Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnternetten alışveriş için kart önerisi

enparaya da ne hikmetse hic sikayet okumama ragmen subesi olmamasi guvensizlik olusturdu psikolojik olarak cok garip bir durum benim icin ptt karti onerir misiniz arkadaslar

Scudo
@Fatih Yasin Söndüren bu sistemi türkiyede ilk enpara çıkardı, daha sonra muadilleri de çoğalmaya başladı, mesela yapı kredinin şubesiz bankası nuvo, tebin cepteteb, kuveyttürkün senin bankan uygulamaları ve diğer birçok banka da bu tarz çalışmalar yaptı. Bu yüzden herhangi bir güvensizlik durumu oluşmuyor hocam

@Rip Hocam bu durumun tek bir yöntemi yok malesef hani tek bankayla hallolmuyor. Gideceğiniz ülkeye elinizdeki karta göre değişiyor. Mesela teb bankasının avrupada belirli bankalarla anlaşmaları var bu bankaların atmlerinden para çektiğinizde sıfır komisyon ödüyorsunuz. Gideceğiniz ülkede olmayabilir bu yüzden bu çözüm işe yaramayabilir, yapı kredinin unicredit işbirliği ile avrupadaki unicredit atmlerinden para çekimlerinde komisyon alınmadıgı söyleniyor ancak ben denediğimde ufak da olsa komisyon alınmıştı, alınmadığı zamanlar da olmuştu. En çok kullandığım yöntemi söyleyeyim ziraat kartımla avrupadaki ülkelerin devlet bankalarından para çektiğimde hiç komisyon ödemedim. Eğer ilk söylediğim yöntemleri deneyemezseniz en son ziraat kartı deneyebilirsiniz

@cihataktag hocam enparaya basvurdum email geldi ziyarete geleceklermis carsambadan itibaren imzalatmak ve kart vermek icin insallah hayirlisi olur ben enpara kartimla islemlerimi finansbank araciligiyla da yapabilirim ucretsiz olarak degil mi benim zaten para yukleyip yukledigim parayla internetten alisveris yapmak para cekmek istedigim zamanda veya yatirirken para aliyorlar mi

@Fatih Yasin Söndüren Türkiye'deki tüm finansbank atmlerini ücretsiz kullanabilirsiniz ekstra olarak diğer bankalarda olmayan bir uygulama var, enpara ile başka bankaların atmlerinden de ücretsiz para çekme şansınız var. 6 Yıldır kullanıyorum tüm işlemlerimi enparayla yaparım, kredi kartı ödemesi, eft, fatura ödeme, havale, tl yükleme, yurtdışı alışveriş vs vs bir kuruş komisyon ödemedim. İçiniz rahat olsun kartı kullanmaya başladıgınızda çevrenizdekilere de önereceğinizden eminim.

@cihataktag ziraat bankası kartım var ve üşengeç yapımla bu haberi mutlulukla karşıladım. 10 sene evvel bir Avrupa turu yapmıştık, dışarıda da var diye citibank'a yatirmistik parayı. Hiçbir yerde bulamamıştık sonra. O yüzden en mantıklısı bu gibi duruyor.
Haricinde şunu merak ediyorum. Mesela euro cinsinden bir ön ödemeli kart edinmek mümkün müdür? Bakındım ama bulamadım.

@cihataktag cok tesekkur ettim faturalarda bilhassa para almamalari cok iyi oldu her ay 1.5 tl mi ne fatura basina para oduyorduk eski koye yeni adetler bolelikle bundan da kurtulmus olacaz insallah gelsin simdi aliexpressten urunler :))

