler yüzünden diz sağlığımdan oluyordum. ağırlık İtme hareketleri dizler için hep tehlikeli olmuştur, özellikle salonda ki aletler de doğru ayak ve diz açısı oluşturmadan yapılan her hareket yarardan çok zarar verir.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@Kuzey Ege Görüntü olarak tercih sebebidir, saygı duyarım tabi ancak bacaklarınız o şekilde kaslı olunca penguenden ziyade puma gibi yürüyor, koşuyorsunuz. Fotoğraftaki gibi olmasa da nispeten kaslı üst bacaklara sahibim ve önceki haliyle kıyasladığımda; hem merdiven çıkma, yokuş tırmanma, uzun süre yürüme ve sprintlerde hem de bisiklet performansımda ciddi artışlar oldu. Görüntü olarak da bacak kaslandıkça (yağlardan da verince) çok daha estetik bir görüntü ortaya çıkmaya başladı. Sadece konuda geçen fotoğrafı baz alıp, vücut geliştirme yarışmasına katılanlarla karıştırmayın lütfen söylediklerimi, onlar cidden penguen gibi yürüyor :D

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
@Melih Demir
Benim bacaklarim henen hemen oyle zaten :) bu nedenle her daim kollar yanda hulk gibi yuruyorum :) herkes kasli bacak ister, bense biktim, biraz slim baldirlara sajip olsaydim keske.
Sebebi ise cok kucuk yaslardan beri protein agirlikli beslenip bisiklet surmek.

Arkadaslar konuyla alakasiz oldugunu biliyorum ancak yeni bir konu acmak yerine buraya sorup kirlilik yaratmamak daha mantikli diye dusunuyorum,

Benim bacagima o aynakoldaki disler geldi ve cok az bisey batti acaba demir oldugu iicn herhangi bir boyle tetenoz falan gibi bir tehlikesi var midir ne dersiniz durum biraz ciddi eger tehlike var ise, boyle bir karislik bir kesik var

Quadriceps'ler bisiklete binerken bir şekilde çalışıyor. Beslenme de yeterli olursa quad'ları geliştirmek kolay. Diğer taraftan baldır kaslarını (kalf) spd pedal olmadan çalıştırmak epey zor görünüyor.

Bu kadar baldır yeter bence :)

image.jpeg

@kutlucan güzelce dezenfekte edin, benzer durumu yaşamıştım hem de dişli baya girmişti ayağıma, sorun olmadı sonra geçti :) Anormal bir durum görürseniz doktora gidin, şimdilik iyi görünüyor

@kutlucan Yaptığınız iş risk almak. Muhtemelen bir sey olmaz ancak iğne yaptırırsaniz kafanızda soru işareti kalmaz. Bu tarz olaylarda gecikmemek gerekir.

@kutlucan bence mutlaka tetanoz aşısı yaptır. Daha önce doktor metalin paslı olması önemli değil eğer 5 yıl içerisinde tetanoz aşısı olmamışsan yapılması gerekir demişti.

@kutlucan
85 sonrası her çocuğa tetanoz aşısı yapıldı, o yüzden aslında gerek yok, gittiğinde de hastanede söylerler gerçi

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
Cogu yerde 10 yil diye okudum ama hocam dediginiz gibi hatirliyorum bende.

o değilde çok nadirde rastlasam bazı bisikletçilerin bacaklarında varisli gibi damarlar çıkmış oluyor, nedeni nedir bilen var mı ?

Geri