Scudo Sports

ilk defa uzun yola(20 km) çıktım. ama yolun ortasında lastiğim patladı

bu tip olaylar bisiklet işinde normal, geçen ormanda arka lastiğim patladı kan ter içerisinde değiştirdim, yaklaşık 1 km sonra ön lastiğim patladı. Neyse arkadaşta var değiştirelim diye durduk onun iç lastik meğer yanlış verilmiş bisikletçi tarafından. Fazla hızlı inmediği için biraz gidip biraz lastik şişirdim ve parkuru tamamladım...

• Beğen
Tepkiler: kanaat bektas
Scudo
Patlak tamiri için gerekli malzemeleri daima yanında bulundurmanız gereklidir. Asfaltta sürseniz bile cam kırığı, plastik, çivi gibi bazı kesici delici maddeler lastiği patlatabiliyor, hatta yarabiliyor. Geçen ay bir çivi yüzünden yepyeni dış lastiği mahvettim. 10'luk çivi köküne kadar girer mi arkadaş, istesen denk getiremezsin öylesini ama birdenbire karşına çıkıyor işte...

• Beğen
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler,bu işin zevki bu galiba. :D

bugün 2 liralık yama takımı aldım. bulunduğum ilçede tek bu var malesef.

Lastik sökme levyesi falan yoktu. tornavidayla sökmeye çalıştım. belki 20 dakikaboyunca dış lastiği yerinden sökmekle uğraştım :)

yamayı bu forumdan okuduklarımla yaptım. dış lastik kontrolünü yaptım. sonra yerine taktım lastiği. şişirdim. lastiği bisiklete taktım. apartmanın içinde yaptım yamayı. bi 15 dk a eve çıkayım dedim. hafif inmiş lastik yani yamayı doğru yapamadım. ama nasıl yapıldığını öğrendim bu benim için iyi bir tecrübe oldu.galiba solüsyonun fazla kurumusanı beklemedim falan. güneşte bekletmiştim 5-10 dakika ondanda olabilir. bilmiyorum.

arka lastiğimde ise 5-6 delik vardı. gittim yeni iç lastik ladım. onu taktım. oldu. :D ben en iyisi yanımda 2-3 tane iç lastik taşıyayım yama işi bana göre değil. becerikli biri değilim .el becerim yok pek :p

ha bu arada frenlerimi bozdum. arka lastiği yerine tam oturtamadım galiba. fren papuçları dış lastiğe deyiyor. ön fren fazla yumuşadı vs.

gaza gelip alyan anahtarıda aldım. Ama yapamadım :D . ama iyikide aldım. en azından nispeten uzun mesafelerde bir sorun çıkarsa kendim çözmeye çalışırım veya idareten tamir edebilirim. Bisiklet lastiği değiştirmeyi öğrendim iyi oldu. kısa günün karı. gerçi yarın bisikleti düzeltmeye götürcem. bayağı para gitçek ama olsun :D

bence çanta taşıma konusunda öyle düşünmene gerek yok bazı arkadaşlar mesajlarında çantanın düşmede vs de koruyucu oldğunu söylüyrlar hem içine bi dünya şey koyabliyorsun :)

hocam işte 50+ km gideceğim yol olsa çanta taşırımda. şimdi 20km için gerçektende sırt çantası gereklimidir?

@kanaat bektas

Al kardeşim yanına çantanı sana ne zararı olur :) 10 km gitsen ne farkeder 50 km gitsen ne farkeder. Telefon cüzdan anahtar vs şeyleri bile götürcek olsan cebinde taşımak yerine çantana koyarsın. Ekstradan yedek iç lastik vs bunlarıda koyarsın.

Bi sırt çantasını bu kadar sorun etme bence :)

• Beğen
Benim Bisikletimin ön lastiğinde 23 arka lastiğinde de 18 patlak var..Hepsine yama attım:)...yama takımı 1,5 lira(60 tane yama) İç lastik 4,5 lira,patlak lastiği onarmak paha biçilmez...

Bir Hafta Sonu Ntv Yi Izliyordum Doğa Ile Baş Başa Mıydı öyle Bir şeydi Ismi Programın Sunucu Lastiği Patladı Diye Iç Lastiği çıkarıp Içini Eğrelti Otuydu Galiba Onunla Doldurmuştu Bayağı Da Gidiyordu Adam Bisikletin üstünde Kaz Dağında

lastiğim hep lastik patlamasından korktugum zamanlar patladı ama lastiğimin patlamasından korkmadıgım zaman patlamadı yaklaşık 15 000 kmdir 6 farklı bisikletimde bir tek lastiğim patlamadı :)

Geri