Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ilk günümde 3 kere lastiğim patladı..

Tepki
60
çok büyük hevesle aldığım bisikletim (scott aspect 50) ile bugün okula doğru yola çıktım

1-)15 dk geçmişti ki ön lastiğim bir anda indi, neyse nazardır dedim yarım saat bisikleti elimde taşıyıp bir lastikçiye vardım. iç lastiğin janta bakan tarafında 2-3mm çapında delik var heralde defolu falandı orası zayıftı dedim yama yaptırdım yoluma devam ettim

2-)okulda bir arkadaşım dolaşırken yine aynı şekilde bir anda inmiş. tuttuk bisikletçinin yolunu. bu sefer yine aynı şekilde iç lastiğin janta bakan kısmında, farklı bir yerde yırtık var. yama olmaz dediler iç lastiği değiştirdiler. hadi dedim iç lastik çürüktür (gerçi bisikletçi baktı çürük değil dedi ama) değiştirdik oldu bu sefer. takmadan önce de jantın içine baktı görünürde hiçbirşey yok dış lastikte sağlam.

3-)eve sağ salim geldim ancak durduğu yerde yavaş yavaş birkaç saatte indi lastik. taktıkları lastikte küçük bir delik mi vardı jantta falan mı bir problem var çözemedim ister istemez moralim de bozuldu.

sebebi ne olabilir? bikaç gün içinde servisinde komple bakım yaptırıcam gerçi vites ayarları falan yapılıcak orda bakarlar ama kullanmak istiyorum :)

Scudo
@ali karagönlü
Dışında sarı bir folyo var, jantı saran. Sanırım koruma amaçlı. Özelliğini yitiren bir parça mı?

dış lastiğe iyice baktınızmı telleri çıkmış olabilir iç lastiği deliyo olabilir..başıma geldi çok kez dikkat et derim :) yada jantında ezilme gibi sebeplerden kesici bir kısım oluşmuştur burdan kestirmek biraz zr :)

@Burak Yılmaz

Dış lastikte bir problem yok. Bisikleti de sıfır aldım jantları sağlam. Birde janta bakan kısmın ortasında meydana geldi 2 patlama. lastiğe fazla hava basılması sonucu olma ihtimali var mı ?

@furkan istanbulluoğlu

Kesinlikle var. Cok fazla hava basılma sonucunda lastiğiniz patlıyabilir . Ama 3 kez üst üste?

@Furkan DURU

aynı kişi göz kararıyla bastı, bende biraz cüsseli olunca gaza gelmiş olabilir :)

bu jant çevresindeki koruyucu film (ismini bilmiyorum) görevini yerine getirmiyor olabilir mi? eskiyen ve özelliğini yitiren birşey mi?

jantınızın içinden tellere çıkan boşluklarda sorun olabilir bide dış lastiğinizin iç kısmını bi kontrol edersiniz sorunu çözebilirsiniz.

bi elektrik bantı çek o jant tarafına teller değebilir lastıgın ıcındede hafıf hafıf su gezdır delık varmı bak bakalım su akarsa vardır demek

@Tarık Kalkan

hafta sonu sınavım olduğu için şimdilik eve çıkardım kask vs gibi eksiklerimi tamamlıyorum. takılan iç lastik markalı birşey değildi, herhangi bir köşebaşı bisikletçide takıldı. muhtemelen c.tesi günü ankara servisine götüreceğimm. daha vites vs ayarları da tam değil bi elden geçsin istiyorum. gitmişken hem iç lastiği değiştirir hem de havalarını uygun bir şekilde ayarlatırım.

herkese yardımları için teşekkür ederim.

@furkan istanbulluoğlu

Öncelikle geçmiş olsun.Ben malum bir firma vardı ondan aldınız sandım ondan dolayı sordum!
Tekrar geçmiş olsun. Sorununuzu umarım en kısa sürede çözersiniz.

Konuyla alaka değil ama ODTÜ de okuyorum demişdiniz sanırım.
Okula gelmek için hangi semtden yola çıkıyor ve hangi yolu kullanıyorsunuz ?
Ne kadar sürüyor ?

@Halil.KuYRuKCu

dikmen vadisinde oturuyorum çetin emeç bulvarı üzerinden gidiyorum, yüzüncüyıl pazarının ordan geçip a4ten giriş yapıyorum. henüz çok fazla tempomu koruyamadığım için 40 dk civarı sürüyor. biraz zaman geçtikten sonra 25-30 dk süreceğini tahmin ediyorum.

yol üzerinde sadece migrosun/mcdonald's önündeki demir köprü girişi biraz tehlikeli onun dışında pek bi sıkıntı yok.

@furkan istanbulluoğlu

Hangi bölümde okuyorsun?Bende ODTÜ de okuyorum.Bana da çok uzak oturmuyosun.

Ben dikimevi- odtü arasında haftada en az iki defa gidip geliyorum.(yaklaşık 12 km en iyi 47 dak.) Belki eve dönüş yolunda seninle migrosa kadar takılabiliriz.
Ama gününü denk getirebilirmiyiz bilmiyorum...

@Halil.KuYRuKCu

güzel olur tabiki. dönem başlayınca saatlerim belli olur. o zaman haberleşip denk getirmeye çalışırız :)

Geri