Scudo Sports

İngilizce bir soruyu çevirebilecek olan varmı ?

fReaxzone

Üye
Tepki
41
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar arkadaşlar yarına yetiştirmem gereken 5sorudan 1' i diğer 4 ünü yaptım sadece bunun ingilizcesi biraz sorunlu gibi geldi tam olarak anlayamadım açıklayıcı bir çeviri yapan olursa gerçekten aşırı makbule geçer saygılar

Given a line of shoes ( L,R ), you need to find the number of workers that can work on them given the condition that a worker can work only on a group where the group contains the same number of L and R shoes.( you must return integer that represents number of workers)
function countMinWorkers(String lineOfStrings) // your code goes below

Scudo
Ayakkabi uretim hattinda isci sadece sag ve sol ayakkabi sayisi ayni olan hatta calisacakmis desek. Minimum isci sayisini hesapla tarzinda mi diyor acaba:kötü:

aynı ayakkabı numarası falan demeye çalışmış ama ingilizcesi çok sıkıntılı işçi sayınıda numbers diye ifade etmiş ayakkabı numarasınıda ayrıca line of shoes nedir ilk defa böyle bir kullanım gördüm problemi anlasam muhtemelen 10-15 dakkada çözecemde türkçe düşünüp ingilizce yazmış eleman

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
aynı ayakkabı numarası falan demeye çalışmış ama ingilizcesi çok sıkıntılı işçi sayınıda numbers diye ifade etmiş ayakkabı numarasınıda ayrıca line of shoes nedir ilk defa böyle bir kullanım gördüm problemi anlasam muhtemelen 10-15 dakkada çözecemde türkçe düşünüp ingilizce yazmış eleman
Soruyu hazirlayani kpss soru hazirlama elemani olarak işe almaliyiz : D

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Line of shoes , ayakkabı bandı baştaki given ıda katarsan ayakkabı çıkış bandı anlamı çıkıyor, imalat terimi yoksa çuvalladım mı , translateden denesenize

Bence soruyu yazan hocaya mavi ekran gonder. Ya da syntax error yaz. : D

• Beğen
Tepkiler: Santaruins
Merhabalar arkadaşlar yarına yetiştirmem gereken 5sorudan 1' i diğer 4 ünü yaptım sadece bunun ingilizcesi biraz sorunlu gibi geldi tam olarak anlayamadım açıklayıcı bir çeviri yapan olursa gerçekten aşırı makbule geçer saygılar

Given a line of shoes ( L,R ), you need to find the number of workers that can work on them given the condition that a worker can work only on a group where the group contains the same number of L and R shoes.( you must return integer that represents number of workers)
function countMinWorkers(String lineOfStrings) // your code goes below

Kusura bakmayın da bu soruyu hazırlayanın ana dilinin İngilizce olduğu gayet belli oluyor. İngilizcesi sıkıntılı olan "soru" değil yani :) Ama soruyu çevirip size yardımcı olayım ki sonra bana çemkirmeyin. Sorunun Türkçesi şu şekilde:

"Bir ayakkabı üretim hattında (sol ve sağ tek), bir işçinin yalnızca aynı sayıda sol ve sağ teki barındıran bir grup üzerinde çalışabileceği şartını gözetmek sureti ile, bu üretim hattında kaç işçiye ihtiyaç duyulacağını bulunuz. (işçi sayısını temsil eden tam sayıyı bulmanız gerekmektedir.)
fonksiyon Asgari İşçi Sayısı (dizi karakter dizisi) // kodu aşağıya yazınız

bunun bir native'den çıkma ihtimali yok. yarım yamalak ingilizceleriyle ders vermeye sınav yapmaya çalışan öğretim görevlileri olunca böyle portreler oluşuyor maalesef.

ortak bilim dili ingilizcedir, ona bişey demiyorum. bilimsel makaleyi tabii ki ingilizce yazacaksın. ama onun dışında eğitimsel/araştırmasal şeylerde kendi dilin dışında bir dil kullanmak bir komedi, tiyatro.

Line of shoes..ayakkabı bandı.

Sol ve sağ ayakkabı üretenler ayrı grupmuş.

