Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk Ciddi Kazam

@Candan Cığız

Aslında amacım erkek bayan ayırımı yapmak değildi. Bayanların araba kullanmasına da karşı değilim. Sadece kendimce gözlemlerinden ve tesbitlerimden bahsettim. Tabi kaza beni biraz duygusallaştırdığı için, içimi birazda o duyguların etkisi ile açtığımdan yazdıklarımda bunun etkisi görülmüş olabilir. Yoksa burdaki tartışmanın bayanların araba kullanmasıyla ilgili küçümsemeye dönüşmesine bende razı değilim vede hoşlanmıyorum.

Aslında erkeklerinde çok büyük hatalar yapabildiğinin farkındayım. Zaten taksi,dolmuş ve otobüslere karşı bir önyargımız olduğu için onlara karşı her zaman çok dikkatli oluyoruz. Fakat bazen kaza hiç beklemediğimiz yerden gelebiliyor. Belkide beklemediğimiz için o kazalara maruz kalıyoruz.

Bayanları aşağılamak gibi bir amacım asla olmamıştır ve olmayacaktırda. Yanlış anlamalara meydan vermemek için bundan sonraki mesajlarda bayanlarla ilgili bir ifade geçmeyeceğini umut ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Scudo
Söz meclisten dışarı ve çok iyi bayan şöförler de var. Ama, vallahi de billahi de kadınların trafik işinden sorumlu beyin kısımları ya çok küçük ya da körelmiş mi deyim artık ne, benim de canıma tak etti artık. Artık bayan şöförü olduğunu anladığım araçlara (genellikle sürşlerinden belli olabiliyor) tahminen hızımın yarısı kadar bir mesafeden ilerliyorum. Ne yapçakları belli olmuyor. Kadın park ederken dünyasını unutuyor. Park yerinden çıkarken bana dikkat etmeyen bir kadın sürücü aklıma geldi şimdi son anda bi 10-20 cm le sollayarak geçmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz
Yakın bir tanıdığımın babası kırk ayak diye tabir ettiğimiz 12 tekerlekli hafriyat kamyonlarından kullanıyor. Sultanbeyli Samandıra istikametinde ilerlerken solunda bulunan tali yoldan bayan sürücünün kullandığı bir araç, koca kamyonu gördüğü halde yola fırlıyor. Kamyon sürücüsü frene bile basamadan araç kamyonun altına giriyor. Tabi ki Jandarma kamyon şoförünü gözaltına alıyor ve kadın ameliyata giriyor. Kadının dalağı parçalanmıştı. Yakınları hastane de kendi aralarında bu altıncı kazası en sonunda midesi parçalanmıştı onu küçültüp kurtardılar, neden hala inatla araç kullanıyor diye kendi aralarında konuşurken kamyon şoförü olan tanıdığımızın yakınları bu durumu duyuyorlar. Daha sonra Jandarma %80 kusuru bayan sürücüye vererek kamyon şoförünü serbest bıraktı. Ben sürekli İstanbul trafiğindeyim. Evden iş yerime aracım olmadığı için toplu ulaşım araçlarıyla trafiğe bağlı olarak 1,5 - 2 saat arası ulaşabiliyorum. Yolda eğer ki bir kaza varsa %80 emin olun ki kazaya karışan sürücülerden biri muhakkak ki bayan oluyor :))) Ayrıca iş amaçlı bazen şirket araçlarıyla trafiğe çıkıyorum. Deli gibi süren makaslara giren biri varsa trafik canavarı bir erkektir diyorum.Bunun dışında önümdeki araçların gidişatın dan hangi aracı erkek, hangi aracı bayan kullanıyor bunu da tespit edebiliyorum. :) Ben şu duruma inanıyorum kadın ve erkek beyinleri iş becerileri konusunda birbirinden farklılar. Yani sanırım bayanların araç kullanmayı sağlayan beyninde ki kısımlar erkeklerinkine oranla daha az çalışıyor ve bu durumdan ötürü (istisnalar hariç) bayanlar araç kullanamıyor. Ben kendi eşime 3 şeritli bomboş toprak yolda araç verdim, sürmeyi öğretebilmek adına! Tuttu bizi tarlaya soktu zar zor durdurabildim aracı :))) Bundan ötürü yaya olarak, bisiklet sürerken, araç kullanırken bayan sürücüyle karşılaşırsanız elinizden geldiği kadar uzak durun. Kaçın kaçın :)))

