Scudo Sports

ilk yol bisikleti..

@bisikletle

memnun değilim demek pek doğru değil aslında. alabileceğim en uygun fiyatlı sıfır bisiklet olması sebebiyle tercih ettim ve baştan bazı dezavantajlarını bilerek aldım. uzun uzun araştırdım onlarca yazı okudum. danıştım fikir aldım ve gittim bu bisikleti aldım. daha iyi bir bisiklet sürmediğim için şuana kadar en çok zevk alarak bindiğim bisikletin bu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

neden ikinci el tercih etmedim aynı fiyata dha iyi bir bisiklet almadım sorusuna gelince sorun çıkartacak olursa delta bisiklete gidip çoğu konuda ücretsiz değişim ve destek alabileceğimi biliyorum. kısacası satış sonrası destek için.

• Beğen
Tepkiler: bisikletle
Scudo
@Özgür Nevres

Teşekkürler. bu gidişle yol bisikleti hakkında daha pek çok şeyi sizden öğrenicem gibi :)

peki bişey sorcam bu delra race cro moly nin kadro boyu kaç?bildiğim kadarıyla tek tip üretiliyor.baktığım yerlerde kadro boyu yerine sadece "M" olduğu yzıyor.

benim kadroda sabit vites kulakları olan, eski ve cro moly bir bisikletim vardı. 14-15kg kadar çekiyordu. bu delta tabi ondan daha kaliteli fakat yine de fikir vermesi acisindan yazayim dedim.

bu bisikletleri sürmesi bence çok zevkli, görünümleri şahane, kalın olmadığından lastikler resmen kayıyor, hızlı gitmek çok daha kolay. bir de normalde yol bisikletlerinin mtb lere gore olan ağirlik avantaji da ortada.

fakat gel gelelim eksilere, bu tip bisikletler ile kadro ve jantlar büyük olduğundan ayrica gidon dar olduğundan düşük hızlarla giderken ani manevra yapmak çok zor. yol tutuşları sorunlu, fren mesafeleri mtb lere göre daha uzun, vites dişli oranlarından ötürü şehrin dur-kalk temposuna çok uygun değiller, ayrica İzmir'in yokuş çıkış iniş halleri, dar ve nispeten bozuk yollari göz önüne alinirsa o bisiklet şehir içinde size işkence olacaktır.

onun haricinde, illa bu dertlere katlanırım, yol bisikleti isterim derseniz, bu tip bir bisiklet yerine bütçeyi de arttirip ikinci el bir düzgün yol bisikleti almanızı öneririm. eliniz boyle işlere yatkınsa, azıcık zaman harcayip tecrübe kazanıp ilgili alet edevatı edinirseniz, servise bir daha götürmezsiniz bile bisikletinizi (kaldı ki bence hiç bir servis sizin göstereceğiniz özeni göstermiyor). kısaca sıfır olsun şeklinde bir israra bence gerek yok, hele ki sıfıra çok yakın yol bisikletlerinin bolca ikinci elde yer aldığı göz önüne alınırsa.

neyse özetlersek, yol bisikleti süper bir alet, ben de kesinlikle mali durumum el verdiği zaman, günlük 100 - 150 km lik turlar yapmak için alacağim fakat ülkemizin şehir ve yol durumu gerçekliğinde düşünürsek, şehir içi bir yerlere gitmek için veya arazi keyfi yaşamak için (çünkü yol yapilabilecek düzgün yer sayısı çok az, arazi mecburi oluyor) bir mtb mecburen ana bisikletim olarak kalacak.

kadro boyu 53 cm

kadro boyunun size uygun olup olmadığını ise aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

kişinin boyu - kadro boyu

155-165 cm. - 48-51 cm.
165-170 cm. - 51-53 cm.
170-175 cm. - 53-55 cm.
175-180 cm. - 55-57 cm.
180-185 cm. - 57-60 cm.
185-190 cm. - 60-62 cm.
190-195 cm. - 62-64 cm.
195-200 cm. - 64-68 cm.

verdiğim ölçüler yol bisikleti içindir.

senin bahsettiğin bisiklet başlangıç olarak süper bununla başla kendini geliştirdikten sonra daha iyisini alırsın şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: bisikletle
1-Arkadaşın bahsettiği Delta Cro modelinden bende almayı düşünüyorum fakat 12 vites bana biraz az gibi geldi.Öndeki dişlileri değiştirip vites sayısını artırabilirmiyim?