Hakkatten çok kapsamlı bir bisiklet konusu.:)

Kusura bakmayın da bu soruyu hazırlayanın ana dilinin İngilizce olduğu gayet belli oluyor. İngilizcesi sıkıntılı olan "soru" değil yani :) Ama soruyu çevirip size yardımcı olayım ki sonra bana çemkirmeyin. Sorunun Türkçesi şu şekilde:

"Bir ayakkabı üretim hattında (sol ve sağ tek), bir işçinin yalnızca aynı sayıda sol ve sağ teki barındıran bir grup üzerinde çalışabileceği şartını gözetmek sureti ile, bu üretim hattında kaç işçiye ihtiyaç duyulacağını bulunuz. (işçi sayısını temsil eden tam sayıyı bulmanız gerekmektedir.)
fonksiyon Asgari İşçi Sayısı (dizi karakter dizisi) // kodu aşağıya yazınız
Merhabalar hocam yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler öncelikle ben harika bir ingilizcem olduğunu iddaa etmedim zaten öyle olduğunu düşünsem neden yardım isteyeyim. Ben sizin bana ima ettiğiniz gibi ofansif bir imada bulunmayacağım ama şunu net bir şekilde söylemek gerekirse konunun sol, sağ ayakkabı ve işçiler arasında geçtiğini biraz ingilizcesi olan herkes zaten anlayabilir . Sizin yazdığınız şey malesef açıklayıcı değil eğer gerçekten amacınız yardımcı olmak ise şunuda sorayım " bir işçinin yalnızca aynı sayıda sol ve sağ teki barındıran bir grup üzerinde çalışabileceği şartını gözetmek sureti ile " ifadesini birde mümkünse Türkçeden Türkçeye tercüme edebilirseniz problemin ne olduğunu anlamış oluruz. Yanlış anlamayın amacım kimseye sert yapmak falan değil . O an için yardıma ihtiyacım varken ve başka bir sürü yere danışabilecekken ilk olarak bu forumun samimiyetinden ve güzel insanlarından yardım talep etmeyi tercih eden benim. Buna karşılık olarak hem tatmin eden bir cevap veremeyip hemde yardım talep eden kişiye giydirmeye çalışan birini karşımda bulunca ister istemez gerildim iki çift laf ettim sizin ifadenizle çemkirmiş bulundum galiba sizde kusura bakmayın.
bunun bir native'den çıkma ihtimali yok. yarım yamalak ingilizceleriyle ders vermeye sınav yapmaya çalışan öğretim görevlileri olunca böyle portreler oluşuyor maalesef.

ortak bilim dili ingilizcedir, ona bişey demiyorum. bilimsel makaleyi tabii ki ingilizce yazacaksın. ama onun dışında eğitimsel/araştırmasal şeylerde kendi dilin dışında bir dil kullanmak bir komedi, tiyatro.
Tek cümleyi sonlandırmadan arka arkaya that , that , where (relative clause) kullanmak hakikaten de ana dili ingilizce olan birinin sık yapacağı bir şey değil.

• Beğen
Şunu şuraya bırakıp kaçayım :)

foLb8M.jpg

@Mehmet Altuğ verdiği sözü tutmadığını gösterince işsiz oluyormuşsun, öyle diyor :koptum:

Efendiler, sayın @fReaxzone bir yardım istemişti. İngilizce bilenler buna yoğunlaşsa 🙂. Sekiz yıl ingilizce dersi gördüm okulda ama ingilizce öğrenemedim 😅. Kolay gelsin.

Efendiler, sayın @fReaxzone bir yardım istemişti. İngilizce bilenler buna yoğunlaşsa 🙂. Sekiz yıl ingilizce dersi gördüm okulda ama ingilizce öğrenemedim 😅. Kolay gelsin.
Dayı kadar biliyorsan yeter bence 🤣🤣

Macron Dayım, Fransızca "bisiklete iki kmden fazla binmeyin" dediydi.
Kaçabilirsin ama saklanamazsın sayın @Cemal Ç. 😈

Son düzenleme:
  • Üzgün
Geri