• Beğen
@EMRAH CATAK

Evet, yine yanlış anlaşılmaya sebep olsun istemiyorum ama şunu söylemek istiyorum. Umarım bayanlar yanlış anlamaz.

Erkekler daha çok; fazla cesaretli oldukları, kendilerine fazla güvenmeleri, çok risk almaları, saldırgan araç kullanmaları ve trafik kurallarını önemsememeleri sebebiyle kaza yapıyorlar. Bayanlar ise daha çok; yeterli cesarete sahip olmamaları, aracı iyi kontrol edememeleri, heyecanlı olmaları, çabuk kararlar verememeleri ve çevreye yeterince dikkat edememeleri sebebiyle kaza yapıyorlar.

Bir bayanın aracına asla güvenilmez, bu kesinlikle doğru.(Bisikletliler için) Erkek saldırganda olsa en azından bizi görme ihtimali daha fazla. Ama bir bayan araba kullanıyorsa bilin ki o büyük ihtimalle sizi görmüyordur. Yani elbet bayanlar kötü niyetli değil ama bu özelliklerini bilerek onlara karşı da dikkatli olmamız gerektiğini en azından bilelim.

Tabi trafikte erkeklerde dahil hiç bir araca güvenmememiz bizim için en sağlıklısı olacaktır.

@Aydın Hiçyılmaz

Fakat yanlış anlaşılmasın. Ben sürücüler için genelleme yapmadım. Kaza yapanlar üzerine genelleme yaptım. Burdan tüm erkekler saldırgan kullanıyor yada tüm bayanlar dikkatsizdir anlamının çıkmasını istemiyorum. Ve hatta kaza yapanların bile tümü bu genellemelerin içine girmeyebilir.

geçmiş olsun, bu gibi durumlarda bisikletimdeki aynadan gözümü pek ayırmam, yinede ne kadar dikkatli olursak olalım olacağı varsa oluyor maselef, bela dönüp dolaşıp buluyor. bu arada o hatalı bayanın tavırları diyalogları çok sinirlendirici, iyi sakinliğinizi korumayı başarmışsınız siz bravo.

Öncelikle geçmiş olsun.

başlık altında yazılanların hemen hemen hepsini okudum bir kaç mesaj hariç pek çok kişi kadın sürücüleri dikiz aynasını sadece makyaj için kullanan paranoyak, trafiğe çıkmaması gereken insanlar olarak tanımlamış. Sizler gibi sporla ilgilenen toplumun geri kalanına göre geniş görüşlü olarak nitelendirebleceğim insanların bile böyle saçma önyargılar ve kadınlara karşı sarf edilen onca ezici lafı görünce ne yazık ki Türkiye' nin önünde gelişmek için daha çok yıllar var diyebiliyorum. Türk kadınını bu duruma sokan toplumsal baskıdan başka bir şey değildir bence, bu düşünce yapısına sahip bir toplumdan kendine güvenen bayanların sayısının artması bile mucize. ben de trafikte bisiklet kullanan bir bayan bisikletliyim ve kaldırıma sıkıştıranından, beni gördüğü halde arkamdan gelip önüme aracı kırarak dönüş yapmaya çalışanından tutun araba camından sarkıp ağza alınmayacak laflar atan, hatta bana çarpıp bunu yaptığı için gülen dengesiz nice erkek sürücü gördüm. Tüm bunları göz önüne alınca benim de erkek sürücü görünce kaçmam gerektiğini düşünüyorum. Öyleyse trafiğe çıkamayız. Uzun lafın kısası bana kalırsa kadın ya da erkek sürücü diye bir şey yoktur iyi ya da kötü sürücü vardır sadece.