2-Birde ben daha önce yol bisikleti kullanmadım.MTB ile ortalama 25-30 km/h hızla giden biri yol bisikletine geçtiğinde yaptığı hız ile katedebileceği yol artarmı?

3-Yol bisikleti MTB ye göre hafif,tekerleri ince olduğundan sürtünme daha az olduğu için ister istemez insanda MTB ile 30 km/h ile gidiyorsam yol bisikletine geçtiğimde rahat 40-45 km/h yaparım gibi bir kanı oluşuyor acaba doğrumudur? :D:D

@FREEKARTAL

1- Dişlileri değiştirirseniz (yani üçlü aynakola geçmek ya da 9 lu-10 lu sisteme geçmek) komple vites sistemini değiştirmelisiniz. Bu durumda kollarla birlikte yeni bir vites sistemi zaten (en azından) o bisikletin parasına gelir. Ayrıca önde üçlü aynakolu tavsiye etmiyorum. Rubledeki dişli sayısını artırabilirsiniz ama dediğim gibi sistem komple değişmeli.

2 ve 3- evet (daha hızlı gidersiniz - 40-45 "rahat" yapılacak hızlar değil)

mtb ile yapmış olduğun hızın bir miktar daha fazlasını yapabilirsin. ve bu hızı mtb ye göre çok daha uzun süre koruyabilirsin. ama 40-45 km/h bilemiyorum :D uzun süre korunabilecek hızlar değil yolda eğim yok ise.

@Özgür Nevres

Öne üçlü aynakol taktırıp öndeki akratıcıyı ona uygun olarak değiştirsem arkadaki sisteme hiç dokunmaya gerek kalmazmı?Yani komple değilde sadece öndeki aynakol ve aktarıcıyı değiştirsem vites sayısını artırabilirmiyim?

Bu bisikletteki 12.vites MTB deki kaçıncı vitese eşittir acaba?

@FREEKARTAL

güzel soru :)arkadaşım madem sende bi yol bisikleti almak istiyosun senle uzun uzun konuşabiliriz bu mevzuları :)

Olur konuşalım.Şu Delta Race modelini forumdaki arkadaşlarla iyice bi tartışıp ölçüp biçelim.Eğer almaya karar verirsek birlikte alırız(Delta Bisiklet-Kızıltoprak)Belki ufak bir indirim uygularlar.Eğer anadolu yakasında oturuyorsan MTB'den Yol bisikletine alışma sürecini ufak turlarla birlikte atlatırız. :D

@FREEKARTAL

Üçlü aynakola uygun down-tube shifter bulabilir misin bilmiyorum. Delta'ya bir sor derim.
O vitesin mtb de karşılığı yok. 53/12 ya da 52/12 gibi bir orandır.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@FREEKARTAL

tmm arkadaşım.senle irtibatta olayım ben birlikte bişeyler yaparız.almaya karar verirsek dediğin gibi gider birliklte alırız.belki indirim yaparlar.özelden mesaj atıp msn adresini yazarsan eklerim.ordan daha rahat iletişime geçebiliriz sanırım.

açıkçası bahsettiğiniz bisiklete o parayı vereceğinize üstüne 200-300 ilave edip daha iyi yol bisikleti alın derim. kadro boyuna gelince benim boyum 174 cm ve 52 kadro kullanıyorum. 175 cm için 52'den büyük kadro uygun olmaz diye düşünüyorum tabi bacak uzunluğuna da dikkat etmek gerek.

Delta bisiklete gidip Delta Cro Moly modelini yakından gördüm ve almaktan vazgeçtim :D Geotech'in 1000 TL lik bir modeli var alabilirsem onu alıcam inş.

Geri