• Beğen
Tepkiler: cihataktag
@Rip 4 aylık bir erasmus tecrübesi yaşadım doğal olarak sürekli türkiyeden para alıp atmden çekme durumlarıyla uğraşıyordum. Neredeyse hiç doviz bürosuna gitmedim, ziraat tl hesabım vardı, bulundugum ülkenin parasına ihtiyacım oldugunda gidip atmden tl hesabımdan çekiyordum. Durum şöyle neredeyse çoğu atm kendi ülkesinin para birimiyle size para veriyor. Bu yüzden tl hesabınızdan 1000 tl çekmek istediniz diyelim, o parayı bankanızın güncel kuruyla yerel para birimine çevirip size öyle veriyor. Bu açıdan döviz bürosuna ekstradan komisyon ödemiyorsunuz. 4 ay boyunca hiç euro hesabına ya da başka bir hesaba ihtiyaç duymadım, ziraat tl hesabı yeterli oldu.

Küçük bir tüyo vereyim, yurtdışında atmden para çekmeye çalıştığında karşınıza iki seçenek çıkıyor, yerel para birimi üzerinden para çekme ve dolar/euro üzerinden para çekme şeklinde. Kesinlikle yerel para birimini seçin. 2. seçeneği seçerseniz türk liranız önce euroya dönüştürülür ondan sonra yerel para birimine çevrilip size verilir. Bu durumda dönüşümden kaynaklı para kaybı yaşayabilirsiniz.

@Fatih Yasin Söndüren Enpara kartını al onda diğer bankalara para atman bile ücretsiz kimsenin dediğine bakma ben yıllardır enpara kartı kullanırım 1 kez olsun pişman etmedi beni bu kartın sayesinde toplamda 400tl kâr yapmış durumdayım. 1 kuruş dahi senden kesmiyor. Her yerden rahatlıkla alışveriş yapabilirsin o kartla her şeyin ödemesini(telekom, su , elektrik vs) gerçekleştirebiliyorsun.

Enpara diyen arkadaşlar enpara dediğiniz kurum işitme engellilere ırkçılık yapan bir kurum alın okuyun.

(link)

@Guanzo Hocam ilk olarak şunu söyleyeyim işitme engelli olmak ne zaman ırk haline geldi? İşitme engelliler ırkı mı var? Arkadaşımızın sadece işitme engeli var, türkse hala türk, siyahsa hala siyah. O yüzden ortada ırkıçılık diye bir durum söz konusu değil.

Ortadaki tek sorun enparanın prosedürleri düzenlerken işitme engelli insanları hesaba katmaması ki bu durum engelli vatandaşlarımızın türkiye'de hemen hemen her alanda karşılaştığı engellerden sadece biri. Şikayet konusuna gelirsek diyaloglar ne kadar doğru bilmiyorum ama ortada birine yapılmış herhangi bir saygısızlık göremiyorum. Güvenlik önlemlerinden dolayı arkadaşımız başvurusunu yapamamış. Banka da güvenliklerinden taviz veremediği için başvuru gerçekleşememiş. ortada hakaret, "ırkçılık", saygısızlık gibi bir durum söz konusu değil. o yüzden neden böyle bir şey paylaştınız anlam veremedim

@Fatih Yasin Söndüren soru sualsiz en para eft ücreti yok istediğin herhangi bir bankamatik den ayda 1 kez ücretsiz para çekebiliyorsun bazı hatırı sayılır anlaşmalı kampanyalar dan faydalanabiliyorsun.

Enpara'ya başvurmakla hayatının en doğru kararlarından birini verdiğine emin olabilirsin. Hayatımda böyle bir hizmet görmedim daha önceden ; (link)

ben yıllardır sanal kart kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım bazı girişimler olmuş ancak hasaba alış veriş yapacağım zaman belirlediğim miktar kadar limit tanımladığımda çekebilecekleri para da kalmıyor ayrıca talimat verdiğiniz sürece yaptığınız işlem sonrası hesapta kalan paranın da sıfırlanmasını sağlayabiliyorsunuz.

arkadaşlar aliexpress'ten alışveriş için sürekli kullandığım sanal kartı aliexpress kabul etmez oldu "we don't support this kind of card" yazıyor, varmı aynı sorunu yaşayan

Geri