Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

Scudo
kontra frenli lacivert bir bisikletti. Almanyada senelerce kullandım. sonra Türkiyeye getirdim,senelerce de burada kullandım. en sonunda eskitemeden sattım.

Şunun aynısıydı. Alman malı staiger marka güzel bir yol bisikleti. :agla:

s-l1600.jpg

siyah bmx kontra frenli bisiklet yıllarca kullandım yurt dışından alınmıştı :)

1985 senesi... İlkokul 2. Sınıftayım. 23 Nisan kutlama ve gösterileri için ilçedeki Atatürk anıtında toplanmış kalabalık içerisinde babam yanında o mavi renkli yıllarca bana ve kardeşime yarenlik edecek olan yurtdışından babamın tanıdığı Cemil Amca’nın getirdiği, katlanır kontra pedal ve göbekten 2 vitesli Condor marka 20 jant bisiklet.Nette birebir fotosunu buldum. İşte kendileri sizlere takdim etmekten büyük mutluluk duyduğum can yoldaşım.[emoji18]

36e64022f98200d05f029811d26f4cd2.png

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

404 not found!

maalesef bana hiç alınmadı. maddi durum...
ama kendim eskiciden bir bmx kadro almıştım. iyice zımparaladım ve sprey boya ile laciverde boyadım. on numara beş yıldız bir iş çıkmıştı. sucu olan amcamdan su borusu kestirip gidon yapmıştım. sonra yine eskicilerden topladığım parçalarla aylar içinde tamamladım bisikletimi. vitesinden bilyelerine herşeyini kendim toparlamıştım. hatta fazla parçalar ile 3. bir fren bile yapmıştım. (arka çatalın her iki yüzüne de fren takmış ve fren kolunu da sele borusuna yerleştirmiştim. bir çeşit el freni gibi.
bütün bisikletçiler bilirdi beni. çünkü hep gidip parça isterdim. tamire verilmiş bir kuruşumu hatırlamıyorum. arkadaşın damında babasının mengenesi ve spirali vardı. onlarla yapmadığımız tamir kalmazdı. düşüyorum da başımıza iyi iş açmamışısız valla.

okul işi ciddiye bindikçe zaman kalmadı, kardeşime verdim sonra o da kuzenime verdi. çürümeye bırakıldı sonra ne oldu bilmiyorum. saklamadığıma o kadar pişmanım ki...

İlk bisikletim resimdekinin aynısı olan bir pinokyo idi. 90 lı yılların başında bir akraba çocuğu artık kullanmadığı için vermişti. Bu olmasa zaten alma imkanımız da yoktu.
Bisiklet kullanmayı hatta tamir etmeyi o pinokyo ile öğrendim.
Günümüzün tatmin olmayan çocuklarının aksine başkasının eskisi olan bu bisklet benim her şeyim olmuştu. Bütün Diyarbakır ı gezmişimdir onunla. Önünü kaldırmak için mahalledeki küçük bir tümseğe vura vura maşasını yamultmuştum.
Çocuk aklı ile katlandığını bildiğim halde katlama mekanizmasının kilidinin bisikletin hızını arttırdığını sanardım. Bisikleti balkonda ters çevirir mandalı oynatıp elle pedal çevirerek arka tekerde hız değişimi olup olmadığına bakardım : ))
Üniversiteyi kazanıp evden ayrıldıktan sonra kömürlükten çalınmış. Duyduğumda çok üzülmüştüm.
Sile sile parlatamadığım Paslı jantları ve ne kadar sıkarsan sık yine de tangır tungur öten arka çamurluğuyla Çocukluğumda önemli bir yere sahipti.

images.jpeg

3F6EE260-D167-42D3-A8DB-45D9A37F0430.jpeg
B2209A78-0856-4B63-A3DA-CD22C24AA08A.jpeg
2000F1A3-6ED3-462D-9A04-B8CE7C945436.jpeg

Liseye geçtiğim zaman babam bana PUCH MAXI moped almıştı. Ne de olsa delikanlı olmuştum. Fakat gönlümde ise Mongoose Motomag (kırmızı) vardı. O zamanlar BMX Bandits diye bir Avustralya dizisinde vardı bu bisiklet. Maalesef Türkiye’de yoktu. Sonra mopedi bir tanıdığa sattık. İşe bisikletle gidip geliyordu. Bana bisikletini de verdi. Yine maalesef ki bu bisikletin kıymetini bilemedim. Kendisi Casati Monza (1980) olup fotoğrafına her baktığımda kahroluyorum. Lise bittiğinde bodurma koydum. Üniversitenin 1 yılı sonunda eve döndüm ama onu bir daha hiç göremdim.

8817440620594.jpg
Tam olarak buna benzemese de böyle 3 tane dolma tekerlekli kırmızı bir bisiklet idi. Hiç unutmam,yaşım en fazla 5'ti,belki de daha küçüktüm,şu an yaş 30.2 teyzemden birisi almıştı belki de ikisi ortak almıştı. Asla ama asla unutmuyorum,ne kadar sevinmiştim. Bisikletin görüntüsü gözümün önünde şu an o kadar yerleşmiş zihnime.Kim açıyor şöyle başlıkları duygulandırdınız ulan:agla::agla: Canım teyzelerim,neyse efkar bastı gece vakti.:DÇocukları sevindirdin efendiler..

3 tekereklileri saymıyorum. İlk bisikletim 1987de Karşıyaka Bağcı Ticaretten alinma Heidemann marka bir bisikleti. Resimdeki bisiklete benziyor ama tam değil. Göbekten 3 vites, elcikten vites degistirmeli, dinamolu, ön ve arka aydınlatmalı katlanabilir tam donanim bir bisikleti. En çok zevk aldigim bisikletimdi. Belkide ilk olduğu için.

Dosyalar

• Klapprad_c_HS_4.jpg
    Klapprad_c_HS_4.jpg
    22,8 KB · Okunma: 10
E tabi bir de pedallı gokartım, üç tekerlekli bisikletim de vardı. Şimdi o gokartlardan benim kıza da almak istiyorum da ateş pahası..

Günaydın.
Henüz ilkokul zamanlarında, istanbul bisiklet çarşısından ( Haşim İşcan Lat geçit ) 4 tekerlekli.

aaaa[1].jpg
bu konu beni geçmişe götürdü. arşivden. yıl 1989. fotoğrafı çeken babam ek iş olarak fotoğrafçılık yapardı. pinokyo bisikletin de ablamdan bana kalmış olduğu anlaşıldı.:)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
İlk aldığım bisiklet(6 ay önce) Transval market bisikleti:D Hiç sevemedim. 15 gün kullandım sonra başka bişey aldım.
TRANSVAL_26_ESCAPE_mavi_BEYAZ.jpg

En son aldığım bisiklet Giant anyroad 2. Şimdi buna aşığım :D
AnyRoad-2-White.jpg

Okulların erken kapanıp (Pandeminin gözü kör olsun :acpsnr: ) çocukların eve hapsolduğu günler de geride kaldı....
Artık binlerce çocuk için " ilk bisiklet" heyecanı zamanıdır...
Konuyu gündeme getirip biraz nostalji yapalım....

26 jant mavi bi bisikletim vardı ilk okul zamanı, kuru kafalı jant kapakları, havalı korna ve barent vs ahahha ne zamanlardı...

Geri