Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İpad aldım hiç memnun değilim.

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Tepki
472
Bisiklet
Scott
Alışveriş yapmadan önce oldukça okurum. Çevremde ipad den övgülerle bahsediliyordu. Çocuları ailelerinden ipad istiyorlardı ve bir tanıdığım şahıs da ilk versiyonundan itibaren kullanmaktaydı hiç de şikayeti olmamıştı.
Sadece kaç Gb hafızalı olanı almalıyım diye karar verip internet üzerinden satın aldım.

İşimle ilgili çok sayıda "word" dosyası ile çalışıyorum ve epey yazı arşivim var. iş ve ev dışında bir flash bellekte nerede ise hepsini yanımda taşıyorum. windowsun "evrak çantası" programı ile de tüm dosyaları evimdeki ana bilgisayala senkronize ediyordum.

ipade ise dosya yüklemek öyle pratik değil usb girişi ya da onun işini görecek bir girişi yok. ya pc ye bağlayıp arkasından İtunes programı kurup oradan dosyaları transver edeceksin ki her dosyayı değil "apple" windowsa problem çıkartmak için dosya türlerini sınırlamış. ya "dropbox" ya da "skydrive" de hesap açıp pc den dosyaları internette arşivleme yapıp ipad i açınca bu hesaba girip açacaksın ki bunun için ayrıca "pages" adında ya da benzeri program alıyorsun. skydrive den arşivideki dosyanı upload yapıyorsun. sonra ipad a indirip yazı üzerinde değişiklik yaptın tekrar skydrive göndermek de öyle tek hamlede olmuyor. Ayrıca her yerde internete bağlanmak kolay değil . Bağlansan basit bir dosyayı açmak bile uzun sürüyor birde indirip değişiklik yap tekrar kaydedip internete gönder vs zulüm.
Kısaca benim gibi office dosyaları ile sık sık çalışıyorsanız İPAD son derece kullanışsız. ya ev de iş yerinde her yerde apple ürünleri kullanacaksınız ya da ilk pc sini 20 seneden önce almış benim gibi birinin düştüğü duruma düşüp en basit yazı çizi işlerinde çok vakit kaybedip verimsiz olacaksınız .
İpad in benim için tek güzel tarafı biçimi ağırlığı ve dokunmatik ekran olması nedeni ile yatarken otururken ya da yürürken pc ye göre daha rahat kullanılabilmesi.
BU arada dosya transferinde bir çözüm daha var seagate in "go flex" diye bir hard diski var nunla ipad arasında wireless bağlantı kurmak mümkün tabi bu harddisk bildiklerimizden farklı kendi şarjı var birde onu bittikçe şarz edeceğiz.
İpad sayesinde tanıştığım bu kadar sevimsiz , düşmanca bir ticari yaklaşım bende nefret uyandırdı. Aynı alanda cihazlar programlar vs bir biri ile uyumlu olsun diye kaygı duyulması beklenirken sırf rakipleri kullanışsız kılmak adına program geliştirmek (ya da geliştirmemek) eylemindeki iticilik beni yazmaya zorladı. Kullanım alanı benimkine benzemeyenler için tecih edilebilir belki ama pc ye alışıksanız sizi sınırlayacak değil size itaat edecek bir tableti bekleyin derim.
birde ipad de Jailbreak diye bir uygulama var ki apple ın donanımsal ve yazılımsa çeşitli sınırlamalarından kurtulmak için yapılıyor başka bir olay.
Ha ne yapacağım karıma hediye edeceğim ya da evde dursun televizyon karşısında internete girerken kullanılır. Bana uyumlu değil.

Scudo
Merhaba,

Aslında ipad estetik ve sadelik açısından çok uyumlu size (sürekli mobil olduğunuz için) fakat siz aslında windows'un office araçlarına bağımlısınız. Yani sizin herhangi bir ipad veya android tablet almamanız gerekiyor.

Size iyi bir haber vereyim. Yakın zamanda Microsoft kendi tabletini çıkartıyor. İsmi Surface tablet. İçinde windows 8 olacak ve sadece onu yanında taşımanız, tüm işlerinizi görmenize olanak sağlayacak..

Bu arada ipad sürekli karşınızda durup hayıflanmanıza ve kendinizi kötü hissetmenize sebep olacaksa onu satabilirsiniz. İkinci eli en hızlı giden cihazlardan..

ben de bir hastalık var, sırf etiket-dizayn ve gerilla reklamlarla pohpohlanan ürünleri almıyorum. Asus tabletler daha çok hoşuma gidiyor, ünitesi ile laptop gibi oluyor, usb girişler mevcut...

iphone telefonu olan arkadaşımla oyun oynarken telefon kitlendi ve bataryanın çıkmadığını görünce şaştım. şarjın bitmesini beklemek gerekti.... reklamla gerçek aynı olmuyor maalesef. Sadece satışta işe yarıyor, popüler olduğu için yazılımlar genelde ios üzerinden yapılıyor. Ticaret işte.

• Beğen
Tepkiler: akn
ipad teki apple dan gelen flash uygulama uyumsuzluğu sebebiyle medya gazı bir alet olmaktan öteye gidemiyor. bende de var ve ben de sevmiyorum.

