Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ince yağ ve Göbekler

Osman Uygun

Daimi Üye
Tepki
124
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar,

Bir anlık aklıma takılan bir sorum var, ayrıntılı cevabı alır almaz kapatılabilir konu zaten.

Şimdi ben bisikleti götürmek için ön arka tekerleği söktüm ve sökmüşken zinciri aynakolu vitesi vs temizledim ve ince yağla yağladım. Hazır çıkarmışken göbekleri de temizledim ama yanımda gres yağı yoktu bende ince yağ damlatıp göbeği çevirdim yani yüzeyel olarak biraz yağlamış oldum göbek milini; sorum şu, acaba bu ince yağla yağlamam bir problem çıkarır mı?

İşte göbeğin şimdiki hali
http://img.tapatalk.com/d/14/08/02/anetares.jpg

Saygılarımla

• /////////////////// •
Salcano NG650 V Fren 27,5"

Scudo
İnce yağ çabuk özelliğini kaybeden bir yağdır. Isıdan da etkilenebilir. Sizin döktüğünüz yağ göbekteki gresi inceltirse göbeklerde gres kalmayabilir. Tekerlek döndükçe gresi atabilir. İnce yağda özelliğini çabuk kaybettiği için göbekler yağsız kalabilir. Hazır sökmüşken komple göbeği dağıtıp, mazot,gaz yağı vb. çözücü kullanarak göbek içini ve bilyeleri temizleyip aşınma var mı kontrol edip gres ile yağlayıp bakım yapabilirsiniz.

Göbekler için ince yağ kullanmak göbek ve bilyaların daha çabuk aşınmasına neden olacağından dolayı, bilya dağılması dediğimiz durum ortaya çıkar. En kısa sürede gres kullanmanı öneririm.

Çok teşekkür ederim Ali ve Yusuf bey, hala daha tekerlekler takılmadı aslında yeni jantlarım birkaç gün içinde geldiğinde onları takacağım ama hazır söktüm en iyisi dağıtıp greslemek.

Gres için önereceğiniz bir marka ya da çeşit var mıdır, yeşil renkli bir gresten bahsediliyordu ama ?

• /////////////////// •
Salcano NG650 V Fren 27,5"

@dokdorosman

Çok bilgim yok fakat şunu biliyorum, bisikletlerde genellikle iki tip gres kullanılıyor aynı zincir yağındaki gibi. Biri sıcak ortam için birisi soğuk. Aslında sıcak soğuk doğru tabir mi tartışılır. Gresin özelliğinden bahsetmek gerekirse, biri biraz daha katı daha dayanıklı fakat daha yapışkan (lehim pastasını andırıyor), bu gresi kullanan çok az bisikletçi gördüm. Diğer gres sizin de dediğiniz gibi yeşil kıvamı diğerine göre biraz daha cıvık fakat akıcılığı iyi. Hangisi derseniz, %100 şu diyemem, çok bilgim yok. Ama ben göbeklerimi her sene söküp yeşil greslettirim. Söküldüğünde de içinde gres oluyor. Bu da demek ki bir senede bir aşınma söz konusu olmuyor.

Sana önerebileceğim en iyi gres Motorex 2000(yeşil gres) eğer bulabilirsen ondan al. Diğer markaları bilmiyorum, kullandığım ürünleri öneriyorum.

Geri