Seyda Ünlü
5 Vakit Bisiklet ve Kamp
- Tepki
- 1.123
- İsim
- Seyda Ünlü
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Geçmiş olsunBu sabah Maltepe Orhangazi parkında bisikletimle sakin sakin gidiyorken yanımda yavaşça giden köpeğin hırlaması ile ayak bileğimi ısırması bir oldu. Yıllarca uzun yol yaparım hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım. Normalde havlarlar 10-15m kovalarlar sonra bırakırlar. Aşımı oldum, Maltepe belediyesini aradım gidip köpeği yerinde aradık ama bulamadık. Bu bölgede koşan bisiklete binenler dikkat etsin, siyah beyaz benekli bir köpek.
+1@serchester @HakanAydn
Kullandığınız şok cihazlarını da paylaşırsanız süper olur 😊 Alalım birer tane.
El fenerli şok cihazı yaz Google a hepsi ayni zaten forumda da cok paylasildi.@serchester @HakanAydn
Kullandığınız şok cihazlarını da paylaşırsanız süper olur 😊 Alalım birer tane.
Grup oldukları zaman daha tehlikeli oluyorlar. 3den fazla köpek saldırgan bi şekilde yolumun üzerinde geziyorsa çaktırmadan yolumu değiştiririm. Bu arada öyle köpek çetelerini belediyeye şikayet etmekte fayda var. Hepsini hiçbir belediye almaz ama birkaçını bile alsa saldırganlıkları azalır@_Madmexx _ Aslında ekseriyetle sizin dediğiniz gibi köpekler, siz durunca bir anda "neredeyim ben, ne yapıyorum" moduna giriyorlar. Motosiklettede aynı olaydan korkulur şehir içinde, hiç ısırılmadım, ya kaçtım ya da durdum ve köpekte durdu. Geçen sene hayatımda ilk kez "durulduğu halde ısırılma" vakasına şahit olduktan sonra fikrim değişti...Kordonda karşı tarafımdan gelen bisikletliyi ısırdı iri bir köpek.Sürüydüler ve muhtemelen küçüklerin ya da dişilerin kışkırtmasıyla olay büyüdü bilemiyorum..Aynı noktadan geçerken banada saldırdılar (bisiklet elimde) bisikleti kalkan yaptım ama sürü yanlardan etrafımı çevirmeye çalıştı. O arada insanlar devreye girdi ve kurtuldum. O günden sonra kordona inmedim ve şok cihazı taşıyorum gidonda. Olay beni öyle etkilediki yanından geçtiğim her köpekte "acaba" oluyorum. Hatta yaklaşırken uzaktan şoka basıp baştan tırsmalarını sağlıyorum..😁..Belki hayvan iyi huylu ama risk gibi geliyor bana...Tek ve noşta gezen köpekse asla sorun yok. Ama 2-3 ve fazlası sürüyse saldırı şansı %50 den fazla. Durduğunuzda onlarında durması ihtimali %80 gibi..Ama o %20 lik oran yokmu; acı keder ve gözyaşı..😊
Ben Maltepe belediyesi veteriner saha ekibi ile köpeği aramaya çıktım. Köpeği bulamadık. Görevli prosedürün şöyle işlediğini söyledi; eğer köpeği yakalarsak 10 gün karantinada tutuyoruz, köpek 10.günde yaşıyor ise siz aşılarınızı kesebilirsiniz. Sonra köpeği tekrar aldığımız yere geri bırakıyoruz dedi. E dedim saldırgan bir köpek ama, çoluk çocuğa saldırırsa ne olacak, barınaklarda tutulamaz mı dedim. Köpeklerin milletvekili kadar dokunulmazlığı var abi yapamıyoruz dedi adam. Güvenlik görevlileri ile görüştüm adamlar insanlara saldıranları bile kovalayamıyoruz dedi. Çok enteresan, sonuçta köpek tabii ama hem o saldırgan köpek için hem insanlar için insancıl bir çözüm üretilebilir bence.Grup oldukları zaman daha tehlikeli oluyorlar. 3den fazla köpek saldırgan bi şekilde yolumun üzerinde geziyorsa çaktırmadan yolumu değiştiririm. Bu arada öyle köpek çetelerini belediyeye şikayet etmekte fayda var. Hepsini hiçbir belediye almaz ama birkaçını bile alsa saldırganlıkları azalır
Teşekkür ediyorum Sayın Taflan beğendiğinize çok sevindim lakin daha mini roman yazacak kıvama bile gelemedim iltifatınız için ayrıca teşekkür ederim.@ERTUNGA mini roman olmuş, ama okurken bir o kadarda heyecanlandım açıkması. Yaşıyormuş gibi oldum
Hüzünlendirmek istemezdim ama yaşananlar yoğun duygular olunca elde olmadan cümlelere akıyor teşekkür ederim Sayın Cemal Ç.Başınız sağolsun sayın @ERTUNGA .
Okurken zaman zaman gerildim, gülümsedim, başka düşüncelere daldım ancak keşke sonunda hüzünlendirmeseydiniz.😕
Sayın Madmexx samimi duygularınızı hissettim övgülerinize teşekkür ederim çok ince gören ince düşünen birisiniz teşekkür ederim.@ERTUNGA bi' çırpıda bitti, sayfayı çevirip devam etmek istedim. Çok sürükleyici yazmışsınız, teşekkürler.
Eminim ki, okuyan tüm arkadaşlar, o yolda sizinle birlikte hissetmiştir kendini. Ben sizinleydim...
Nur içinde yatsın babanız, Allah'ın rahmeti üstünde olsun.
Allah razı olsun vatan için görev yapan şehit olan gazi olan kurşunu atandan da yeğen den de Allah binlerce kez razı olsun hakkımız helal olsun tini şad mekanı uçmağ olsun teşekkür ederim Sayın necmeddin@ERTUNGA Allah cümlemizin geçmişlerine Rahmet eylesin,özellikle Vatan için görev yapmışların ruhları her daim şad olsun.
Ellerin kolların dert görmesin. Hem anılarını hem de duygularını hoş bir şekilde ifade etmişsin.