Scudo Sports

İlk Bakış: Corelli Snoop 4.1

Geronix

Aktif Üye
Tepki
152
İsim
Muhammet
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Dün uzun aramalar sonunda Corelli Snoop 4.1'i alabildik. İlk bakış incelemesi olacak bu daha dün aldığımdan pek bir şey bilmiyorum. Bir hafta uzun uzun kullanıp gerçek inceleme yazacağım.

İlk önce 27.5 Jant olduğundan çok yüksek geldi. Hiç ses çıkarmıyor çok sevdim. Eski bisikletim gıcır gıcır ses çıkardığından bu çok rahat. Vites geçişleri sorunlu ayar yapmam gerek. Frenleri iyi tutuyor. Rengi sarı geceleri çok güzel parlar iş görür.

Satıcı çok umursamazdı. "2000TL ama size 1800TL olur" dedi. Şaka gibi halbuki bizi kazıklayacak internet fiyatını söyleyince hemen geri indirdi. Başka satıcılara gittiğimizde "26 Janttan büyük bisiklet üretilmiyor" diyenler ve bize markasız dandik bisiklet satmaya çalışanlar oldu.

Ama... Bazı sorunlar var.
1- Lastik kadroya sürtüyor. Kadro çatalıydı ismi galiba. Düzeltmeye çalıştık eski haline geri geldi. Çözümü var mıdır?
2- Vitesleri sıkıntılı biraz üzdü.
3- Amortisör çalışmıyor. Yağladık bir kaç haftaya kadar düzelir diyorlar.
4- Bu sabah sürdüğümde gıcır gıcır ses çıkarmaya başladı. Dışarda bıraktım ondan olabilir mi?

İlk bakış bu şekilde. Sorularınız varsa cevaplarım. :) Fotoğraf çekmeyi pek sevmediğimden fotoğraf çekmeyi unuttum kusura bakmayın.

NOT: Eklemeyi unuttum kayıt olurken bisikletimizi seçtiğimiz yere Corelli'yi ekler misiniz? ( Eklemişler, Teşekkürler. )

Son düzenleme:
Scudo
Bisikleti sürerken "Kadro Kulağı" diye bir parçayı kırmışım. :( Sizce düzeltilebilir mi? Yeni parça mı lazım?

Yazdığınız sorunlar için satıcıyla görüşmediniz mi? İlk ayarlamaları ve sorunları onlar hallediyor genelde ama?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yazdığınız sorunlar için satıcıyla görüşmediniz mi? İlk ayarlamaları ve sorunları onlar hallediyor genelde ama?
Satıcı? Ben o adama Satıcı demem.

Maalesef. Satış işlemleri pek iyi değildi.

Servisinden yeni kadro kulağı temin etmeniz lazım. Zinciri çapraza getirip bi de o durumda fazla yüklendiysen sebebi o olabilir. Tabi en başta ayarsız şekilde teslim edilmesinden kaynaklı da olabilir. Vites kullanımıyla ilgili forumda araştırma yapmanı tavsiye ederim. Daha yeni bisiklette sorunlar yaşayınca insan üzülebilir normal tabi ama büyük sorun da değil, canını sıkma.

(link)

Aynı bisiklet galiba biraz inceledim değişken fiyatları var yukarıdaki linkte sepette ek indirimle 1.184 tl diyor. Sıfır bisiklette lastiğin maşaya yada arka değmesi yanlış kurulum varsa olur. Diğer türlü ya uyumludur yahut değildir lastik.

Vites ayarı yapılır iyi bir bisikletçide.

Kalite amortisörlerde çalışma sorunu yoktur. Fakat uyduruk takılan amortisörlerin sorunları oluyor. Bazen alışması lazım tabi alışırsa.
Dışarda bırakma ile gıcır gıcır bir ses çıkmaz genelde. Yağış veya yıkanma harici . Havaların güzel olduğu zamanlarda hiç olmaz. Fotoğraflarını da bir ara at istersen ezbere konuşmayalım.

Bisikletin fotoğrafını çekmiştim atayım şimdi.

20200726_103641_HDR.jpg20200726_103726.jpg

Corelli'nin servisine gidemem yakınımda yok. Tanıdık bir Tamirci var oraya gideceğim.

Uzun bekleme sonunda tamirciye gidebildim. Kadro kulağını tamir ettirdikten sonra aaa şansa bak ne fark ettik. Göbek içindeki parça kırılmış. ( Mil miydi neydı adı. ) bir de Rulmanlı çıktı bir güzel para bayıldım. Ama neyse şu an fıstık gibi akıyor akıyor harika mükemmel şükela şekilli şukullu antep fıstığı gibi harika anlatılmaz yaşanır. Ama parayı tamire harcadığımdan ekipman için param kalmadı. :/ bir de aynakolun olduğu yerden gicir gicir ses geliyor ama galiba herkeste öyleymiş takmiyorum onu.

Bir süre ayrıntılı kullanıp uzun bir inceleme yazacağım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri