Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletim Kron XC450

bjkadirap

Üye
Kayıt
20 Ağustos 2016
Mesaj
23
Tepki
20
Yaş
36
Şehir
Bursa
İsim
Kadir ÖZDEMİR
Bisiklet
Kron
öncelikle bisikletforum.com'a merhabalar...

Sürekli bisiklet gruplarını ya da yalnız yolculuk yapanları görüp arkalarından baka kalırdım. Üç yıldır İnegöl/Bursa dayım ve burda normalde olsa herkesin bir bisikleti var. Bende özenmeye başladım artık bisikletleri :) derken bisiklet almaya karar verdim. İnternette araştırırken sizi buraya rastgeldim. Görüntüsüyle beni cezbeden xc150 almaya karar vermiştim ama burdaki konulara baktıktan sonra işte hidrolik disk freni kilitlenebilir amortisörüden dolayı xc450 almaya karar verdim.
Konuyu açmamın sebebi sanırım 15 yıldır filan bisiklete binmiyorum ve oldukça acemiyim bu konuda. Bisikletle yapmak istediğim şey 50 hatta 100km ye kadar yol katedebilmek. Henüz bisiklet elime geçmedi geldiğinde ilk neler yapmalıyım aksesuarlarım neler olmalı. Sizlerden isteyim tecrübelerinizle tamir ve teknik konularda bana yardımcı olmanız.

Şimdiden teşekkürler...
 
Scudo
Öncelikle hoşgeldiniz. Bisikleti asfaltta kullanacaksınız galiba. Keşke yol ya da şehir bisikleti alsaydınız. Dağ bisikleti asfaltta fazla yoruyor. Bisikletiniz hayırlı olsun. Aman diyim Kasksız kullanmayın.
 
@dodurgalı_06

hoş bulduk. ilk başlayanlar için genelde dağ bisikletleri önerilmiş tabi lastik değiştirilirse daha rahat oluyormuş, o yüzden bunu tercih ettim. teşekkür ederim. kask ilk aksesuarım olacak tabi ki :)
 
Evet asfalt sürüşü için dağ bisikleti biraz emek istiyor ama 25 yıllık bisiklet yaşamımın 22 yılı dağ bisikleti ve asfalt birlikteligi idi. Sebebi ise malum ülkemiz yolları. Geriye dönüp bakınca pişman değilim. Öyle ya da böyle bisiklet ne olursa olsun keyifli bir uğraş. Ve takdir eserin ki, asfalt için 1 tane, kumsal için ayrı, dağ iniş için ayrı, katlanır, pedikep ve bir sürü kullanıma özgü bir sürü bisiklet çeşidi var.
Bir sürü bisikleti olan forum üyeleri var. Onlar aramızdaki şanslılar ama ortak tutku bisiklet ve aslolan keyif almaksa yeni bisikletin sana mutluluk, zindelik, dikkatli sürüler ve keyifli inişler versin. Çünkü bisiklete binmekten daha önemli bisikletten keyifle inmek ;)
 
@mehmetlevent

tabi ülkemiz yollarından da çok bahseden olmuş o yüzden de dağ bisikleti tercih ettim. çok teşekkür ediyorum. inşallah hepimiz keyifle biner keyifle ineriz. hemen hemen yaşım kadar bisiklet deneyiminiz var sizi bu konuda ara ara rahatsız edebilir miyim ? :)
 
@bjkadirap
Her zaman yardımcı olabilmek isterim. Öncelikle ben bisiklet gurusu değilim. Amatörce seviyorum bu makinaları. Çok kazık yedim bisikletçilerden. Ama pişman değilim. Çünkü herşeyin bir bedeli var. Maddi değil manevi kazıklar daha üzücü. Yaşadıklarım içinden olursa sorularınız, seve seve yanıtlamak isterim. Bilmediğim bişeyse akıl yürütür kendi düşüncemi iletirim. Motorlu taşıtlara dikkat edin lütfen. Eldiven deneyimmlerimle kasklardan daha önemli. Mümkünse içi jel dolgulu rahat bir eldiveniniz olsun. Aksesuara takılmayın. Taytın ateş pahası olduğu 90lı yıllarda yeri geldi kot pantolonla sürdüm ben bisikletimi. Kask ise kafa yaralanmalarını yüzde 90 a kadar engeller taa ki 120 km hızla gelen bir tonluk araç size çarpana kadar. Kaskı da çok pahalı almanıza gerek görmüyorum. Tchibonun 50 liralık çok güzel kasları var. Hava kanalı önemli kaskta. Şimdilerde kaykaycıların taktığı nerdeyse tamamı kapalı ve üstelik simsiyah kasklar giyiyorlar. Güneş altında kaskını içindeki beyni ve elektro kimyasal faliyetlerini düşünmek istemem. Gevezelik yaptım kusura bakmayın. Yepyeni bu boyuta girmen çok güzel. Aramıza hoş geldin.
 
@mehmetlevent

Estağfurullah ne gevezeliği, siz konuşacaksınız ki bizler tecrübe edineceğiz. aksesuarlardan en çok bütçeyi kask ve eldivene ayırdım onlar kaliteli olsun istiyorum. Teşekkür ederim yazdıklarınız için.
 
Hayırlı olsun , bendede xc300 var satıyorum :)
Bisikletler güzel ancak 29" almıştım, boyumdan dolayı arazide kontrol sorunu yaşadığımdan satacağım.
Ben parmaklı eldiven kullanıyorum,kask da çok önemli tabi.
Kazasız belasız...
 
@bjkadirap

Merhaba Hocam bende İnegöl'e sık sık gelen birisiyim. İnegöl bisiklete başlamak için güzel bir yer. Sonuçta her ne kadar yerlisi yollar yaya ve bisikletlilere aitmiş gibi davransa da sonuçta çok fazla bisiklet kullanıcısı mevcut.

Yalnız oldukça düz bir yer İnegöl bence eğer değiştirme şansın varsa şehir/tur bisikleti ile değiştirebilirsen daha iyi olur kanısındayım.
 
Bisikletini gelince kurulumu yapmaniz icin en yakin kron yetkili servisini bulun kendiniz kurarsanız garanti dışı kalır ücretsiz bakimari filan var bende sizin gibi uzun bi süre sonra başladım böyle yaşadığım sorubari belirteyim dedim :)
 
@kaskreis

xc300 düşünüyordum bende baktım xc450 ile pek fiyat farkı yok xc450 e karar verdim. 177 boyumdan dolayı 29" önerdiler sizin boyunuz kaç ki ? Bu arada aslen Kütahya'lıyım bende, siz neresindensiniz ? İnşallah cümlemize kazasız belasız... :)

@Diabelica

aynen çok fazla bisiklet kullanıcısı var. dağ bisikletini bi sürü nedenden dolayı tercih ettim ama lastik değiştirmeyi düşünüyorum umarım istediğim gibi olur. teşekkür ederim ayrıca. umarım bi gün birlikte pedallarız sizinle :)

@Criticalwave

teşekkür ederim. bisikleti zaten kron yetkili servisinden alıyorum kurulumu kendileri yapacaklar alıp pedallayacağım direkt :)
 
@dodurgalı_06

teşekkür ederim. :)
 
@bjkadirap Ben de xc250 kullanıcısıyım. yardıma ihtiyacın olursa kronun dilinden anlarım ;)
 
Hayırlı olsun , güle güle kullanın ,aramıza hoş geldiniz.
Biraz acemiliği atın ilerleyen yıllarda değiştirebilirsiniz.
 
@bjkadirap Gediz , benim 175 ,ama ben yolda değil %90 arazide kullanıyorum o yüzden.
 
@yaşar köse

teşekkür ederim. hoş bulduk. inşallah. :)

@nevzatsercanoktay

teşekkür ederim. :)

@kaskreis

Tavşanlı ben de. hmm anlıyorum. arazide pek kullanmayı düşünmüyorum bi dağ yolları olabilir o da çok engebeli değil o yüzden 29" iyi bi tercih benim için.
 
@bjkadirap 29 güzel 3-5 pedal atıyorum,düzlükte baya gidiyor,26 o kadar gitmez

Gelirseniz beklerim bi çayımı için :) ama benim yaş daha genç :)
 
Geri