Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ilk bisiklet için öneri

12 sayfa mesaj yazılmış hepsini okumadım okuyamadım ama birkaç kelime de ben edeyim
26 jant dağ bisikletini 1,75 slick yani düz lastikle kullanan birisiyim , kullanımım çoğunlukla şehir içinde oluyor. Şu anda da yol bisikleti araştırmalarına başladım

Araştımalarım süresince hybrid ,cyclocross, fixed gear bisikletlere teker teker heveslendim.Kafama en çok hybrid yatmıştı hem tura çıkmak için hem de şehir içinde kullanım için uygundu. ama sonra kendi kendime tura çıksam bile yanıma ağır heybe almayacağım , sürekli kilitli tutacağım bir maşanın ağırlığını taşıyacağım diye diye yol bisikletine yöneldim. fixed hala aklımda var ama kadro bulmak parça bulmak pahalıya çıkacak.Yurtdışından soksam vergi çıkacak

size önerim merida crossway veya scott sportster serilerinden disk frensiz herhangi bir model seçmeniz olacaktır. Fren pabuçlarını baradine 3 renk olarak değiştirirseniz oldukça güzel frenleriniz olur hem de diskin hidroliğin bakımıyla uğraşmazsınız. Kadro boyunu uygun alırsanız 28 jant sorun çıkarmaz ,
iyi yolculuklar

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
@Murat Ceyhan
28 jant bisikleti de denedim bana uygun modelleri vardı ancak ben dediğim gibi kurstan beri bisiklet kullanmadım ve kurs biteli 2 ay falan oldu o yüzden 28 janta cesaret edemiyorum ve bisiklet kullanmayı kursta öğrendiğim için. Kilitli maşa çok sorun çıkarmıyorsa kilitsiz de alabilirim işte o zamandan beri bisiklet kullanmadığım için aralarındaki farkı ancak kullandığımda anlayacağım. 26 jantla şehir içinde memnun musunuz?

''V'' frende ki ısrarınız neden,oysa hidrolik frenli bisikleti,yağmurlu ve karlı havada güvenle sürebilirsiniz..

@Çağlayan

Çünkü bisiklette başlangıç seviyedeyim. Birçok şeyi onu kullanırken öğreneceğim; bu yüzden disk teferruatları daha çok karıştırmama neden olabilir .Doğru değil mi bu?

@Büşra Yoldaş

Memnunum düz lastik olunca biraz daha hızlandım , ama şehir içi kullanımda sürat biraz daha gerekli birşey.Önünüzde otobüs giderken en sağdan gidemiyorsunuz çok hafif sola çıkarak otobüsü sollamak gerekiyor bunu da arkadan gelecek aracı kollayarak ve hızlanarak yapmak lazım. Aksi halde otobüs arkasında kalırsınız.Benim sürüşüm genelde şehiriçi olduğu için mtbden vazgeçiyorum artık.
Benim için mtbnin güzelliği bazen kaldırıma çıkmak , kaldırımdan atlamak v.s.
Bunları yol bisikleti ile yapabilirmiyim bilmiyorum ama deneyeceğim :D

Denge konusu bence pek takılacak birşey değil , yarım saate alışılacağını düşünüyorum.Eğer kilitsiz maşa alırsanız ufak girinti çıkıntılarda maşa girip çıkacak ve kuvvet emecektir.Kilitli alırsanız daha iyi olacak ama yinede düz maşa kadar hafif olmayacak.Düz maşalı mtb yoktur sanırım sonradan değişmesi gerekir

Çok karışık yazdım neyse kullanım alanınız daha çok şehir içi olacaksa ben 28 tavsiye ederim.Ama bunca zaman da 26 sürmüş birisi olarak memnun kalmayacağınızı düşünmüyorum.Kilitli maşalı alıp kilitlemenizi öneririm şehiriçinde eğer 26 alacaksanız. Bu arada bazı bisikletlerde sertlik ayarı vardır maşada bu kilitleme anlamına gelmez sadece maşayı sertleştirip yumuşatır, sertlik ayarlı değil de kilitlemeli olduğunu öğrenin almadan evvel

