Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ingiliz polisinin bisiklet çevirmesi

Anonim

Üye
Tepki
0
dün gece ingiliz polisinin canı sıkılmış bisiklet yolunu kesmiş gelen geçen bisikletleri kontrol etmiş, ön-arka ışığı olmayan bisiklet sürücülerine £50 ceza kesmiş. kameraya konuşan polis, gece sürüşlerinde ışık olmazsa olmaz diyor. tabi ceza yiyenler 1 hafta içinde karakola gelip ön arka ışık aldıklarını ispatlarsa ceza iptal olacakmış.

https://i.hizliresim.com/25aY92.jpg

(link)

Police are cracking down on cyclists in Oxfordshire who are riding without lights after dark. Riders are being told they could face a £50 fine if they continue to flout the law

Scudo
burdada şart

Olayın ciddiyeti farkında olunmalı ne güzel işte adamlsr kendini ispat etmis bi şekilde olması gereken şeyleri de devletin bi kurumu kontrol ediyor hoşuma gitti..

Beni de esinle birlikte Paris'te havaalanindan indikten sonra bir yolda Fransız polisi çevirdi. Henüz tura bile baslamamisiz, yol geniş ama henüz idrak edememişiz. Arabalar korna çalarak gidiyor. En sonunda 3 motosikletli Fransız polisi geldi birşeyler soyledi Fransızca. Anlamayinca yol tarif etti o yoldan goturtmedi. Dilini biliyor olsak muhtemelen güzel bir ceza keserdi. :)

Kontrol olayı gayet doğal, neticede o ülkede bisiklet sözde ulaşım aracı olarak kabul edilmiyor ciddi bir kullanımı mevcut. Yazılan cezanın yapıcı olması çok güzel.

bizde de polisler "koca koca adamlar bisiklet sürüyo" desin anca :D

İnsanca bir düzen adına ne güzel şeyler.
Benim "1 Hafta içinde ışık aldığını ispat edenlerin cezaları iptal ediliyor" kısmı da çok hoşuma gitti. Yani amaç cezalandırmak değil, bilinçlendirmek.

Kask yok sürücülerde, kasktan ceza kesmiyor da sadece ışıktan mı kesiyorlar?

Harika özellikle bir hafta içinde ışık alırlarsa ceza iptal olayı süper olmuş. Teşvik böyle bir şey işte.

@massaget
Bazı ülkelerde kask zorunluğu yok

@tanchu

İşte o daha saçma, kask ışıktan daha mı önemsiz? gibi olmuş, her şey güzel ama bu da onların eksik uygulaması...

O değil de en sonda demeç veren kız sanırım Türk ve aksanı da gayet British :)

Cezanin yapici olmasi cok guzel!
"Sana isigin yok diye ceza kestim yersen..."
Mantigi yerine saglam ceza kesiyor ve cezanin cok daha altinda bir fiyata isiklari mal ederek cezayi odemekten kurtulabiliyorsun. Roportajda dedigi gibi eger 7 gun icinde isiklarin alindigina dair fiş-fatura ile eksiginizi giderdiginizi ispat ederseniz cezanız iptal oluyor.
Kisacasi "ya devlete yaptigin hatanin borcunu odersin yada o parayla zorunlu olan isiklarini alip yillarca kullanirsin" :)

Bu uygulama çok daha öncesinden de vardı. Ben 2006 da dil kursu için gittiğimde arkadaşımla evden okula bisiklet ile gidiyorduk. Bende de o kadar bilinç yoktu o zamanlar ama şansıma benim bisiklette aydınlatmalar mevcuttu ev sahibinin bisikletini kullanıyordum. Polis arkadaşımı aydınlatması olmadığı için durdurup keskin bi şekilde uyarmıştı. Yabancı olduğumuzu vs söyledik polisin cevabı "Ben nasıl sizin ülkenize geldiğimde sizin ülkenizin kurallarına uymaya mecbursam sizde bu ülkenin kurallarına uymalısız!" deyip sadece uyarı ile bizi yollamıştı. Aradan neredeyse 10 yıl geçti kendi güzelim ülkem hala yerinde sayıyor maalesef..

Bravo, üstelik cezayı kesip lambayı gösterince silmeleri daha da güzel. Bizde olsa bir lambayla 35 kişi ceza sildirir, sonra da "S....rım cezaaayaa uleaaan!!!" diye apaçilik yapardı. ...
Ülkemiz harika ama bunları görünce biz de böyle olsak keşke diyorum ister istemez...

• Beğen
Tepkiler: SarpTheBiker
Vay be, simdi git forumda hangi isigi almaliyim, sonra aliexpressten siparis ver falan yetismez haci :)
En iyisi merlinden alsinlar, bir haftada gonderiyor :D

@massaget
Zaten avrupada kimse kask takmiyor ki.

gecen hafta bahsetmistim bundan bi konuda . ingilterede 220£ pound ceza ama bolgelere gore degisiyor. avrupa ulkelerinde de 100-200€ arasi degisiyor iskandinav ulkelerinde de 1000 kron civarinda . genellikle sabah erken saatlerde ise gidis zamanlarinda yapilir ozellikle saatler geri alindiktan sonra daha daha gec karardigi icin cogu surucu magdur olur bu yuzden. ama kimse de cikip bisikletin isigi yok diye ceza mi kesilir demez :) bu arada kask takmakta zorunlu herkes takar . kaza durumunda kaskiniz yoksa hastane masraflarini da odemek zorunda kalirsiniz zaten :) :) hatta ilkokulda derste sokakta uygulamali olarak ogreniyorlar yaya gecidinden nasil gecilir diye

Güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederim. Yalnız polis bisiklet yolundan nacizane giden ama ışığı olmayan kişileri durdurup cezayı basmış. Peki ya bisiklet yolundan gitmeyen ve süratla geçen onlarca kişi var. Yağmur gibi geçiyorlar polisi kaale alan yok. Videoda apaçık görünüyor. Demek ki buranın polisleri gibi, oranınki de tutturabildiğine mantığı güdüyor. İlk önce, değil ön arka ışığının olup olmamasını, evvela bisiklet yolundan gitmeden basıp geçenlere ceza kesecek bir yöntem bulsun. Arkasından mı gider, anonsu geçer artık ne yapar bilemem ama videoyu izlediğinizde göreceğiniz üzere videonun en başında kadraja takılmış olan, muhtemelen videoyu çeken kişi olsa gerek ki işte o kişi durdururken daha polisin gözünün önünde yanından geçen katlanır bisiklet var. Daha sonrası zaten Allah ne verdiyse durmayıp geçen geçene.

Tebrikler gercekten. Adamlar bize gore kucucuk yada ne var bunda denebilecek biseyi bile onemsiyor. İyi yapmislar. Gece kendini oldurmektir isiksiz surmek

Geri