Scudo Sports

İlk roller deneyimi ve 10 dakikalık gelişim

Faruk ilk video da söylediğin gibi denge olayını kalça ve dizler ile sağlamak gerekiyor.
sana ufak bi tüyo vereyim seleyi biraz kaldır yani bacak boyuna göre sele ayarını yaparsan daha az enerji harcar çok daha kolay sürüş pozisyonu elde edersin.
Kolay gelsin.

Scudo
Tebrik ediyorum sizi. Çok faydalı bir video olmuş kararsız kalan çoğu arkadaşa fikir sahibi edecektir. Kendileri adına bende teşekkür ediyorum size.

Evet kesinlikle yeni başlayacak ve dusmekten cekinen kişiler için yol gosterici bir paylasim olmus. Yapmacikliktan da cok uzak. Takdir ediyorum. Ben de yaklasik 2 aydir Roller ile calisiyorum. Forumda bu video benzeri yorumlardan aldigim cesaretle secimim roller olmustu. Bir buyugumun de onerileri ile basladik. Baslarda birkac kaza oldu ama zaman icinde teknik gelisiyor ve yalpalama azaliyor. Cocuklugumda surup yillarca ara vermistim (cocukken ayar neyim bilmezdik biri iner digeri biner). Bisiklet surus teknigim hayli gelisti. Trainer-roller arasinda kalinacak birsey yok. Ikisi de farkli amaclara hizmet ediyor. Ben teknigimi gelistirmek ve yuksek kadansli cevirebilmek icin roller tercih etmistim. Yarisci degilim sprint veya dusuk kadans-yokus tirmanma gibi gereksinimlerim yok. Hayatta hicbir canlinin kullanmadigi tek bir hucresi yoktur. Benim de cok cok yuksek watt uretecek bacaklara ihtiyacim yok. Forumda roller mi alsam trainer mi diye soranlarin buyuk bir bolumu de benim gibi amator ve sprotif amacli oldugundan (benim fikrim) ihtiyaclarin belirlenerek plan yapilmasi gerektigini dusunuyor ve roller oneriyorum.Ses konusunda hicbir sorun yok. Apartmandayim halinin uzerine kirlenmesin diye bir ortu seriyorum ve biniyorum. Hic ses cikmiyor. Iyi surusler...

• Beğen
Tepkiler: benben
Videodaki takırtı sesini yurtdışı forumlardan araştırdım. Tacx Antares modelinin kronik problemiymiş bu ses. Silindirlerin iki tarafındaki rulmanların hareket etmesi sonucu oluşuyormuş. Çözümü için bu rulmanların sabitlenmesi gerekiyor. İki çözüm seçeneği buldum. Birisinde rulman yatağına lastik conta takmak vardı. Açıkçası bunun nasıl olacağını tam anlayamadım. O daracık yere tam uyan bir conta bulmak imkansıza yakın. Ben diğer çözümü uyguladım. Buna göre rulmanları çıkartıp, yuvayı ve rulman kenarlarını iyice temizledim, ortalama kuvvette bir yapıştırıcıyı (ben peligom kullandım) her iki yüzeye de ince bir tabaka halinde sürdüm ve tekrar yerleştirdim. Bu uygulamadan sonra üç kez yarım saat kullandım. Herhangi bir ses gelmedi. Problemi çözdük ama böyle uluslararası bir markanın böylesine yaygın bir kusuru göz ardı etmesi garip. İyi akşamlar.

Rulmanları nasıl çıkardığınızı anlatabilir misiniz? Kısa süre önce aynı modelden ben de ikinci el aldım. Takırtı sesi bende de var maalesef :/

@Hasan Çabuk

Öncelikle silindirleri uygun alyen anahtarla söküyorsunuz. Söktüğünüz silindirlerin kenarlarında rulmanların ucundan bir mil çıktığını göreceksiniz. Silindiri dik tutup (sert bir) yere vurursanız, yukarıdaki rulman çıkacaktır. Mili yere vururken fazla abanmanıza gerek yok. Sonra aynı şekilde diğer tarafı çıkartabilirsiniz. Yapıştırıcıyı sürdükten sonra önce bir taraftaki rulmanı bir tahta ile vurarak (veya rulmanla çekiç arasına eski bir iç lastik koyarak çekiçle) yerine takabilirsiniz. Daha sonra mili yerine yerleştirip diğer rulmanı takabilirsiniz. İkinci rulmanı takarken milin ucu dışarda olacağından, diğer bir rulmanı, yerleştireceğiniz rulmanın üstüne koyup (destek olması ve mile vurmayı engellemek için) çakabilirsiniz. Daha kolay olacaktır. Sadece son rulmanı takarken biraz dikkatli olmak gerekiyor. Eğer rulmanı takacağım diye mile vurursanız bu sefer ilk taktığınız rulman gevşeyebilir. Umarım karışık anlatmamışımdır. Yapıştırma işleminden sonra kuruması için monte etmeden iki-üç gün beklemekte fayda var.

Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım. Silindirleri olduğu yerde çevirirken çıkan takırtı kayboldu şimdilik. İyice kuruduktan sonra sürmeyi de denerim :)

Merhabalar hangi rolleri tercih etmeliyiz tacx antares mi elite arion mu acaba yardımcı olucak arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum

Abi konuşmanı çok beğendim yani çay kaşığı anlatsan dinlerim :D Video çok samimi ve yararlı bu arada.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
ben de 1-2 hafta önce roller aldım. İlk 5 dk içinde 1-2 defa kenarlara dokunmadan 10-15 saniye sürebildim. Dedim galiba ben başaramaycağım.
ikinci 5 dk içinde, bir iki kez kenarlara tutundum.
üçüncü 5 dk yı hiç bir yere dokunmadan bitirdim.
Benim gibi arada kalanlar varsa, çekinmesin, insan çok kısa sürede alışıyor.

Videoyu paylaştığımdan beri haftada en az üç gün sürdüm. Artık kapı aralığında değil, duvar yanında sürüyorum ve hiç destek almadan 30 dakikalık antrenmanı tamamlıyorum.

peki sürerken bir yandan bir şey izliyor dinliyor musunuz?

@Fatih Tepeköy

Henüz izlemiyorum. Belki ilerleyen zamanda çerezlik bi dizi izlemeye başlarım. Ancak şimdilik speaker'dan müzik dinliyorum. Daha motive edici oluyor.

Merhabalar
Öncelikle çok teşekkürler, süper bir video olmuş. Ben de roller araştırması yapıyorum ama malum fiyatlar uçuk. Bundan dolayı kendim yapaya çalışıyorum:) Yakın zamanda yapmayı başarırsam deneyimleri paylaşacağım. Video için tekrar teşekkürler, çok aydınlatıcı olmuş

Harika bir video olmuş , emeğinize sağlık , paylaşım için çok teşekkürler :harika:

hem çok samimi hem çok keyifli hem çok öğretici ve bilgilendirici olmuş @Anonim :) emeğinize sağlık...

-- roller'da ayakta durmayı başaran düz yolda gözü kapalı kullanır sanki :)

Geri