@Büşra Yoldaş

satıcıların ne dediğine pek kulak asmayın. kullanıcıların yorumları daha dikkate alınmalı bence. ben de sizin gibi yaklaşık iki yıl önce bisiklet almak için araştırmaya başladım. çanakkalede eski bianchi servisine gittim. focus ve univega satıyordu. yerli bütün markaları kötülüyordu -sedona dahil. bugün aynı servise tekrar gittim. farklı bir bisiklet almak için. focus hala satıp satmadığını sordum. mart gibi gelir dedi. sedona servisliğini almış. sedona iyidir, şurdan alabilirsiniz. kurulumu biz yapıyoruz zaten dedi. iki sene önce kötüleyen adam gitti, servisini alınca öven adam geldi :) bir salcano kullanıcısı olarak kullanmayanları pek dinlemeyin derim. zira forumda bi arkadaş var. daha önce trek kullanmış deore setli, şuan salcano assos kullanıyor slx setli. iyiki salcanoyu tercih etmişim diyor ;)

Karışıklığa neden olmaz,fren kollarını sıkacaksınız o kadar, aynı zamanda ''v'' fren kollarına daha fazla güç uygularken,hidrolik fren de ise,az güç uygulamanız yeterli..

@Murat Ceyhan

salcano excel var düz maşalı mtb olarak. buralarda pek bisikletten sayılmayan çelik kadrolu bir model olsa da :)
(link)

@Cemali Avcı

kullanmayan ya da düşük seviyeli modelleri kullanıp büyük beklentileri olan kişilerin kötülemeleri yüzünden fiyat/performans oranı en iyi marka olsa da tercih etmiyor çok fazla kişi... kullananlar memnun olsa da kullanmayanların yorumları daha fazla dikkate alınıyor anlamsız bir şekilde.

• Beğen
@Murat Ceyhan
maşadan kilitli amortisör ve gidondan kilitli amortisör arasındaki fark nedir? Hangisini seçmem daha mantıklı olur sizce? Bisikletlerin özelliklerine baktığımda bu sizin dediğiniz kilitli maşalı olduğunu nereden anlayacağım?

@Büşra Yoldaş

"mlo" maşadan kilitli
"rl" "hlo" gidondan kilitli modellerde kullanılıyor genelde.
maşadan kilitli modelleri maşa üzerinde yük varken kilitleyemiyorsunuz, zorlarsanız sorun çıkarabiliyor. gidondan kilitli olanları istediğiniz an kilitleyebilirsiniz. ayrıca kilit düğmesine ulaşması da daha kolay.

@Mert C.

bisikletten sayılmayan modeli neden önerdiğinizi anlayamadım ben :) Çelik kadrolu almayı düşünmüyorum. 26 jant bisikletin hafif olması için en azından alüminyum kadrolu almak daha mantıklı

@Büşra Yoldaş

Gidon üzerinden kilitlenebiliyor bence yarış dışında gerekli birşey değil, maşadan kilitli seçmeniz daha mantıklı diğerine gerek yok
Kilitli olduğu özelliklerden anlamak markasına göre değişken birşey, en iyisi satıcıya sormak
benim dediğim sadece sertlik ayarlı maşa çok düşük seviye bisikletlerde vardır , en azından düzgün bir marka giriş seviyesi bisikletinde yoktur diye düşünüyorum ben sadece önlem olsun satıcı sertlik ayarını kilitleme olarak yutturmasın diyerek söyledim size

@Çağlayan

Hidrolik diskli olanda da çok fazla güç kullanmanın kaza riskini arttırdığını okumuştum.