Aydın arkadaşımızın, kaza haberine yapılan yoruları okuyunca bir miktar hayal kırıklığına uğradım. Yorum yazan bisiklet severlerin büyük kısmı açık bir ayrımcılık yapmışlar. Kadın şöforlere karşı oldukça cinsiyetçi ayrımlarla, aşağılama derecesinde nitelemeler kullanılması gerçekten üzücü. ülkemizde trafiğin bir erkek alanı olduğu açıktır. oyunun kurallarını koyan da bunları iyi bildiğini iddia eden de, ölümlü kazaları yapanlar da büyük oranda erkeklerdir. ülkemizde trafik bunca cana ve mala mal olmaya devam ediyor, bayramlar trafik kurbanları haberleriyle dolup taşıyorsa, maalesef bu ülkemizde trafiğin erkeklerin alanı olmasındandır. kadın şöforlerin trafikteki bu acemilikleri, bu kurallardan uzaklıkları, içinde ataerkil kültürümüzün sorumluluğu da olmak kaydıyla tamamıyle toplumsaldır ve bizim toplumumuza özgüdür. Burada, bu ataerkil kültür ve dil içinden kadın şöforlere yönelik yargılamalarda beni üzen, eşitlikçi, çevreci, insancıl bir kültüre dayanması ve bu kültürü yayması gereken bisikletseverlerin, ülkemizdeki bu ayrımcı ve cinsiyetçi kültürü, bisiklet kültürüne taşımalarıdır. Bisiklet kültürünün başka türlü bir şey olması gerekmez mi? insancıl, barışcıl, çevreci, eşitlikçi...

• Beğen
Tepkiler: Ruvi
Böyle durumlarda eğer sürücünün seni görmediğini ya da riskli bir hareket yapacağını düşünürsen "HEEEEY" diye bağırmayı unutmamak lazım...

O durumda yapabileceğimiz en etkili şey o...

Geçmiş olsun umarım bir daha başına böyle bir şey gelmez...Ya da en kötü günün bu olmuş olur umarım.

• Beğen
bende aynı şekilde ticari taksinin birine yandan girdim. detayları için tıklayınız

TUR'un istanbul etabının oldugu gun de bisiklet yolundan ilerlerken otoparka beni farketmeden giren bi arabaya ise bilerek çarptım :) pişman değilim.

trafikte en önemli kurallardan biride sağa dönerken yayaya ve bisikletliye yol vermektir.

• Beğen
öncelikle geçmiş olsun diyorum.bugün yenimahalle semtine giderken yavaş bir şekilde yolun kenarından ilerliyordum.sonra biraz hızlandım tam bu sırada kaldırımdan geriye doğru bir araç hiç benim olduğum tarafa bakmadan ana yola çıkmaya çalıştı aracı önceden görüp hemen durdum.ve hemen sürücüye baktım bayan sürücü :) sadece tek bir yöne bakarak kaldırımdan geriye doğru çıkmaya çalışıyordu.hemen aracın farkına varmasaydım veya dikkatsiz bir anda olsaydım araca çarpabilirdim.uzun lafın kısası siz siz olun tarfikte bisikletle ilerlerken bayan sürücülere çok dikkat edin.

http://i56.tinypic.com/v5iixt.jpg

@Mehmet Keten

bu duruma benzer kaza risklerini tarabya beşitkaş sahil yolunda kaç kez hatırlamıyorum bile :) bir zaman sorna refleksleriniz alışıyor, dikkaet etmeniz gereken noktaları ezberliyorsunuz.Ama bilmediğiniz yollarda özellikler yerleşim alanalrında kesinlikle çok hız yapmamak lazım

