Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ilk bisiklet için öneri

euronun yüksek olması nedeniyle 100 200 tl pahalıdır sanıyorum yaza göre

Scudo
@alper Ku

700 tl ye aldım. 500 tl ye düşerdi mi diyorsunuz yani borla için :)

@Büşra Yoldaş

geçen seneki fiyat 2013 olduğu için kurdan etkilenmemiş

@alper Ku
Ama geçen sene hangi zamanların fiyatı? Çünkü yaza doğru değişiyor fiyatlar. Bence en uygun zamanda aldım.

@Büşra Yoldaş

2013 model 1 sene önce satışa çıktığı için 1 sene önceki kur üzerinden almışşınız 2014 modeller yüksek fiyatlı olacaktır

@alper Ku
Bunu biliyordum zaten,sizin sayenizde pekiştiriyorum:) Ama diyorum ki ; 1 sene önceki kur değil olay, pahalı almanın aksine benim en uygun zamanda almış olmam.

@Büşra Yoldaş

bisikleti nerden aldınız bilmiyorum ama bisiklet satıcısı bisikleti satmak için aldığında geçen seneki kur üzerinden almıştır ve geçen sene almış olduğu fiyattan satmıştır,bunu demek istiyorum,2014 model olsaydı şimdiki kurdan almış olacağı için daha yüksek fiyata satacaktı,

@alper Ku

Ben de bu dediğinizin herkesçe bilinen bir gerçek olduğunu söylüyorum, ama tekrarlama ihtiyacı hissediyorsunuz nedense. Anlıyoruz demek istediğinizi bundan şüpheniz olmasın. Neden spekülasyon yapıyorsunuz anlamıyorum ; çünkü yazımda söyledim geçen seneki kur fiyatlı değil, ek indirimli aldığımı.

• Beğen
Tepkiler: Musti S.
Bisiklet hakkında genel bir soru sormak istiyorum yine:)
Bisikletimi monte ettirirken dikkat etmem gereken şeyler var mı acaba? Kullanım kılavuzunda pedalların uygun pedal kollarına takılması gerektiği, aksi taktirde dişlilerin yalama olacağı yazıyor. Onları doğru yere taktıklarından nasıl emin olabilirim?

Pedallarin üzerinde L ve R ibareleri mevcut.

@Murat Bulut

Doğru, kitapçıkta yazıyormuş sonradan fark ettim. Teşekkürler

Önceki mesajlarda kur olayı hakkında konuşulmuş. Uzun süredir kur arttığı için bisiklet alamamıştım acaba bisikletçilerle konuşsam dediğiniz gibi eski kurdan yaparlar mı,yani öyle bir olay var mı ?

@Mustafa Güldal

Aldığınız bisiklet 2014 model değilse , yani 13 ya da eski model ise yaparlar sanırım. Ben de almak için en uygun zamanı bulmaya çalıştım, biraz daha bekleseydim yeni modeller gelecekti ve insanlar yeniler pahalı olduğu için eskilerden almaya çalışacaktı, bu yüzden bisikletçiler de eskilerin fiyatını arttıracaktı . Sistem böyle işliyor anladığım kadarıyla:) Biraz daha bekleseydim ayrıca uygun kadro da bulamazdım herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Güldal
Arkadaşlar, herkese merhaba...

Benim de konum ilk bisiklet. Hazır burda olgunlaşmış bir başlık varken buradan devam edeyim dedim. Büşra Hanım, sizin konu başlığını çalmak istemiyorum ama 26 sayfayı hiç üşenmeden okudum, bu yüzden anlayışınıza sığınıyorum :) Zaten benim kararımı vermem en fazla 2 sayfa sürer merak etmeyin :p

Kısaca kendimden bahsedeyim. 41 yaşındayım. İzmir'de yaşıyorum. Boyum 180 cm., kilom 90. Yaklaşık 8 senedir düzenli olarak koşuyorum. Son yıllarda haftada neredeyse 60 km. civarında. Ancak son aylarda belimle ilgili bir sorun yaşıyorum ve sanırım koşmaya biraz ara vermek zorundayım. Bu yüzden etrafıma bakındım ve zaten hep ilgilendiğim bisiklet olayına girmeye karar verdim. İlk sorum şu olur. Bisiklet sporu beliyle ilgili sıkıntılar yaşayan biri için uygun mudur ?

Cevap evet ise hemen asıl konuya geleyim. Öncelikle bana uygun bisiklet tipinin şehir bisikleti olduğu çok açık. Asfaltta uzun mesafeli turlar yapmak ve şehir içi kısa ulaşımlarda kullanmak istiyorum. Bütçem 1000 TL civarında. İstediğim özellikler: 24-27 vites, hidrolik disk fren, kilitlemeli maşa, 28" jant. Araştırdığım kadarıyla bu bütçe içerisinden kalmak kaydıyla alabileceğim modeller:

Bianchi Touring 713
Bianchi Touring 727
Salcano City Sport 10
Salcano City Sport 20
Carraro Sportive 225

Daha da vardır muhtemelen ama benim bulabildiklerim bunlar. Sizler de ekleyerek yardımcı olabilirsiniz.

Tavsiyeye uyarak ucuz bir markanın en donanımlısını almak istiyorum. Yukarıdaki bu modeller için görüşlerinizi merak ediyorum. Herbirinin speclerini kontrol ediyorum ancak üzerindeki teçhizatların kıyaslamasını yapmaktan şu an için çok uzağım. Dediğim gibi bu fiyatlara başka model tavsiyeniz de olursa lütfen söyleyin.

Kadro boyutu ne olmalı ? Bacak boyu 80 cm civarı. Buradan yola çıkarak kadro boyu 54 çıkıyor. Doğru mu düşünüyorum ?

Servis, tamir vs. hiç önemli değil. Aynı zamanda bir motosiklet kullanıcısıyım. Tüm bakımlarını kendim yaparım. Bisiklet içinde hemen tüm alet takımlarım hazır. Yani açıkçası iki tekerli araçlarıma usta eli değdirmem :)

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yaşasın ikiteker !! :)

@M.Kahraman

54 kadro yol bisikleti için siz amortisörlü bir şehir bisikleti için 18" (Medium) Tercih edebilirsiniz

@Hakan Can Onrat

Dağ bisikleti kadro ölçüsü için, yol bisikleti için bulduğumuz boyuttan 10 çıkarıyorduk. Sizin söylediğinizden çıkardığım kadarıyla aynı şey şehir bisikleti içinde geçerli.

Geri