@Cemali Avcı

Satıcıların söylediklerini araştırıyorum doğru sonuçlara ulaştığımda onlara inanıyorum :)

@Büşra Yoldaş

2 freni aynı anda sıkarsanız birşey olmaz ön frenin gücü arka frenin gücünden fazla olursa takla atabilirsiniz , aynı şekilde v freninde telini çok gergin tutar ve hızlı sıkarsanız yine kaza riski oluşur.
Uzun süreli inişlerde (mesela 3-4 km sürekli iniş yapacaksınız) v fren ile elleriniz acıyabilir ama hidrolik fren kolunu sıkmak daha kolaydır.Daha yumuşaktır çünkü sıvı ile iletilir kuvvet

Ama balata sürtebilir, sıvı akabilir, dağa çamura sürekli girmeyecekseniz değmez, düzgün bir fren bacağı kaliteli 2 çift pabuç ile yağmurda dahi işinizi görürsünüz ki elbette hidrolik kadar olmaz ama kötü de olmaz

• Beğen
@Büşra Yoldaş

o bisikleti önerdiğim sonucunu çıkardıysanız birkaç kez daha okuyun mesajı :) ... üstte olmadığı söylendiği için var olduğunu belirttim sadece.

@Büşra Yoldaş

tam tersini yapın bence. kullanıcı deneyimleriyle, satıcıların tavsiyelerinin ortak noktasında tercihlerinizi şekillendirin. satıcı her zaman kendi sattığı yada fazla kar ettiği ürünün reklamını yapar. yoksa beko bayine gidip vestel tavsiyesi almayı ummak saflıktan öteye geçmez :)

@Mert C.

Hiç okumamışım, gözümden kaçmış :) sonuç çıkarmadım yani öncülü görmedğim için.

kusura bakmayın

@Cemali Avcı

Bu söyledğiniz herkesçe bilinen bir gerçek zaten. Satıcıların söylediklerini eğer daha önce hiç duymamışsam araştırıyorum , satıcıları araştırmak için dinlemiyorum . Cümlenin gidişatına göre yanıt verdiğim için tam ifade etmemişim.

"Satıcıları araştırmak "gibi oldu şimdi de :) Satıcıları, araştırmak için dinlemiyorum demek istedim

@Murat Ceyhan

Yani kursta da v fren kullandım ellerim acıyordu uzun süre kullanınca ama hidrolik olayları bana fazla sanki. Bizim klüpteki arkdaşımın biri 18 vites bile kullandığını söyledi başlarda öğrenci klübü olduğu için çok profesyonel kullanıcıların kullandıkları bisikletlerden almama da gerek yok gibi geliyor. Keşke bir an önce karar verebilsem ve alsam bisikletimi. Bunu artık daha çok istiyorum çünkü pratikten çok teoriğe vakit harcadım:)

bisiklet kullanmayı 3 4 derste öğrenmiiştim zaten , eğlenceli olan sürmekti.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Hocam sedona 701 in bile bizim turlar için uygun olacağını söylemişti. Ben level atlayarak sedona borla ya kaymıştım ama burada hiçkimse önermiyor galiba? Kilitli maşası yok ama yani çok büyük bir sorun olmaz sanki . Ne kadar çok zorluk çıkarabilir ki ben( bence )bunun gibi güç isteyen , hatta bana göre daha fazla güç isteyen( şartlardan dolayı da)spor da yapmıştım. Bunu ona göre daha hafif olacağı için seçtim zaten bisiklet sporunu

@Büşra Yoldaşşuan salcano astro 210v kullanıyorum. Bunu araştırırken sedona 701, borla, kron xc 250, salcano ng 650 ve astro 210 v önerilmişyi. Benim de en fazla sizin gibi bir bütçem vardı. Biraz araştırınca kron ve salcano ng650 eledim. Sedona 701 ve borla da benzer donanım olmasına rağmen fiyatı yüksekti. Salcano astro 210v aldım. Pişman da olmadım. Salcano astro 270sv şuan gayet makul fiyatta.

Kilitli maşa olmaz ise,asfalt yolda çabuk yorulursunuz,bu nedenle tavsiye edilmemiştir,Sedona Borla bir zamanların çok tutulan bir modelidir..

Geri