Scudo Sports

İlk Şok Kazam! 15 Temmuz Nazilli

Acınızı ne polis, ne çarptığınız aracın sahibi, ne de bir başkası anlayabilir. Sadece bunu yaşamış olan bisikletçiler anlar.Şifa diliyorum. Tabi ki şoförden böyle birşey beklemiyordunuz ama size ve tüm bisikletçilere önerim, ne olursa olsun, karayolunda ve otoparkta farketmeksizin eğer bir veya birden fazla *duran, *dörtlü flaşörü yanan, *kırmızı ışıkta duran, *hiçbir tepki görülemeyen, Bütün araçların solundan veya sağından geçerken mutlaka en az 1 metre açıktan geçin.Çünkü kapıyı açan kişi eğer aynasına bakmadan açıyorsa (ki insanların %80'i bakmadan açar) çok hızlı bir şekilde önünüzde 1 metrelik duvar gibi bir engeli çıkacağını unutmayın. Ve gideceğiniz hıza ve kilonuza da bağlı olarak tonlarca basınçla bir duvara tosladığınızı hayal edin ve bunu düşünerek hep araçların uzağından geçin. Yoğun trafikte bile çekinmeyin.Arkanızdan sizin sola kaçacağınızı düşünemeyecek şoförler olacaktır.Onların uzun kornaları ile riskli yaklaşmalarını önlemek amacıyla siz daha akıllı davranın ve hep ileri bakın.Eğer bir araç sağda duruyorsa bunu ilk siz görün ve onu açıktan geçmeden önce sol kolunuzu sola doğru 1 metre genişliğinde tam olarak açıp arkanızdan gelen araçları, sola çıkacağınıza dair güçlü ve etkili biçimde uyarın.Unutmayın, eğer sadece minibüs şoförü gibi elinizi sola alırsanız kimse o elinizi görmeyecektir.Bu yüzden kartal gibi sol kolunuzu tam açın ve arkanızdan gelenlerin dikkatini çekin. Tekrar şifa diliyorum, tekrarlanmaması temennimle.

Scudo
hep güzel haberlerinizi, gezilerinizi, fotoğraflarınızı takip ediyorduk..

arkadaş çok güzel söylemiş;

" Geçmiş olsun,
şans eseri yaşıyoruz.
İnadına sürüyoruz. "

Aynen katılıyorum ...

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
gerçekten geçmiş olsun. Soner arkadaşımın söylediklerini tekrarlamaya değer buluyorum

şans eseri yaşıyoruz.
İnadına sürüyoruz.

• Beğen
Öncelikle her ikinize de büyük geçmiş olsun diyorum. İnşallah son kazanız olur. Akıllı insanlarsınız ki kaskınız ve eldiveniniz varmış.

Bizim yaştakiler iyi bilir, Sürücü kurslarından önceki ehliyet sınavlarında her şeyi 4/4 lük yapsanız bile durduğunuzda kapınızı sol elinizle açtığınızda sınavı kaybederdiniz. Onun mantığı neydi: kapınızı açarken arkaya bakmak. Artık bellerimiz kalınlaştı, geriye dönemiyoruz. Kazaya sebep olan arkadaşımızı tenzih ediyorum. Bu güzel alışkınlıkların kaybolmasına sebep olanlarda suç, tek tek kişilerde değil. İlgilenmiş, yardımcı olmuş en azından.

Biraz da çuvaldızı kendimize batırırsak; Bisikletlerle hız yapacağımız yerleri biraz daha özenle seçmeliyiz bence.

Bol pedallı, kazasız günler dilerim.

Bu tür konuları bisikletseverlerle paylaşıp dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. Umarım arkadaşımız hemen iyileşir ve sizde pedal basarak doğaya ve çevreye olan saygınızda yalnız kalmazsınız :)

• Beğen
çok geçmiş olsun arkadaşlar.gerçekten ucuz atlatmışsınız.buna benzer kazalarda dünya genelinde bir çok insan hayatını kaybetmiş.o yüzden oldukça şanslısınız.arabaların solundan geçerken biraz açıktan geçmekte fayda var.biraz daha dikkat lütfen.

• Beğen
çok geçmiş olsun arkadaşım Allah acil şifa versinki neyseki ciddi birşeyiniz yok gibi.yukarıda dendiği gibi halden yalnız pedal kardeşleri anlar...