Geçen günlerde cankurtaran sahilden çıkıp sarıyer yönüne gitmeye karar verdim, eminönüne gelince galata köprüsü yol ayrımına yaklaşırken yol ayrımına girebilmek için(galata köprüsüne çıkmak için) en soldaki şeridin sağ tarafından devam ederken yol ayrımına yakın bir yerde sol tarafımdan hızla gelen bir araç sağdaki yol ayrımına girmek için tam önüme aracını kırdı ve frenlere asılsam da ben aracın sol arka tamponuna çarptım. bisikletimi sol tarafa kırsaydım arkadan gelen diğer aracın altında kalabilirdim, kendimi kurtarmaya çalışırken aracın dikiz aynasını kırdım. bir de baktım ne göreyim ERKEK sürücü! camı açtırıp ne yaptığını sordum ERKEK sürücü suçlu olduğu için tek kelime edemedi iyi olup olmadığımı bir şeyim olup olmadığını sormadan bir de üstüne üstlük dikiz aynasını kırdığım için tamam sorun yok, siz devam edin dedi. Siz siz olun ERKEK sürücüden kaçın!

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
@Rüveyda Kerçin

bu olayın bence bayanı erkeği yok ama şöylede bir durum var. Bazı bayanlar çok dikkatliler hatta aşırı dikkatliler ancak şöylede bir durum söz konusu aşırı dikkat, dikkat dağıtır.

• Beğen
@Serkan Demir

Haklısınız bu işin kadını erkeği yok ancak benim anlamadığım şey pek çok insanın bayan sürücüleri bu kadar yerde yere vurup hep hatalı görmesi. Erkek sürücülerin kendine olan güvenleri kuralsızlıkları yüzünden daha çok kazaya sebep olduklarını kimse göz önüne almıyor. bu başlıkta insanlar başlarına gelen kazalardan bahsetmiş ama buna bayanlar sebep olduysa bahsetmiş, eminim içlerinde erkek sürücülerin sebep olduğu çok daha ciddi durumlarla karşı karşıya kalmış insanlar vardır ama bundan bahsedilmiyor. benim dikkat çekmeye çalıştığım konu da dediğiniz gibi bunun kadını erkeği olmayışının anlaşılması. Bu tip yazılar bana toplumdaki yerimizi bize verilen değeri, insanların kadına bakışını gösteriyor ve inanın bir bayan olarak çok üzülüyorum.

@Rüveyda Kerçin

ben iki sefer arabanın saga donmesi sonucu sag tarafından çarptım ikiside erkek sürücüydü. İnşallah halkımız bilinçlenirde böyle kazalar olmaz.

• Beğen
@Candan Cığız

olayın özeti bence bu arkadaşlar... kadın-erkek tartışmasına gerek yok o yüzden.

Bolu dağınndan inerken ( 2004 ) virajı alamayıp bariyeren aşşağıya uçtum havada nekadar vakit geçirdiğimi hatırlamıyorum artık düşeyim diye resmen bekledim, gözümü açtığımda ağaçın içersinde buldum kendimi hiçbişey olmadı sadece çizik vardı ağaçtan inmek 15 dakkamı yukarı çıkmak 45 dakkamı aldı şu yenı bısıkletı toplayayım yine frensız ıncem ordan o virajıda doncem.

@sonEr´´

Aynı kazayı bende yaşadım.Taksi'nin yanında gidiyordum.Hiç sinyal vermeden aniden dönüş yaptı.Bende frene bastım, basmasam yandan giricektim.Sonra direksiyonu kırdım aynı yola girdik ikimizde.Bende küfürü bastım adama :D
Herkese Kazasız sürüşler dilerim...

Çok geçmiş olsun, ucuz kurtulmuşsun, ama kocaman aracının içindeki adama (ya da kadına) birşey olmaz da biz bisikletlilere olabilir o yüzden inadına frene basmamak ya da aracın sağından geçmek gibi tehlikeli hareketler yapmayalım lütfen. Tekrar geçmiş olsun.

Geri