Jailbreak yapın ve ipad dünyasına açılın derim elimde 1 ipod touch 1 iphone ve 1 ipad ver hepside jailbreak li.

Piyasadaki mevcut tabletlerin hiçbirisi kullanışlı değil. Hepimiz bilgisayar kullandığımız için, bilgisayardan tablete geçince kısıtlı özelliklerinden dolayı bocalıyoruz. Ben iPad almıştım kullanışlı gelmedi sattım. Şu an tablet olarak Blackberry Playbook kullanıyorum. Ama detaylı işlerimi hala bilgisayarla hallediyorum. Tablet bilgisayarların daha çok gelişmeye ihtiyacı var. Bu yüzden şu an yapılacak en iy şey en hafif laptop'u almak ve onu kullanmak. Bu manada Apple'ın Macbook Air leri de ilgimi çekiyor.

Apple kendi ürününün milliyetçisidir :) Eğer apple kullanıyorsanız tüm hayatınız IPod IPhone ve IMac olmalı.

• Beğen
Tepkiler: ilker çelikcan
@Mehmet Levent

HTML5 in yükselişiyle beraber flash uygulamaları kademeli olarak düşüşe geçmeye başladı zaten.Flash evet şu anda kullanım alanlarının halihazırda çok fazla yeri olmasına rağmen html5 kod sistemi flash ın yerini alacak yakın gelecekte.
Hem güvenilirlik,hem kullanıcı dostu olmasından dolayı,hem de performansından dolayı dediğim gibi html5 kod sistemi flashın yerini alacak.Şu anlık flash desteği önemli olabilir ama orta ve uzun vadede bir cihazın flash destekliyor olması ciddi bir fark yaratmayacak.

Ayrıca iPad'deki multitasking çok kötü. Gerçek bir multi tasking değil.

@akn
Bende microsoft tablet cikaracak diye haberler okudum. kendi açıklaması var mı ? bilmiyorum.

@Erciyes Çeteci

jailbreak office belgeleri ile ilgili bana nasıl yardımcı olabilir ? ben de yapmayı planlıyorum

@caner ünsal

tanıtımını yaptılar. windows 8 satışa çıktıktan sonra onu da çıkaracaklarmış. bence tam sizlik bir tablet olacak. çünkü aradığınız özellikler surface'de mevcut.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Microsoft bundan sonra Office 360 için kullanıcıları zorlayacaktır. Bence Surface de office dokümanlarını kullanabilmek için Office360 hesabı satın almak gerekecek.

Word dökümanlarınız için google documents'i kullanabilirsiniz. Ancak heryerde internet baglantisi gerektirecektir.

Apple, bir ekosistem gelistirmis. Bu ekosisem icerisinde herseyiniz Apple olmak zorunda. Boylelikle rahtca senkronize olabiliyorsunuz.

İşte Apple'ın cok ovulen sorunsuzlugu vs bu sebepledir. Kapali devre calisiyor.

Paraniz varsa eyvallah, yoksa bu ekosistem hayal.

@caner ünsal

(link) linki burada.. Windows 8 ile birlikte size çok avantaj sağlayacaktır..

@abdullahabdullah
Abi İphone donduğu zaman batarya niye çıkmıyor diye hayıflanmaya gerek yok Menüye dönme tuşu(HOME) ile Kilitleme tuşuna (HOLD) aynı anda basıp 5-6 saniye bekleyince reset atar ve 30 saniye içinde kullanıma hazır hale gelir.İOS bence en pratik işletim sistemi sade ve kullanışlı tabi biraz kısıtlayıcı ama Jailbreak yaparsanız özgürsünüz :D

@muratcolakoglu
Nasıl yani gerçek bir multitasking değil,Yeni İpadle aynı anda Asphalt 6,Brother is arm 2 , Moto gp gibi yüksek ram isteyen oyunları açtım ve oynarken aniden diğer oyuna geçtim bana mısın demedi.Bir tek kötü tarafı uygulamaların hepsini kapatmak için bir yer yok tek tek kapatmak insanı biraz uyuz ediyor

@caner ünsal

Ofis dosyaları ile çalışıyorsanız size Blackberry Playbook tavsiye ederim. Bilgisayarınıza USB ile bağlayıp bütün dosyalarınızı aktarabilirsiniz. Senkronizasyonla uğraşmaya gerek yok, hard disc olarak gösterip copy paste ile dosya aktarılıyor. Ve ofis dosyalarını kendi içindeki uygulaması ile açıp çalışabilirsiniz, ayrı program satın almadan.

Alternatif olarak Dropbox ile de aktarım yapabilirsiniz. En önemlisi Flash desteği vardır, bilgisayarınızla girebildiğiniz her siteye sorunsuz girersiniz. Telefonunuzun internet bağlantısını kullandırabilirsiniz. Ayrıca SIM kartı almanıza gerek kalmaz. Gerçek multi tasking vardır. TTNet bayilerinde satılıyor.

IPad'in yarı ebadındadır, ceketinizin iç cebinde rahatlıkla taşırsınız.

Geri