• Beğen
Geçmiş olsun, çok ciddi bir kaza, şans eseri ucuz atlatılmış bence...

Kask, eldiven sizi düştüğünüz anda koruması için çok önemli mutlaka ama en önemlisi kaza yapmamak ve düşmemek... Trafik içinde her zaman dikkatli olmak, her an her araba dönebilir veya kapısını açabilir diye düşünmek gerekiyor. Şehir içinde veya araç trafiği olan yerlerde hemen duramayacağımız kadar hızlı gitmememiz lazım. Arabaya vereceğiniz maximum hasar budur ama sizlerdeki hasar ne mutlu ki minimumda kalmış.

Sevgiler, saygılar...

Çok geçmiş olsun.Araç sürücüsünde hata olsa bile o yapmış yapacağını arkadaşınızı hastaneye götürmüş.Bol pedallamalar.

• Beğen
tur arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm bende olabilirdim o turda iyi olmanız mutlu etti iyiki kask eldiven var şu anda yaşamanız belki kaska bağlı her seferinde kask ın öneminini özellikle kullanmayanlara vurgulamışımdır ali arkadaşımıza bir ders olsun bu olay tekrar geçmiş olsun

İkinize de geçmiş olsun arkadaşlar. Ciddi bir kazayı ucuz atlatmışsınız. İyi ki fotoğraf çekmişsiniz bunlar sizin ayrıca deliliniz de olacak. Açıkçası ülkemizde bisiklet kullanmaktan korkuyorum. Trafikte bisiklet kullananlar sanki YOK-MUŞ gibi algılanıyor. Biz bir de ELDİVEN giyiyor ve KASK takıyoruz, insanlarımız bazen dalga geçiyor. Ama buyrun işte kaskın eldivenin faydası. Kaza öyle birşey işte en sakin seyrinizde bile ne olacağı belli olmuyor.

Tekrardan önce size sonra bisikletinize geçmiş olsun diyorum. Allah şifa versin:)

İkinizede Çok geçmiş olsun.
Yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum...
Foruma yaklaşık iki ay önce üye oldum hergün takip ediyorum.
İlk mesajım bu. Genellikle bisikleti şehiriçinde kullanıyorum birkaç defa bu tür kaza atlattığımdan çektiklerinizi anlayabiliyorum. Bu kazalarımdan birinde malesef asfalta çene üstü bir düşüş gerçekleştirdiğim için dört dişim kırılmıştı. diğerlerinde ufak tefek çürük ve sıyrıkla atlatmıştım

Tekrardan geçmiş olsun. acil şifalar

Yorum yapan arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.
Burada bir noktayı da açıklığa kavuşturmak istiyorum.
Bu tür kapı açılma kazalarına inanın hepiniz gibi çok maruz kaldım. O yüzden genelde araçlara 1 metre kadar mesafe bırakarak geçeriz. Ama ben bu kadar büyük bir kapı olacağını inanın tahmin bile edemedim. Kaldıki İrfan arkadaşım da kapının tam ucundan çarptı ve ben de önce ona sonra kapıya çarptım. Kapıya ortadan vursak zaten kapıyı da yanımızda götürürdük yada aracın içine girerdik :D

Herşey bir yana, Lütfen KASK ve ELİDİVEN'i takalım, taktıralım. :)

Sevgili Yunus Emre kardeşim,
Eskilerin tabiriyle -biraz da amiyane olacak ama- eşekten düşmüş adamın halini eşekten düşmüş adam anlarmış. Şaka gelecek belki ama ne zaman kaza haberi okusam kırdığım bileğim sızlayıveriyor. Size ve arkadaşınıza çok büyük geçmiş olsun. Bizi İrfan arkadaşımızın durumundan da haberdar edersen memnun oluruz. Lütfen tüm iyi dileklerimizi kabul et. Kask ve eldiven takıyor olmanız ise profesyonel ve sorumlu davranışa en iyi örnek.

Geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Sağlık durumunuzun kötü olmaması sevindirici.

Bu tür dikkatsiz kapı açılması durumlarına maalesef çoğu zaman maruz kalıyoruz.

• Beğen
Geri