Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnternetten ikinci el satış yapmak ve aşırı ısrarcı alıcılar

@ilker.prime

Daha da kötüsü bu tarz insanlar diye üç gruba ayırdığın insanlar; çoğu zaman bu üç özelliğin üçünü de aynı anda bünyelerinde bulunduruyorlar.:krktm::ssrtcbya::ckskc::D

Scudo
En güzeli sorunlu kişilere cevap yazmamak, genelde sıkıntı olmuyor :)

Abi siz yne iyisiniz 200 tl ye dip fiyat koyduğum ürüne adam bana sadece şunu yazmıştı : 90?

Normalde ben bu tür sacma sapan fiyat teklif veren alicilara pek kizmazdim. istedigi kadar konussun, Sonuçda ne derse desin benim kafamdaki fiyat bellidir. Lakin bir istisna oldu ki o beni cok kizdirmisti. 3 yıl once Arabamı satılığa çıkarmıştım.1 yaşında araba 90 bin lira yazmışım. Eleman once mesaj atti. Istedigi fiyati soyledi. Ben olmaz dedim. Arkasindan aradi ve dedigi şu: "abi, biz bu arabayi bi arkadasimiza alacaz. Cok istiyor bu modeli ozellikle ve senin arabayi da cok begendik biz. Ama arkadasin durumu da pek yok. parasi cıkışmadı. Biz alacaz arkadaşımıza, aramizda topladik. 10-15 bin lira. sende bi 5 bin lira daha almayıver. seninde bi tuzun bulunsun corbada, allah rizasi icin abi ya lutfen" dedi adam. Dalgamı geciyorsun birader dedim engelledim. Heralde bu olayların Nirvanası bu olsa gerek :D

satıcıların en çok sevdiğim sözleri

1.ölücüler mezara
2.parası olana değil hastası olana satılık
3.doktordan satılık
4. bağğğyandan satılık
5.hastasından hastasına gider
6.saçma sapan teklifler vermeyin kalbinizi kırarım
7.kokmuş malımız yok
8.keyfe keder satılık vs
şimdilik aklıma gelenler...

Bu gözler piyasası 450.000 olan eve 300.000 teklif edenide gördü, 220.000 liralık arabaya ığdırdan büyük baş hayvan takas teklifini de. Hatta oynanıp bitirilmiş 60 liralık PS4 oyununu 40 liraya alabilmek için 10 gün boyunca mesaj atanı da gördü ne yazık ki. Tabi o zamanlar insanlar ile muhattap oluyor, durumu açıklıyordum. Gelen mesajın mantık sınırları ile alakası yoksa zaten cevaplamadan geçiyorum. Onun dışında işime gelmeyenlere sadece tek kelime yazıp geçiyorum. O da "hayır".

"Hayır" tek başına oldukça güçlü bir kelimedir. Kullanmaktan çekinmeyin. Eğer karşınızdakine kibarca neden olmayacağını vs gibi 3-5 kelimelik cümleler ile açıklamaya kalkarsanız, bundan yüz bulacaklar ve devamlı yazacaklardır. Şu ana kadar yaptığım tüm satışlarda, araba olsun ev olsun ya da küçücük bir matara kafesi olsun hep aynı şeyi uyguladım. Örnek konuşma aşağıdaki gibidir.

-Şu kadarım var olur mu ?
-Hayır.
-Birşeyler yap hadi
-Hayır.
-Son ne olur ?
-1000.
-900 olsun o zaman ortayı bulalım.
-Hayır.

@Mehmet Altuğ
3. Madde harika :harika: :)

105 setli lapierre bisikletime 250 tl teklif eden olmuştu, çocuğu çok istiyormuş da, durumları yokmuş da, o zaman ucuz bikelere bakacaksın diyorum, ama biz bunu istiyoruz diyor, sitede engelledim, watsapptan yazdı, oradan engelledim sms attı, onu da engelledim, telefonla aradı, açmadım başka numaradan aradı, fakir sümüğü gibi yapıştı herif. Zor attım başımdan. Tanzim satış bisikletçisi miyim ben?
Buradan engelleyemedin 250gel al biz bunu istiyoruz 🙂

Letgo çok bomba, ürünü teslim ederken ek indirim isteyenine bile rastladım...

yazın araç satışı için malum siteye diğer ilanlardan epey uyguna bir ilan koydum, en az 10 kişi ekstra indirim için günlerce musallat olup taciz etti. üstüne bir de yeni bir yöntem geliştirmişler sürekli kendilerini acındırıyorlar, ben kanserim indirim yap, ben şöyleyim indirim yap diye. belki gerçekten öylelerdir diye kırıcı konuşmuyorum ama umarım kimseyi kandırmazlar.

Ben bayılıyorum bunlara, bi spor istasyonunu satışa koydum. Sıfır fiyatı en uygun 3999a buldum.

2 sene terasta çuval ve musambaya sarılı beklettigim için kirli ve sünger yeri iz olmuştu. 1200 lira fiyat koydum. Ben aldigimda 2000 e almıştım. Çıksın eimden tasinicam evden diye. Birisyle yine abi abi Alicam şu bu falan diye konuşan birine 1000 e bıraktım. Adam geldi ilanda yazdığım şeyler söyleyip fiyat indirimi istedi. Ben alcam da boyucam da ben de kar etcem falan dedi. Dedim ilanda öğrenciyim dedin şimdi al sat falan ne ayaksın deyip satmaktan vazgeçtim. Tamam ya tamam al 1000 TL dedi , yine de satmadım adamı gönderdim evden. Üstüne 5 ay geçti hala satışa koymadim vakitsizlikten. Duruyor evde.

Sıkıntılı insan cok

Let go da uzerinde aerospoke jant, brooks sele, miche aynakol, bullhorn gidon olan fixie ilanima 1/4 fiyat teklif eden arkadasa “teklifiniz icin tesekkurler ancak fiyat sondur” yazdim diye “bilader ne o ingilizce yazinca dahami pahali oluyo i can write in english also boyum 192 kilom 140 bulurum seni” yazan halen guzel andigim arkadasa miche aynakolu brooksu aerospoke’u turkce nasil tarif edecegimi hala dusunuyorum :))

Örneğin bir akıllı spor saat ilanı yayınlıyorsunuz, bu işin meraklıları düzgün insanlar olduğu için temiz insanlarla muhatap oluyorsunuz. Geçenlerde telefon ilanı yayınladım, üü başıma apaçiler üşüştü resmen. Bir ülkede insan profili bu kadar mı fark eder...

Bu yüzden internetten ikinci el birșeyler alıp satmıyorum yaklașık 6 yıldır, lisedeyken sürekli bir șeyler alıp satardım ama bir süre sonra durum beni o kadar gına getirdi ki bu ișleri bıraktım.

2 yıl gibi bir süre önce satın aldığım daha paketinde olan zincir, kullanılmamıș aktarıcılar, henüz jant teli dahi takılmamıș göbekler vesaire bir sürü bisiklet parçaları bodrumda öylece duruyor. Ama satmıyorum sırf böyle șeylerle uğrașmamak için.

Bir iki gün önce bisikletimi ilan koyup bir deneyeyim dedim ama gelecek mesajları az çok tahmin edebiliyorum. İnternet üzerinden ikinci el sadece araba alabilirim, sıfır ürün taraftarıyım sebebini tam olarak bilmediğim bir șekilde.

Ben aslında bu işlerde iyi olduğumu düşünüyorum. Her şeyi tam açık açık yazıyorum.
ölücülere de mezar yeri satıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ali Eren
Geri